fbpx

Adriana Titieni: Imi doresc ca relatia asta sa se sfirseasca doar odata cu disparitia mea de pe pamint

de

Adriana si Adrian Titieni sunt un cuplu pe care cei din jur il privesc ba cu invidie, ba cu admiratie. Actori de execptie, oameni frumosi, Adriana si Adrian sunt si parintii a doi copii minunati.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

El era lector si eu eram studenta

Marea Dragoste / Tango: Adriana si Adrian Titieni formeaza un cuplu foarte cunoscut. Cum l-ai intilnit pe sotul tau?
Adriana Titieni: Ne-am cunoscut la facultate, el era lector la grupa de actorie la care eu intrasem. Era lector la grupa lui Ion Cojar si eu l-am cunoscut in anul I de facultate. Ne-am hotarit sa ne casatorim foarte repede dupa ce am decis sa fim impreuna.

Marea Dragoste / Tango: Cum ati decis sa fiti impreuna? Cum s-a intimplat asta?
Adriana Titieni: Ne placeam reciproc, ne placeam foarte mult. Si dupa vreo 3-4 luni de tatonari am iesit impreuna si ne-am spus ce gindeam si ce doream si unul si celalalt. Stiind ca situatia este destul de delicata, Adrian a decis sa plece de la clasa.

Marea Dragoste / Tango: De ce era delicata situatia?
Adriana Titieni: Pentru ca el era lector universitar si eu eram studenta.

Marea Dragoste / Tango: De ce? Exista vreo interdictie in sensul acesta?
Adriana Titieni: Doar morala. Si la un an de la prima noastra intilnire, ne-am si casatorit.

Marea Dragoste / Tango: Cum te-a cerut in casatorie?
Adriana Titieni: Pai, m-a cerut in casatorie la a doua sau a treia intilnire. Mi-a spus „vrei sa fii sotia mea?“ si eu am spus „da“. N-a fost ceva festiv. Eram intr-un restaurant chinezesc, pentru ca ne place amindurora mincarea chinezeasca. Si-atunci, si-acum, frecventam localuri in care se maninca vietnamez, chinezeste si alte feluri asemanatoare.

Marea Dragoste / Tango: Citi ani aveai?
Adriana Titieni: 22, atunci cind am fost ceruta in casatorie. Cind m-am casatorit, ajunsesem la 23. Am avut-o pe Ariadna dupa un an, si-apoi pe Marc. In anul III si IV de facultate.

Marea Dragoste / Tango: Nu te-ai temut ca-ti dai un pic peste cap cariera?
Adriana Titieni: Miscare mai buna decit cea pe care am facut-o eu cred ca nu se putea. Colegele mele, care n-au facut-o atunci, regreta. Sigur ca eu acum nu invit pe nimeni sa faca copii in timpul facultatii, e greu si asa, dar pina la urma m-am descurcat foarte bine si cu copilul si cu facultatea, iar acum, cind am si mai multa treaba decit atunci, copiii mei sint mari si pot sa-mi vad de viata si de cariera.

Marea Dragoste / Tango: Ce parere ai, copiii fortifica o relatie?
Adriana Titieni:: Cu siguranta, daca cei doi oameni formeaza cu adevarat un cuplu, n-as vrea sa spun daca sint facuti unul pentru altul, deci daca formeaza un cuplu, atunci copilul leaga. Daca insa copilul s-a ivit intimplator intr-un cuplu si nu in mod constient, si nu au hotarit ambii parinti sa aiba acel copil si nu au decis ca ei se iubesc, si nu au planuit sa ramina pentru totdeauna impreuna, atunci dimpotriva, copilul poate fi un impediment. Exista situatii cind oamenii ramin impreuna exclusiv pentru copiii lor. Dar copiii care apar din dragoste si intr-un cuplu care se intelege, da, leaga, fortifica, cimenteaza relatia.

