Margareta Paslaru si-a lansat autobiografia, “Eu si timpul”, luni seara, la Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), in prezenta apropiatilor sai, printre care s-au numarat Marina Voica, Cornel Constantiniu, Magda Mihailescu si Octavian Ursulescu.
De altfel, inainte ca Margareta Paslaru sa inceapa sa vorbeasca, Marina Voica i-a oferit acesteia un urias buchet de flori. Cele doua artiste l-au salutat impreuna pe interpretul Cornel Constantiniu, prezent in sala.
Inconjurata de cateva dintre tinutele sale de scena, creatie proprie, Margareta Paslaru si-a prezentat prietenii apropiati care au vorbit despre ea. Marina Voica si-a amintit amuzata de temperamentul vulcanic al artistei cand a intrat peste ea in cabina de la Sala Radio, inainte de un concert.
Margareta Paslaru a cantat melodia “Eu si timpul”, alaturi de Calin Grigoriu. Dupa acest moment muzical, artista i-a decernat premiul “Margareta Paslaru”, pentru originalitate interpretativa, Alinei Manole. Artista cedeaza o parte din drepturile ce i se cuvin in contul premiului anual, in valoare de 1.000 de dolari, fondat la implinirea a 40 de ani de la infiintarea Festivalului Mamaia, in 2010.
La eveniment au mai vorbit Magda Mihailescu, realizatoarea TV Elise Stan si Constantin Vlad, redactor-sef al editurii Curtea Veche, in timp ce in sala s-a aflat, printre altii, actorul Marin Moraru.
Dupa eveniment, Margareta Paslaru s-a asezat la o masa plina cu flori, pentru a da autografe celor peste 200 de fani veniti la lansare.
Margareta Paslaru se infatiseaza, dupa mai bine de 50 de ani de cariera artistica, si in ipostaza de scriitoare. In volumul “Eu si Timpul. Viata, vocatie, viziune”, Margareta Paslaru reuseste sa suprinda cinematografic si sa redea cu sensibilitate momente reprezentative din viata si cariera sa, impletite inseparabil prin intensitatea trairilor, prin colegii deosebiti, dar mai ales prin dedicarea ce a caracterizat-o intotdeauna. Cititorii vor fi bucurosi sa descopere in cartea autobiografica 100 de ilustratii din arhiva personala, multe dintre ele prezentate publicului in premiera.
Facand parte dintr-o familie de artisti – bunicul sau, Ion Dimitriu-Barlad, al carui bust a fost expus in cadrul mini-expozitiei “Portrete de familie” din timpul lansarii, a fost un sculptor renumit; bunica sa canta la pian si picta in stil impresionist; matusa era balerina, iar mama, cantareata de opera -, Margareta Paslaru a mostenit, la randul ei, inclinatiile spre arta, stiind sa danseze, sa creeze costume, sa cante si sa interpreteze roluri interesante, avand adesea alaturi artisti remarcabili ce au ramas in inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Maruta, Rodica Tapalaga, Maria Tanase, iar lista ar putea continua la nesfarsit, pentru ca Margareta Paslaru a avut o cariera extraordinara, atragand ca un magnet privirile si cucerind inimile.
Titlul volumului a fost ales, dupa cum declara chiar Margareta Paslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmarit-o inca de la varsta de 9 ani, cand a constientizat ca “nu va mai serba niciodata 9 ani la 9 iulie”. Aceasta preocupare a continuat prin cantecele compuse de-a lungul timpului: “Ceasul vrajitor” (1967), “Timpul” (1970), “Eu si Timpul” (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cartii autobiografice a ramas, insa, emotionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artista la 19 ani. Fotografia ce ilustreaza acest moment apare pe coperta cartii.