fbpx

Centrul Medical Dr. Ianoși din Craiova: Simona și Gabriel Ianoși – Medicină, frumusețe și iubire

de
dr. Simona si Gabriel Ianosi

Ce poate fi mai frumos decât să dai mai departe către lume ștafeta propriei credințe în frumusețe și în sănătate? Ce altă dovadă mai bună că dragostea vindecă lumea poate fi, decât un centru medical visat împreună de doi studenți la medicină, îndrăgostiți nu doar unul de altul, ci și de profesia lor, preschimbat în realitate și reper de profesionalism pentru întreaga țară?

La Centrul Medical Dr. Ianoși din Craiova, cel mai mare centru laser și de dermatologie estetică din România, vin pacienți din toată țară și chiar de peste granițe, să-și caute vindecarea sau înfrumusețarea. Fondatorii centrului, Simona Ianoși, conferențiar universitar, medic primar dermatolog, doctor în medicină și soțul ei, Gabriel Ianoși, șef de lucrări, medic primar chirurg, doctor în medicină, sunt și cadre didactice ale Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, dăruind din experiența lor celor mai tineri, dar sunt și împătimiți ai învățării continue, așa că au ales să facă în permanență specializări și cursuri de perfecționare, să participe la conferințe și congrese medicale în întreaga lume, pentru a fi la curent cu tot ceea ce apare în ramurile medicinei pe care le practică – pentru că lucrurile se schimbă cu viteză, descoperirile vin unele după altele, tehnicile se îmbunătățesc, tehnologia avansează, iar la Centrul Medical Dr. Ianoși pacienții trebuie să primească tot ce este mai bun. Așa se face că, în prezent, Centrul Medical Dr. Ianoși este cel mai mare centru laser și de dermatologie estetică din țară, dispunând de 14 aparate laser și cu lumină înalt pulsată, aparatură provenită de la cei mai renumiţi producători din lume, cu tehnologie de ultimă generație și de cea mai înaltă calitate. Dar dincolo de dotările de excepție, investiția de suflet, de pasiune, de iubire este la fel de mare și de însemnată.

Chiar în spațiul elegant și luminos al marelui centru medical de la Craiova am stat de vorbă cu doctorii Simona și Gabriel Ianoși despre dragoste, despre frumusețe, despre medicină, despre bucuria de a fi părinte, despre norocul de a iubi pe cineva care îți împărtășește visele. Și recunosc și că am promis să revin pentru a încerca toate ispititoarele și nedureroasele proceduri de înfrumusețare pe care le oferă Centrul Medical Dr. Ianoși, liftingul cu fire nevăzute care îți întineresc chipul, peelingurile care împrospătează tenul, tratamentele cu laser care șterg ridurile, ah, toate bunătățile pe care le-au pregătit pentru cliente, pentru clienți…

Alice Năstase Buciuta: Mai întâi au fost planurile de viață împreună și apoi cele profesionale sau invers?

Simona Ianoși: Noi ne-am cunoscut în anul al doilea al Facultății de Medicină din Craiova și de atunci suntem împreună. Ne-am căsătorit după terminarea facultății, în al doilea an de rezidențiat, când eu eram medic rezident dermatolog, iar Gabriel medic rezident urgențe medico-chirurgicale și, ulterior, medic rezident chirurgie generală. În paralel, am devenit cadre universitare ale Facultății de Medicină din Craiova, urcând treptele carierei academice de la preparator universitar la conferențiar universitar, astăzi, respectiv șef de lucrări. Primul cabinet medical l-am deschis la începutul anilor 2000 cu o dotare minimă, preponderent pentru dermatologie, soțul meu desfășurându-și pe atunci activitatea de medic chirurg în special în spitalul de stat.

Gabriel Ianoși: De fapt, când ne-am cunoscut, nu știam prea bine niciunul ce specialitate urmează să facem. Eram studenți la medicină și, obligatoriu, trebuia să devenim medici buni. Eu sunt mai avântat, mai aprig – o fi și zodia de vină, sunt Săgetător (râde). Simona este mult mai calculată și mi-a barat unele inițiative. Din fericire pentru noi această combinație ne-a permis să facem la timpul potrivit și, poate, cu o idee înaintea altora, unele lucruri care au dat viață afacerii în mediul medical privat.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Este medicina o vocație? Duceți mai departe și visele familiei?
Simona Ianoși:
Eu provin dintr-o familie de medici, fiind, practic, a treia generație în profesia aceasta, iar toată copilăria m-am jucat cu seringa și cu eprubetele de laborator ale mamei mele, neimaginându-mi că aș putea fi altceva decât medic! Bunicul meu a fost medic internist în Huși și Vaslui și a profesat timp de 50 de ani, începând în perioada interbelică și ajungând până în anii ’70. A murit la 90 de ani, când eu eram în anul al doilea de facultate, și avea revista de medicină internă pe noptieră! Părinții mei, ambii doctori în Craiova, mama medic de laborator, iar tata, medic dermatolog, încă profesează. Sora mea, mai mare cu patru ani ca mine, este și ea medic internist, conferențiar universitar la Facultatea de Medicină din Craiova și lucrează în același timp și la clinica mea.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Deci chiar ați avut de la cine prelua ștafeta!

Simona Ianoși: Am devenit medic dermatolog la fel ca tatăl meu, fapt ce m-a ajutat enorm în anii de început ai carierei, deoarece experiența lui și grija cu care mi-a împărtășit toate secretele meseriei au fost extrem de importante. De asemeni, am pătruns tot cu ajutorul tatălui meu în lumea dermatologilor din țară, participând la numeroase congrese și conferințe, și înscriindu-mă la doctorat. Am învățat dermatologia clasică de la tatăl meu, la începutul anilor 2000, fără a ști aproape nimic despre dermatologia estetică! Dar mă fascina dermatologia estetică, participam deja la congrese de dermatologie din străinătate, iar primul curs de învățare a injectării toxinei botulinice l-am făcut în 2001! Anii au trecut, ideea de a dezvolta un centru de dermatologie estetică a fost din ce în ce mai intensă, dar știam că era vorba de o investiție enormă, atât în pregătirea ca medic, cât și în aparatura necesară. În 2009 am achiziționat două platforme laser pentru dermatologia estetică și tratamentul varicelor, am angajat o asistentă, am luat un împrumut la bancă și am pornit într-o lume nouă, cea a frumuseții…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Ați avut curaj!

Simona Ianoși: Da, am avut mult curaj, dar și inconștiență! Eram doi doctori, aveam o asistentă și foarte mult entuziasm! (râde)

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Și dumneavoastră, domnule doctor, de unde ați pornit către visul de azi?

Gabriel Ianoși: Eu am fost un elev cuminte, cu ceva înclinații artistice – cum ar fi vioara sau câte o povestioară publicată în reviste, la Casa Pionierilor… Am fost olimpic de chimie în toți anii de liceu, și poate că ar fi fost normal să îmbrățișez o carieră în domeniu, însă toți colegii clasei mele de chimie-biologie din liceu mergeau la medicină, iar eu nu am făcut notă discordantă. Chirurgia am descoperit-o, însă, cu adevărat, în anul IV de facultate, când am găsit niște oameni extrem de entuziaști la catedra respectivă. Am intrat de câteva ori în sala de operații și viitorul s-a pecetluit. A face chirurgie mare în mediul privat, în Craiova, la începutul anilor 2000, părea, totuși, un non-sens. Nu exista nicio sală de operații într-o clinică privată, așa că am realizat ceva mai mult decât un cabinet medical în care am tratat, non-invaziv, varicele membrelor inferioare. Am învățat asta în Europa și Statele Unite, pe parcursul mai multor stagii și, treptat, am îmbunătățit atât dotarea, cât și calitatea clinicii. Abia în 2010 am cumpărat o casă și un teren bine situat din Craiova. A fost un pas mare în dezvoltarea clinicii noastre. Acolo am creat condiții foarte bune pentru această activitate. Trei ani mai târziu am demarat construcția spitalului la care visasem de mult! Azi are 22 de paturi, în patru specialități, și așteptăm avizul Ministerului Sănătății pentru alte șapte paturi de chirurgie. Avem cel mai nou bloc operator din zonă, acesta fiind și printre foarte puținele de aici care respectă cu sfințenie circuitele medicale!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum a început povestea de dragoste dintre dumneavoastră? Când, cum v-ați întâlnit și când ați decis să rămâneți împreună pentru totdeauna?

Gabriel Ianoși: Am ieșit prima dată la o petrecere împreună, atunci, când eram studenți în anul al doilea. De atunci, au mai trecut șapte ani până când ne-am căsătorit, dar cred că, undeva, soarta era de mult stabilită!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Și ideea unei clinici a dumneavoastră, când a încolțit și cât de greu v-a fost să realizați acest plan?

Gabriel Ianoși: Ideea de a avea clinica mea mi-a încolțit în timpul facultății, dar bineînțeles că nu știam ce înseamnă asta, însă, în anii care au urmat, am și învățat ce înseamnă și am și făcut-o, pas cu pas. Dar dacă cineva ar spune că este ușor să nu-l credeți! Este nevoie de tenacitate, de entuziasm și de prezența ta fizică, zilnică, în clinică! Avem două fetițe gemene, Mara și Cezara, care nu au împlinit încă cinci ani, și pe care nu le vedem decât seara. Este, poate, cel mai mare sacrificiu pe care am fost nevoiți să-l facem pentru a dezvolta clinica! Un sprijin major l-au reprezentat patru proiecte cu fonduri europene pe care le-am câștigat, unul fiind în derulare în prezent. Suntem cadre didactice, știm să scriem proiecte, avem idei, dar, mai mult decât atât, muncim fără răgaz pentru ca totul să decurgă corect și cât mai lin! La finalul unuia dintre proiecte am fost solicitați să descriem experiențele într-o emisiune denumită „Proiecte de succes”, iar asta a fost o dovadă că am ales calea cea bună!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Care sunt direcțiile principale pe care mergeți, ca specialități în centrul medical?