Marea Dragoste / Tango: Dupa ce ti-ai dat seama ca voi sinteti facuti sa fiti impreuna?
Adriana Titieni: In primul rind dupa faptul ca ne iubim! Dar, dincolo de asta, sint foarte multe coincidente in ceea ce ne priveste: Adrian e nascut pe 6 iunie, eu sint nascuta pe 9 iunie, el se numeste Adrian, eu Adriana, numele nostru de fetita preferat era Ariadna, fiecare dintre noi si-a dorit foarte mult copii, semanam mult unul cu celalalt, avem foarte multe lucruri in comun si am avut senzatia asta ca sintem facuti sa fim impreuna… Am inteles asta clar si profund, intr-o buna zi, la un curs, foarte devreme dupa ce am inceput anul I, cind fiecare dintre studenti trebuia sa mearga in fata si sa spuna „ma numesc… si intimplarea din copilarie cea mai draga mie este urmatoarea“… Si, in timp ce vorbeam si-i spuneam lui Adrian care este intimplarea din copilarie cea mai apropiata mie, s-a asternut asa o liniste intre noi doi, o tacere plina de sens si s-a creat o energie pozitiva, s-a imprastiat peste intreaga clasa… Iar eu, in momentul acela, am simtit, am stiut ca el e omul potrivit pentru mine. N-am indraznit, n-am spus nimic, pentru ca era profesorul meu si-l cunosteam de putina vreme. Dar, dupa aceea, aceeasi energie si liniste care s-a instalat atunci intre noi doi a mai aparut si alte dati si in diverse moduri. Si de atunci incoace, mereu, starea de bine si de confort pe care o am atunci cind sint linga el ma face sa simt, sa cred si sa nu uit ca e omul facut pentru mine.

Un cuplu este subrezit cind una dintre parti devine infidela

Marea Dragoste / Tango: Ce diferenta de virsta este intre voi?
Adriana Titieni: 13 ani.

Marea Dragoste / Tango: El a mai fost casatorit?
Adriana Titieni: A mai fost casatorit si mai are o fetita mare, o domnisoara. Era divortat cind l-am cunoscut eu, de vreo 3-4 ani, iar sotia lui era plecata de citiva ani in Germania.

Marea Dragoste / Tango: Ai simtit vreodata ca l-a afectat faptul ca a trecut printr-o casatorie?
Adriana Titieni:: Nu in sensul negativ. Cred ca pur si simplu experienta unei casatorii esuate i-a dat mult mai multa intelepciune in orice tip de relatie umana.

Marea Dragoste / Tango: Inainte de aceasta relatie fericita, in care esti implicata de multa vreme, ai cunoscut vreo deceptie in dragoste?
Adriana Titieni:: Evident. Am avut o relatie de 3 ani, pe care o consider esuata, dar eram amindoi copii, amindoi am facut greselile inerente virstei, lipsa de rabdare, de intelegere si, pina la urma, a fost incompatibilitate. Acum, privind in urma, il cunosc, e cunoscut, ma uit la el si-mi dau seama ca era totala incompatibilitate. Daca stau sa-mi pun problema, intre noi doi, intre mine si cealalta parte din relatie, nu avea cum sa mearga, sintem doi oameni total incompatibili, dar era nebunia tineretii, a adolescentei.

Marea Dragoste / Tango:: Este tot o vedeta?
Adriana Titieni: Da, dar atunci nu era vedeta, noi pur si simplu ne-am cunoscut in orasul nostru natal.

Marea Dragoste / Tango:: Care crezi ca sint greselile care fac un cuplu sa se subrezeasca?
Adriana Titieni: Sint foarte multe si depinde de cuplu. Cred ca un cuplu este subrezit cind una dintre parti devine infidela, cind nu-i spune omului de linga el ceea ce gindeste cu adevarat. N-as vrea sa pronunt cuvintul acesta care-i foarte la moda – comunicare -, dar lipsa comunicarii reale intre barbat si femeie duce la dezastru. Mai cred ca este o greseala sociala faptul ca barbatii sint obisnuiti sa nu faca nimic, femeia are obligatia de a fi stilpul casei in sensul in care trebuie sa aiba grija de gospodarie. Femeia pur si simplu oboseste incercind sa fie si mama, si sotie si tot ceea ce-i cere partenerul de viata.

Marea Dragoste / Tango: Sotul tau e in continuare la catedra? Nu ti-ai pus niciodata problema, chiar si-n gluma, ca ar putea cunoaste pe altcineva?
Adriana Titieni: Nu. Chiar nu. Stiu ca suna aiurea. Dar eu nici nu pot sa mi-l inchipui pe sotul meu alaturi de altcineva in afara mea. Mi se pare aberant. Chiar nu pot sa mi-l inchipui.

Marea Dragoste / Tango: Inseamna ca esti o femeie foarte norocoasa pentru ca, in general, oamenii nu mai au puterea sa-si imagineze relatii pentru toata viata.
Adriana Titieni: Este adevarat. Sintem de noua ani impreuna si sper sa mai fim inca de zece ori pe-atit, chiar imi doresc ca relatia asta sa se sfirseasca doar odata cu disparitia mea de pe pamint, a mea sau a lui.

Marea Dragoste / Tango: Nu se spune ca actorii, cei din breasla voastra sint nestatornici?
Adriana Titieni: Se spune, dar numai pentru ca breasla noastra este mai vizibila. Dinamica breslei mele cred ca este identica cu dinamica breslei doctorilor sau avocatilor. Pur si simplu sint oameni care rezista si oameni care nu rezista unul linga altul. Actorii sint mai vizibili, mai expusi. Exista piese de teatru in care joci, ai colegi, lumea poate sa-si imagineze, sa interpreteze si dincolo de rol, crezind ca daca ai jucat bine un rol, chiar ai o relatie cu partenerul de scena. De foarte multe ori poate nici nu-ti suferi partenerul, dar e obligatia meseriei sa-l iubesti, in momentul in care esti pe scena sau cind filmezi.

Marea Dragoste / Tango: Si totusi, sint cazurile marilor vedete din lume care se intilnesc la filmari  si apoi ramin impreuna, cum ar fi Angelina Jolie cu Brad Pitt? Ce favorizeaza aceste lucruri?
Adriana Titieni: Unu, faptul ca e mai frecvent sa fii ales astfel incit sa fii compatibil cu partenerul tau de joc. Si apoi, un lucru valabil nu doar pentru actori, poate ca relatia in care esti implicat nu este o relatie de care sa fii multumit. Daca ar fi fericite intr-o relatie, daca le-ar fi bine in relatia pe care o au, nu cred ca ar fi foarte multe femei dispuse sa devina infidele.

Marea Dragoste / Tango: Se spune ca barbatii sint mai tentati de infidelitate…
Adriana Titieni: Am citit o multime de lucruri pe tema asta, inclusiv cele care mentioneaza o explicatie genetica. „Barbatul e facut sa fie infidel.“ Mie mi se pare ca este o aberatie. Unii isi gasesc pretexte: nu ma mai iubeste, nu ma mai priveste cum ma privea inainte. N-are cum sa te priveasca sotia ca in primul an, daca esti de 10 ani casatorit! Daca ceva s-a intimplat, nu exista o vina unilaterala. Nu cred niciodata in vina unei singure parti. Daca relatia incepe sa se scindeze sau daca relatia incepe sa nu mai functioneze, amindoi trebuie sa-si puna intrebari, daca vor sa mearga mai departe tot impreuna. Cred ca discutii exista in fiecare familie, pe diverse teme, de la gelozie, la latura financiara, la cresterea copiilor, la prieteni, vizite, vacante.

Marea Dragoste / Tango: Ce crezi despre faptul ca se spune uneori ca mariajul este cel care distruge dragostea?
Adriana Titieni: Dimpotriva! Casatoria este legitimarea unei relatii de dragoste. Faptul ca eu o accept si imi doresc sa fiu cu omul acela pina la sfirsitul zilelor mele inseamna ca sint dispusa sa risc sa ma leg de cineva, la fel cum si el face lucrul acesta, pe toata viata. Sa fim dispusi amindoi sa facem copii, sa avem o familie. In relatiile nelegalizate, am senzatia ca unul dintre cei doi nu vrea sa riste. Isi spune, in sinea lui: „Si pina la urma ce ma impiedica sa-mi iau bagajele si sa plec? N-am nimic care ma leaga. Daca nu sint casatorit legal, pot sa si refuz sa fac copii, spun… stai sa ne mai gindim“. Pina la urma, o relatie inseamna incredere absoluta. E foarte complicat in ziua de azi, intr-o lume in care tot ceea ce ne inconjoara este agresiv, sa ai curajul sa-ti lasi viata si soarta in miinile cuiva, ca pina la urma despre asta e vorba. Zici: „Da, ma duc cu totul cu omul asta“. Si nu din ratiuni financiare, ci din ratiuni de dragoste. Eu te iubesc pe tine, tu ma iubesti pe mine.

Marea Dragoste / Tango: Nu se erodeaza dragostea?
Adriana Titieni: Se transforma. Nu cred ca se erodeaza. Eu sint aproape dependenta de sotul meu. Poate parea o exagerare. E un lucru pe care nu l-am mai spus. Eu nu pot sa adorm daca Adrian nu este acasa, iar cind pleaca la spectacole, la repetitii, primele doua, trei zile de acomodare sint cumplite. Am aceasta dependenta sa-l stiu nu jos, in living, ci cu mine, in dormitor. Uneori il deranjez, pentru ca poate vrea sa se uite la televizor, la ceva, acolo, pentru ca doar acolo poate fuma, dar, de fiecare data, vine, pentru ca stie ca altfel nu pot sa adorm. Sper sa nu-mi treaca sentimentul asta pe care-l am si sper sa nu-mi dispara niciodata linistea pe care-o simt cind e linga mine.

Parintii mei au divortat cind eu aveam 9 ani

Marea Dragoste / Tango: Cind ai avut primul gind legat de dorinta de a fi actrita?
Adriana Titieni: Pe la 4-5 ani. Bunica mea a vazut „Romeo si Julieta“ a lui
Zeffirelli si mi-a spus ca seman cu actrita care a jucat acolo. Nu seman deloc, nu avem nimic in comun. Dar bunica mea mi-a spus ca poate voi fi si eu actrita, sa joc in filme. Nu ma interesa actoria, ma interesa sa zburd pe cimpii, sa am grija de gaini, de iepuri. Am locuit la tara pina la 7 ani. Parintii locuiau in oras, in Rimnicu-Vilcea, dar eu am copilarit la tara, la bunici, la Bunesti. Parintii veneau saptaminal, ma luau acasa ca sa fac baie, pentru ca refuzam sa fac baie in copaie.

Marea Dragoste /
Tango: Frati nu ai?
Adriana Titieni: Nu. Parintii mei nici nu au ramas impreuna. Poate si de-asta mi-am dorit atit de mult o familie. Parintii mei au divortat cind eu aveam 9 ani si a fost un soc teribil. Mi-era si rusine sa spun la scoala. Asta se intimpla in clasa a doua, iar intr-a patra erau colegi care nu stiau ca am parinti divortati. Dar un an mai tirziu, doamna diriginta, care este un om senzational, si-a dat seama ca sintem o clasa cu foarte multi parinti divortati si, ca sa relaxeze situatia, la prima ora de dirigentie ne-a spus ca ea este la a doua casatorie, iar din prima casatorie are o fetita si din a doua casnicie, baiat. Ne-a spus ca e foarte fericita cu al doilea sot si ca stie ca printre noi sint copii cu parinti divortati. Si ne-a rugat sa ridicam mina cei in discutie. Am ridicat si eu mina si apoi ne-am spus fiecare povestea. M-am relaxat. Atunci a incetat sa mai fie pentru mine un sentiment rusinos.

Marea Dragoste /
Tango: Parintii tai s-au recasatorit?
Adriana Titieni: Niciunul dintre ei. Relatii au avut amindoi, dar care nu s-au finalizat. Maica-mea n-a mai avut curajul sa se mai lase pe mina cuiva.

Marea Dragoste /
Tango: Care dintre parinti te-a incurajat sa mergi catre teatru?
Adriana Titieni: Decizia am luat-o tot datorita acestei doamne diriginte, care m-a inscris la „Cintarea Romaniei“. Am participat si am luat locul intii pe judetul Vilcea. Si mi-a placut atit de mult sa fiu in fata publicului, incit am inceput sa citesc teatru si sa ma gindesc serios. Mama isi dorise foarte mult sa fie actrita, dar n-au lasat-o parintii, care erau tarani, si care au spus ca asemenea rusine nu se va pomeni in familia lor. I-am rusinat eu! Sigur, glumesc, pentru ca au fost foarte mindri de mine in momentul in care am devenit actrita. N-am fost sustinuta totusi de mama la inceput, pentru ca si ea a gresit, la fel ca parintii ei. Mi-a spus sa ma fac avocat, dar eu i-am raspuns: „Mama, nu pot. Nu pot sa invat ceva ce nu-mi place!“ Am facut un pact cu ea, sa ma lase sa intru in teatru, sa ma lase sa fac cursuri la Scoala Populara de Arta. Intr-a zecea, am inceput cursurile, am facut multa figuratie la teatrul din Rimnicu-Vilcea, am fost pinguin, dansatoare, nici nu mai stiu ce. Intr-a XI-a am fondat, sint unul dintre fondatorii teatrului Ariel din Rimnicu-Vilcea. In ultima clasa de liceu i-am spus mamei ca nu dau la facultate anul acela, nici macar la Teatru, pentru ca exista un proiect, se numeste Danaidele, si vreau sa ma duc un an de zile sa joc in acest spectacol. Daca intr-adevar imi doresc sa fiu actrita, pot sa dau la Teatru dupa acest spectacol. Daca nu, ma reorientez. Maica-mea a fost disperata. „Iti dai seama ce-o sa zica lumea, vecinii?!“… Am intrat in acest proiect regizat de Silviu Purcarete, am mers in lume cu reprezentatii, m-am intors in Bucuresti, am dat la Teatru, am picat, am plecat iar in turneu, am dat apoi al doilea an si am intrat.

Marea Dragoste / Tango: Si colaborarea cu televiziunea cum a inceput?
Adriana Titieni: „Trupa DP 2“ s-a numit primul proiect. M-am dus la un casting, la insistentele sotului, care imi spunea ca sint potrivita pentru a fi prezentator, ca am abilitatile necesare. Pe mine nu ma interesa, nu voiam, nu-mi placea, voiam sa fiu actrita de teatru, cel mult de film. Eram la inceputul anului III de facultate. Si atita a insistat, incit am spus OK. O nascusem pe Ariadna de cinci saptamini. Imi aduc exact aminte ca m-am dus la televiziune si la poarta era puhoi de lume, iar eu atunci alaptam. I-am spus lui Adrian ca n-am cum sa stau la coada aceea, pentru ca trebuia sa ma intorc sa o alaptez pe Ariadna. Dar el a insistat sa ne intoarcem, s-o luam pe Ariadna, ca sta el in masina cu ea si eu stau la coada, numai sa ma inscriu. M-am inscris, iar a doua zi m-au chemat. Am dat un casting cu Sanda Visan si Ioana Bogdan, a fost o discutie, mi-au pus un ziar in fata si m-au pus sa citesc. Nu dadusem buletinul, pe care scria Titieni, iar eu am spus ca ma numesc Adriana Irimescu, pentru ca aveam teama sa nu care cumva sa creada cineva ca eu am venit acolo cu pile din partea sotului. Am avut senzatia asta citiva ani, ca lumea se gindea ca eu sint sotia lui Titieni, apoi mi-a trecut. La finalul auditiei, mi-au cerut buletinul si au vazut ca sint sotia lui Titieni. Am dat apoi si o proba video, dupa care m-au sunat sa-mi spuna ca sint una dintre cele 10 sau 15 alese. Am facut un training, am inceput sa prezint emisiunea cu Maruta, cu Alexandra Dinu, cu Dinu Maxer, Dana Nalbaru. Mi-a placut experienta, iar transmisiunile in direct m-au innebunit!

Marea Dragoste /
Tango: In ce alte proiecte te-ai implicat?
Adriana Titieni: Am primit, la un moment dat, un telefon de la Prima TV, pentru castingul pentru rolul unei mamici care avea 36 de ani. Mie mi-a cam cazut fata. Aveam deja si cel de-al doilea copil, dar aveam doar 25 de ani. Nu mi se parea ca as putea arata ca o mamica de 36 de ani! Nu m-am dus. Mi-am zis ca pot face ei serialul lui peste, eu nu ma duc sa joc o doamna de 36 de ani. Au mai sunat, totusi, de doua ori si m-am dus pina la urma. Am luat castingul, iar apoi au cautat si un sot pentru mine, in film. M-au intrebat si pe mine cu cine as dori sa joc si le-am spus de sotul meu. El a venit, a dat castingul, l-a luat, si noi doi am ramas cuplul. Pina la urma, notorietatea de la serialul acesta mi-am cistigat-o, de la „In familie“.

Imi pare nespus de rau cind gresesc
Marea Dragoste / Tango: Lucrand in televiziune, in direct, ai facut vreo gafa?
Adriana Titieni: Da, am facut o multime de prostii de genul acesta. M-a luat gura pe dinainte, spre exemplu, joia neagra cred ca am spus ca e ziua cind l-au rastignit pe Isus, chiar in aceasta emisiune, pe care o prezint acum. Normal ca stiam cind a fost rastignit Isus, dar am zis-o, ce sa mai… Mi-a parut asa de rau…

Marea Dragoste / Tango: Si cum reactionezi dupa ce faci o gafa?
Adriana Titieni: Imi pare nespus de rau. Normal ca mi-a fost atrasa atentia ca nu pot sa spun asa o aberatie, dar mie mi-a fost asa o rusine si mi-a parut asa de rau… Imi pare rau cind gresesc. Foarte rau.

Marea Dragoste / Tango: Si cum se procedeaza cind esti intr-o emisiune in direct? Ce faci? Prezinti scuze?
Adriana Titieni: Se spune ca mai bine o lasi asa, ca sa nu se prinda toata lumea. Am fost si in topul Circotasilor cu o chestie la un matinal cind nu am putut sa pronunt cuvintul „institutionalizat“. Eram asa de obosita, incit nu am putut pronunta. Si am fost pe locul 1 la Circotasi. Am zis „instituti, instititu“, si a fost foarte amuzant. Nu mi-a fost asa rusine pentru ca nu puteam sa zic, se acumulase oboseala unui an de emisiune, nu avusesem o zi de concediu si eram ravasita. Cine face matinal stie cum e sa te trezesti in fiecare dimineata, luni, marti, miercuri, joi, vineri… Devii antipatic, pentru ca toata lumea vrea seara sa mai stea si tu te duci sa te culci la 10, ca devii copil de clasa I. Trebuie sa te culci, ca altfel a doua zi esti neom. N-as mai vrea sa fac matinal.

Marea Dragoste / Tango: Esti implicata si in alte proiecte interesante?
Adriana Titieni: Am o emisiune pe care o fac la Radio Itsy-Bitsy, care se numeste „Parinti ascultatori“. Si impreuna cu Radioul si cu parintii care asculta emisiunea am facut o asociatie de parinti si as vrea sa am puterea si inteligenta necesare sa ma pot implica in proiecte ale societatii civile care sa determine societatea asta sa inteleaga, si mai ales Ministerul Invatamintului in mod special, sa schimbe sistemul de invatamint din Romania si sa se uite la copiii mei asa cum ma uit eu la ei. Sa nu-i mai considere numere, cifre si sa inteleaga ca-i foarte important sa-i trateze cu seriozitate. Mie mi se pare grav ceea ce se intimpla in sistemul romanesc de invatamint si cred ca lucrurile ar trebui schimbate. Dar pentru asta trebuie sa lupte cineva. Iar eu sint pregatita sa lupt.

Marea Dragoste / Tango: Cum te-ai intors la TVR?
Adriana Titieni:: Silvia Ciurascu m-a sunat si m-a intrebat daca mai vreau sa prezint jurnalul cultural. Cu patru ani in urma eu incepusem pregatirile pentru aceasta emisiune, dar nu apucasem sa prezint. Un an si un pic am fost prezentator acolo si apoi mi s-a oferit oportunitatea de a prezenta „Careu de doamne“, al carei producator este Carmen Movileanu. Mi se pare cel mai important lucru pe care l-am facut pina acum. E foarte greu si solicitant din anumite puncte de vedere si vreau sa ma perfectionez.

Este inumana experienta nasterii normale

Marea Dragoste / Tango: Cum ti-ai revenit dupa sarcini?
Adriana Titieni: N-am facut nimic. Am fost de-o lene absolut incredibila dupa ce am nascut, dar am muncit foarte mult si cred ca asta este secretul ca mi-am revenit repede. La trei saptamini am iesit cu Marc din spital, ca s-a nascut prematur, miercuri am iesit si joi am inceput repetitiile la Hamlet-ul lui Liviu Ciulei.

Marea Dragoste / Tango: Ai nascut normal?
Adriana Titieni: Da, si a fost infiorator. Este inumana experienta nasterii normale. A doua oara am nascut la 7 luni si-o saptamina, s-a declansat nasterea noaptea la 2.30, la 3 eram la spital, iar la 7.25 deja nascusem. Nu mai avea nimeni timp sa-mi faca cezariana. Asa ca am nascut tot natural, fara anestezie. Acum 8 si 6 ani, epidurala era, cel putin la noi, o aventura sau ceva aproape de asa ceva. La Elias, unde am nascut eu, nu se practica pe atunci. Ma intilnisem cu Loredana Groza cu vreo doua saptamini inainte de a naste, la o petrecere. Toate femeile cu care ma intilnisem pina atunci imi spusesera ca e foarte bine ca vreau sa nasc natural. Si am intrebat-o si pe Loredana cum e, stiam ca o are pe fiica ei mica, de un an. Cind a auzit ca vreau sa nasc natural, mi-a spus ca o sa-mi doresc sa mor. Si, asa a fost, mi-am dorit sa mor. Am zis: „Vreau acum sa se opreasca totul, nu ma intereseaza cum.“ La a doua nastere a fost, totusi, mult mai bine decit la prima.

Marea Dragoste / Tango: Apoi cine te-a ajutat cu copiii?
Adriana Titieni: Soacra mea, care a fost dezradacinata fortat de catre mine si Adrian de la Bistrita. Soacra mea a ramas singura in momentul in care eu eram insarcinata in luna a treia. Si pentru ea, dar mai ales pentru noi a fost foarte bine ca a putut sa vina la Bucuresti si sa ma ajute sa-mi cresc copiii. Am mare respect pentru bone, dar sentimentul pe care ti-l da mama sau soacra care e singe din singele ei nu ti-l da nimeni, niciodata. Am avut o bona, Viorica, pe care o respect pentru ca s-a purtat cu copiii mei asa cum s-ar fi purtat cu copiii ei, dar sint destul de rare persoanele astea.

