fbpx

Alice Năstase Buciuta – Serbați ori nu serbați?

de

Nu înţeleg încăpăţânarea celor care nu vor, cu niciun chip, să serbeze Valentine’s Day. Mi se pare o mică răutate. Un gest pe care, în mintea mea, îl echivalez cu îndârjirea activiştilor care se revoltă împotriva hainelor de blană naturală, dar care se îmbuibă de cărnuri dintre cele mai gustoase.

Bineînţeles că nu sunt de acord cu ideea că ar trebui să stăm smirnă în faţă sărbătorilor cu zorzoane aşa cum ne aşezăm, de cele mai multe ori, în faţa sărbătorilor sfinte sau a aniversărilor din vieţile noastre – peste care, din punctul meu de vedere, se poate și trece câteodată, cu mai puțin fast. Însă de aici şi până la a le nega farmecul e cale lungă şi greu de înţeles.

Am auzit destui bărbaţi care declară îndreptăţit refuzul lor de a spune La mulţi ani femeilor de 8 Martie sau de a le dărui flori sau bomboane, pentru că 8 Martie este o sărbătoare comunistă. Am cunoscut, din păcate, destui domni (nu foarte domni), care nu voiau să cumpere mărţişoare pentru femeile din preajma lor, pretextând că ziua de 1 Martie a devenit şi ea o sărbătoare prea comercială pentru rafinamentul abordării lor relaţionale, deci decideau că prima zi de primăvară e o zi oarecare. Și am și câteva amice care se strâmbă când aud și de zilele cu cruce roșie, și de cele cu fundă roșie din calendare, spunând că nu se conformează niciunei convenții.

Însă eu ştiu că avem, de-a lungul vieţii noastre, atât de puţine clipe de răgaz pentru a celebra sărbătorile inimii, încât e păcat să ne cramponăm de pretexte şi să refuzăm până şi micile ocazii de a ne bucura de dragostea noastră.

Tocmai am… CITESTE MAI DEPARTE PE SigurantaFinanciara.ro

 

Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.