Simona Ianoși: Cu noi a început, și tot noi am fost nucleul acestei clinici care a vizat niște nișe ale specialităților noastre, dermatologia și chirurgia. Inițial, nu am dorit să depășim granițele acestor două specialități, dar numărul de pacienți din ce în ce mai mare și necesitățile acestora ne-au făcut să diversificăm activitatea. La ora actuală, știm care sunt nevoile pacienților și dorim să îmbunătățim serviciile oferite cu alte specialități noi.
Marea Dragoste/ revistatango.ro: Vin aici pacienți de pretutindeni, prin ce vă diferențiați de alte clinici din Craiova sau chiar din țară?

Gabriel Ianoși: Ar fi fost greu, dacă nu imposibil, să evoluăm în stilul clasic: policlinică, ceva paturi de spitalizare de zi, poate spital, cândva… Am avut șansa să descoperim nișe medicale slab acoperite în zonă și să ne dezvoltăm astfel încât am realizat, la ora actuală, cea mai mare clinică de dermatologie estetică din țară din punct de vedere al dotării cu aparatură laser. Cu acestea putem acoperi aproape toate problemele pielii și nu numai. Pentru tratamentul varicelor avem multiple posibilități, atât chirurgicale, cât și non-invazive și, treptat, am devenit un centru de referință și în acest sens. Acum ne străduim să dezvoltăm partea de chirurgie cu spitalizare. Pacienții noștri sunt în primul rând din Oltenia, dar, într-adevăr, avem pacienți și din București sau din alte orașe ale țării. Și, da, avem și foarte mulți pacienți din străinătate, care ajung cu avionul direct la Craiova și care aduc, la rândul lor, alți pacienți!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Aveți, deci, niște atuuri care vă fac să fiți o alegere bună pentru atât de mulți oameni, e clar!

Simona Ianoși: Cum vă spuneam, avem și dotări, dar și oferim servicii medicale așa cum am văzut și cum am învățat în marile centre medicale ale lumii. Apoi, un alt atu este că vrem să aducem medicina la un alt nivel, atât din punct de vedere al serviciilor oferite, cât și din punct de vedere al abordării pacientului, așa cum am perceput-o noi în străinătate: cu respect pentru pacient, atitudine profesionistă, politicoasă, fără a-l dezinforma sau amăgi, cu onestitate. Ne-am dorit să creăm un spațiu medical care să nu te ducă cu gândul la suferință, ci mai degrabă la încredere și speranță, spațiu în care pacientul trebuie să asculte muzică, să primească un zâmbet de bun venit din partea personalului, să se simtă important, iar noi să fim preocupați de problema lui. Se pare că este o rețetă de succes, deoarece nu există zi în care să nu ni se mulțumească pentru ceea ce facem. Și tratăm familii întregi de ani de zile, rudele acestora, prietenii lor, prietenii prietenilor. Această reprezintă bucuria de a fi medici și mai șterge din oboseala celor 12 ore de muncă pe zi!

Gabriel Ianoși: În plus, ne-am construit o echipă de oameni foarte buni, profesioniști, cu care împărtășim bucuriile și problemele. Și contează, cred, ca atu important, munca susținută, entuziasmul nostru, dorința de autoperfecționare…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Unii spun că nu este bine să amestecăm familia și profesia, alții consideră că e mai simplu să fim înțeleși de oameni din aceeași branșă. Cum împăcați ambele aspecte ale viețîi?

Gabriel Ianoși: Cred că pentru noi a două variantă a fost de succes, pentru că astfel avem șansa să ne mai întâlnim puțin și în cursul zilei, chiar dacă de cele mai multe ori doar pentru câteva minute și, de cele mai multe ori, doar pentru a discuta despre vreun pacient. Poate că, în adâncul sufletului, ne dorim ca și fetițele noastre să ni se alăture într-o zi, însă Marei îi place teatrul, iar Cezarei dansul…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cât de mult învățați în continuare și de unde?

Simona Ianoși: Aproape în fiecare lună plecăm din țară pentru cursuri de pregătire, conferințe, congrese. Am făcut stagii de pregătire în clinici de chirurgie și dermatologie renumite în Franța, Italia, Germania, SUA, Canada, Spania, Portugalia, Israel, Cehia, Ungaria, Grecia etc. Avem peste 100 de stagii de pregătire în străinătate, am scris fiecare câte șapte cărți, am publicat peste 500 de lucrări în țară și străinătate, am condus nenumărate studii clinice internaționale și granturi de cercetare științifică…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Dar, în afară de realizările profesionale de excepție, care sunt lucrurile care vă fac fericiți și vă dau putere să mergeți mai departe?

Simona Ianoși: Din punct de vedere profesional, cea mai mare bucurie o avem atunci când știm că am putut ajuta un pacient, atât ca medici, cât și ca oameni. Dar cu toate realizările profesionale de până acum, putem spune cu toată sinceritatea că, totuși, cele mai mari bucurii pe care le avem sunt date de fetițele noastre, Mara și Cezara, care ne așteaptă cu nerăbdare să ne petrecem câteva ore împreună, în fiecare seară, după o zi lungă de muncă.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.