Marea Dragoste / Tango: Pentru ce altceva mai ai timp in afara de emisiuni?
Adriana Titieni: Ma joc cu copiii mei, ii duc la pian, engleza, germana, in parc cu rolele, la balet. Timpul pe care nu-l petrec la serviciu il petrec alaturi de ei, pentru ca mi-e teama sa nu creasca fara mine. Ei au crescut o perioada fara sa ne aiba linga ei prea mult timp. Atunci cind filmezi la un serial, cum a fost pentru „La urgenta“ sau „In familie“, iti ia foarte mult timp. Cind ne era dor de copii, ii luam cu noi la filmare, zile intregi i-am luat. Preferam sa se joace pe holurile Prima TV decit sa nu ii vedem. De-asta spun ca am avut noroc cu soacra-mea. N-as fi putut sa-mi fac meseria daca nu era ea, clar!

Marea Dragoste / Tango: Cit de importante sint hainele pentru tine?
Adriana Titieni: Pentru mine nu sint importante. Deloc. Pe mine din t-shirt si din blugi foarte greu ma scoti. Eu sint o persoana comoda, nu ma intereseaza sa ma judece lumea dupa haine. As putea spune ca, daca as avea o renta, as fi o persoana lenesa. Dar daca trebuie sa ma imbrac frumos, ma imbrac frumos. Am fost de sapte ori nasa si a trebuit sa ma imbrac frumos.

Marea Dragoste / Tango: Dar de ce de atitea ori?
Adriana Titieni: Prieteni de-ai nostri ne-au rugat si am acceptat cu mare bucurie. astia sint oamenii care ne inconjoara, asa s-a intimplat. Desi am aflat de niste prieteni, care au emigrat in Anglia si, desi aveau patru copii, s-au despartit. Dupa patru copii si 20 de ani de casnicie, mi se pare dureros sa se intimple asa ceva.

Marea Dragoste / Tango: S-a discutat atita si de cazul lui Petre Roman…
Adriana Titieni: Da, se intimpla si nu condamn. Compatimesc in sensul cel mai real, doar eu sint copil de parinti despartiti. Stiu ce drama si suferinta traiesti atunci, dar si ce bucurie dupa aceea, pentru ca mie mi-a fost mult mai bine cu mama. Ei se certau atit de des, incit nu mai era deloc liniste in casa.

Marea Dragoste / Tango: Spune-mi un cusur al vietii tale, ceva ce ai schimba, ceva ce nu-ti convine?
Adriana Titieni: Mi-ar placea sa am mai mult timp pentru mine si pentru ai mei. Nu am atit timp cit mi-as dori. Sint intr-o fuga permanenta.

Marea Dragoste / Tango: Si de ce faci asta, pentru ca altfel nu ai avea suficienti bani?
Adriana Titieni: Da, evident, asta e raspunsul foarte sincer. Adica, si eu si Adrian contribuim la bunastarea familiei.

Marea Dragoste / Tango: De ce te-ai gindit la un moment dat sa emigrezi?
Adriana Titieni: Mie mi-a venit ideea de foarte mult timp, din adolescenta. Prima data cind am vrut sa emigrez a fost cind eram la New York si am stat o luna de zile si am sunat-o pe mama si i-am spus „eu ramin aici“. Nu eram casatorita, nu aveam nici o treaba, aveam 21 de ani. Si mama atita a plins si atita m-a rugat sa ma intorc inapoi, incit m-am intors. De ce-as emigra? Pentru ca pe mine ma inspaiminta ce se intimpla cu noi ca societate. Ma distruge mizeria de pe strazi, ma distruge faptul ca nu pot sa merg pe jos pentru ca e lume care se ia de tine indiferent sub ce motiv. Ma distruge sa vad mizerie, obraznicie, vulgaritate. Nu-mi place si ne inconjoara lucrul asta.

Marea Dragoste / Tango: Crezi c-ai gasi o lume mai linistita in alta parte?
Adriana Titieni: Da, cred c-as gasi o lume mai linistita in alta parte, dar singura care vrea sa emigreze in familia noastra sint eu. Restul familiei este impotriva, asa ca o sa raminem in Romania.

Interviu de Alice Nastase Buciuta
Fotografii: Paul Buciuta / Marea Dragoste
interviu realizat in iunie 2007

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.