Aceasta este cartea calatoriilor noastre cu bilet dus-intors-asteptat, cartea drumului cu denivelari, a drumului alunecos. Este povestea iubirilor cu sens giratoriu, a sperantelor cu taxa de viaduct, taxa de autostrada, taxa de naivitate. Este istoria decolarilor cu turbulente si a aterizarilor cu resemnari.
Sunt amintirile noastre duty-free, happy-end-free.
Alice Nastase Buciuta si Simona Catrina sunt nu doar autoarele catorva best seller-uri pe care le-au scris separat, ci si ale unei prietenii legendare. “Noi suntem zeite” sau “Dragostea e un bonsai”, volume semnate de Alice Nastase, “Sex in (per)versiune clasica” sau “Codul nebunelor maniere”, scrise de Simona Catrina, sunt carti care nu doar s-au vandut nebuneste, ci au imbogatit o multime de vieti cu zambete, lacrimi, emotii, revelatii si scene memorabile.
“Andiamo” este primul volum semnat impreuna de cele doua scriitoare, intr-o formula editoriala care te cucereste iremediabil.
Virgil Dumitrescu despre Andiamo de Alice Nastase Buciuta si Simona Catrina:
O carte scrisa la doua inimi
Alice Nastase Buciuta si Simona Catrina sunt doua jurnaliste, sensibile si talentate, care si-au pus numele pe cate-o carte. Ba mai mult, pe aceeasi carte, ca in cazul volumului „Andiamo” (Cartile Tango, 2011). Le uneste nu doar aceasta formula editoriala („care te cucereste iremediabil”, cum singure deconspira), ci si alte „formule” ce tin de insusi tiparul vietii. Ambele calatoresc, filtreaza culturi si tabuuri, se indragostesc si isi deapana trairile in pagini complementare, cu stil si gust. Unora le place jazzul, lor le place Dinah Washington sau Peter Gabriel, dupa cum le sunt familiare versuri din Romulus Vulpescu, Iannis Ritsos, Adrian Paunescu.
Alice Nastase Buciuta ne plimba cu „sufletul ei de luat vederi” prin Statele Unite (Chicago), Irlanda („Maramures al Europei” – A.P.), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Germania, Anglia, Austria, Bulgaria (Balcic). La Viena, ca intr-un decupaj de film suprarealist sau ca intr-un colt de pagina din Radu Tudoran, impartaseste un „delir de febra si dor” cu un barbat care, ulterior, se va camufla oniric: „Nu eu am fost. Nu am fost. A fost doar un vis”. De multe ori, ne intrebam ce exportam noi in lumea buna, ca popor mioritic, in afara ansamblurilor profesioniste, stiut fiind ca nici nu incepem bine o ritornela si sarim la urmatoarea, ducand-o si pe aceasta in derizoriu. Gasiti raspunsul din gura unui taraf pripasit in Chicago, mester in „d’alea d’ale noastre” care sparg revelioanele: „Mai, nevasta, mai, muiere, ce ai cu curvele mele, ca cu ele stau o noapte, dar cu tine pan’ la moarte”.
Simona Catrina, cealalta fateta de autor, ne duce si ne intoarce prin Canada (Toronto), Rusia (Kiev, Leningrad/Sankt Petersburg, Moscova), Turcia, Siria, Iordania, Liban, Irak, ea fiind si translator de araba. Efectele stilistice rasar la tot pasul: „In jurul meu, la Toronto, circulau doar umanoizi carora le ieseau fire din cap” sau „urcatul la volan e o sublima deflorare metafizica”. Un scurt poem in proza, ca o taietura de lama pe obrazul unui crin imperial, e urmatorul intertitlu: „Eu te-am iubit corect gramatical, tampitule”. Asta apropo de conationalii imigranti bata la limba materna, dar care sar sa te corecteze la engleza. In insula Creta, are si ea parte de o secventa desprinsa ca dintr-un film, horror, de aceasta data, atunci cand lui Stavros un peste rapitor ii smulge furunculul din carne. Indiferent cum se numesc barbatii pe care ii urmeaza ca intr-un scenariu captivant – Sorin, Ioan, Andu, Hassan, Ralph sau Alex – , protagonistele din „Andiamo” intregesc fiecare in felul ei aceasta sublima „poveste a iubirilor cu sens giratoriu, a sperantelor cu taxa de viaduct, taxa de autostrada, taxa de naivitate”, asa cum rezuma ele pe coperta a patra a cartii. Filonul narativ are pe fundal oameni si locuri in varii tuse descriptive, iar in prim-plan experientele personale. Atat de reusit aduse din condei, incat, pentru a o identifica pe autoare, e musai sa-ti arunci privirea pe coltul din dreapta sus al paginii, in stanga figurand titlul volumului. De multe ori insa, nici nu mai conteaza ca iti vorbeste Simona sau Alice, esti atras de scriitura proaspata a cartii si acolo ramai pana la ultima pagina. Printre fulguratiile cu care isi ia la revedere aceasta din urma, intalnesti, parca, irizari de-ale Ilanei din incitantul roman epistolar al lui Amos Oz – „Cutia neagra”. „Eu stiu ca, acolo unde vom fi impreuna, acolo va fi adevarul si acolo vom fi singuri pe pamant, doar noi doi, ca la facerea lumii”, mediteaza Alice.
Virgil Dumitrescu
(Revista „Noul Literator”, octombrie 2011)
Pentru a comanda volumele editurii Cartile Tango, va rugam sa trimiteti un e-mail pe adresa distributie@revistatango.ro, in care sa specificati titlurile pe care doriti sa le comandati si numarul de exemplare, adresa de livrare, un numar de telefon la care puteti fi contactat, precum si modalitatea de expediere.
Plata se poate face:
– ramburs, la primirea coletului, caz in care se adauga taxele de expeditie a coletului:
– 16+TVA lei, curierat ( livrare 1-2 zile lucratoare)
-10,44 lei, Posta Romana( 3-4 zile lucratoare),
– direct, in contul de mai jos ( prin internet banking, ordin de plata), iar taxele de expeditie a coletului sunt:
– 13,0 lei, prin Fan Courier ( livrare 1-2 zile lucratoare)
– 3,5 lei, Posta Romana( 3-5 zile lucratoare),
( prin internet banking, ordin de plata) pentru:
Contul: | RO84 BACX 0000 0001 2713 5250 |
Banca: | Unicredit Tiriac Bank, suc. Izvor |
S.C. CARTILE TANGO S.R.L | |
CUI: | RO 21538151 |
Adresa: | Str. Drumul Fermei, nr.18E, Popesti-Leordeni, cod 077160, Ilfov. |
Apoi trimite-ne copia dupa documentul cu care s-a facut plata si adresa completa unde doresti sa iti fie livrate cartile.
Pentru cartile scrise de Alice Nastase Buciuta primiti dedicatie si autograf de la autoare.
Oferta editurii Cartile Tango:
” In umbra lui Adrian Pintea” – Lavinia Pintea Tatomir————————– 35 lei
” Dialogul vantului cu marea“- Nina Cassian in dialog cu Carmen Firan— 30 lei
” Splendida banalitate” – Alice Nastase Buciuta —————————-— 30 lei
“ Harababura” – Cristian Badilita —————————————————- 25 lei
” Dragostea e un bonsai” – Alice Nastase ————————————— 29 lei
” Noi suntem zeite” de Alice Nastase ——————————————— 30 lei
” Andiamo” – Alice Nastase Buciuta si Simona Catrina ———————– 30 lei
“ Codul nebunelor maniere” – Simona Catrina ———————————-30 lei
“ Sex in (per)versiune clasica” -Simona Catrina —————————— 30 lei
” Care pe care: femei si barbati” de Alice Nastase si Aurora Liiceanu— 30 lei
” Cele mai frumoase iubiri” (Antologie Cartile Tango) ———————– 30 lei
” Cele mai frumoase citate” ——————————————————— 30 lei
“ Memoria ca zestre“( 3 volume)- de Nina Cassian—————————- 60 lei
” Confidente fictive” de Nina Cassian ——————————————– 30 lei
” Spectacol in aer liber” de Nina Cassian ————————————— 30 lei
” Povestea a doi pui de tigru” – Nina Cassian ———————————- 25 lei
” Panza de paianjen” de Cella Serghi ——————————————— 30 lei
“Tara fetelor” de Maria Banus ——————————————————- 10 lei
“ Clipa, treci, sunt atat de frumoasa!” – Dr. Mihaela Leventer————–10 lei
Multumim,