Unul dintre cei mai mari bucatari incearca sa schimbe obiceiurile daunatoare ale copiilor

de

Chef Claus Meyer, unul dintre cei mai renumiti bucatari din lume, a decis sa ia masuri pentru alimentatia nesanatoasa care si-a facut loc in viata copiilor. Acesta a deschis un restaurant in New York special pentru copii. Claus Mayer a instalat masute pentru copii, unde micutii pot veni sa incerce diferite tipuri de mancare sanatoasa.

Intr-o lume afectata tot mai mult de problemele medicale cauzate de o alimentatie nesanatoasa, educatia copiilor in aceste sens devine prioritara. De aceste lucru este constient si chef Claus Meyer, unul dintre cei mai celebri bucatari din lume, care detine si un lant de restaurante. Zilele trecute, acesta a deschis un restaurant dedicat micutilor. A inchiriat un spatiu, a adus masute pentru copii, a angajat cativa bucatari pricepute si a dat drumul la treaba. Meniul sau este gandit de asa natura incat copiii sa manance sanatos, dar sa se si prefere astfel de locatii in locul fast-food-urilor: “DAca iti construiesti o alimentatie bazata pe zahar, sosuri si sare, atunci vei avea o viata nesanatoasa”, este principiul de la care a pornit Claus Meyer.

La deschiderea restaurantului, aproximativ 60 de micuti au venit sa guste din meniul noul restaurant. De altfel, noul restaurant nu dispune de prea multe masute pentru copii, cel putin pana cand ideea se va populariza. Meniul este bazat pe produsele de sezon, pe care Claus Meyer a incercat sa le combine intr-un mod cat mai gustos pentru cei mici, astfel incat acestia sa renunte usor-usor la hrana nesanatoasa si sa revina in restaurantul sau. Pentru deschidere, preparatele s-au bazat in principal pe carne de miel, napi si rubarba (n.r. o planta ce seamana cu salata). Un meniu care include cele trei ingrediente a costat 30 de dolari: “Alimentele sunt gatite din produse din sezonul in care va aflati”, le-a transmis Claus Meyer micutilor.

Ospatarii au pus pe masutele pentru copii produse precum lapte batut din hrean, salata cu marar si nap, spata de miel si panna cotta cu rubarba. Cei mici au fost incantati: “Nu am mancat niciodata asa ceva, dar imi place. Arata foarte bine. Si e frumos ca noi suntem primii care mananca aici”, a marturisit pentru nypost.com Itamar Even, in varsta de 13 ani. “Auzisem de napi, dar niciodata nu am mancat”, a explicat Eden Miller, un copil in varsta de opt ani.

Cu cateva masute pentru copii asezate intr-un spatiu special amenanajat pentru confortul celor mici, cu angajati pasionati si cu o ambitie si imaginatie peste masura, Claus Meyer vede lucrurile dincolo de afacere si vrea sa schimbe lumea: “Copiilor nu le pasa daca esti chef, ei spun daca le place ceva sau nu”. Este modul prin care Meyer incearca sa schimbe obiceiurile copiilor consumatori de fast-food…

Categorii:
Mamici si pitici

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *