fbpx

Azi, trupa Hotel FM reprezinta Romania in finala Eurovision

de

Azi, 14 mai, la ora 22.00, Televiziunea Romana transmite in direct finala concursului Eurovision de la Düsseldorf. Din fericire, trupa Hotel FM, reprezentanta noastra, a trecut cu succes de semifinale, dupa o prestatie foarte onorabila, si va intra asadar in finala de azi. Ordinea intrarii in concurs este urmatoarea: Finlanda, Bosnia-Hertegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franta, Italia, Elvetia, Marea Britanie, Moldova, Germania, Romania, Austria, Azerbaidjan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia si Georgia.

Romania, reprezentata de trupa Hotel FM (Gabriel Baruta, David Bryan si Alex Szuz), cu piesa “Change”, s-a calificat in finala de azi dupa ce a concurat in a doua semifinala Eurovision joi, la Düsseldorf. Tot joi s-au mai calificat Bosnia si Hertegovina, Austria, Ucraina, Republica Moldova (Zdob si Zdub – “So Lucky”), Suedia, Slovenia, Estonia, Danemarca, Irlanda.
In urma primei semifinale, de marti, s-au calificat reprezentantii Ungariei, Serbiei, Rusiei, Lituaniei, Georgiei, Azerbaidjanului, Greciei, Elvetiei, Finlandei si Islandei.
Cei 20 de finalisti au fost desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura.
Pentru marele premiu al concursului se vor lupta artistii din cele 20 de tari calificate in semifinale si reprezentantii celor cinci tari care intra direct in finala – Germania, Spania, Italia, Marea Britanie si Franta.
Romanii din tara nu vor avea dreptul sa voteze trupa Hotel FM, in schimb romanii din toate celelalte 42 de tari care au participat in acest an la Eurovision vor putea sa voteze piesa Romaniei urmarind transmisiunea postului televiziunii publice din tara in care se afla.
Spre deosebire de cele doua semifinale, cand au fost anuntate doar tarile care s-au calificat, azi vor fi acordate note si se va intocmi clasamentul final. Ca de fiecare data, notele vor reprezenta 50% punctajul primit de la toate cele 43 de jurii de specialitate (jurizarea va avea loc vineri seara) si 50% televot in toate cele 43 de tari (in transmisiunea de asta-seara). Pentru Romania notele vor fi anuntate de Malvina Cservenschi.
Editia de anul acesta a concursului Eurovision se desfasoara in Germania, dupa ce Lena Mayer-Landrut a castigat competitia de anul trecut, cu piesa “Satellite”.
In 2010, Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea in celebrul concurs.
Ambele semifinale ale Eurovision 2011 au fost difuzate in direct pe TVR 1, TVR HD si TVR International, iar finala de azi va fi transmisa in direct de aceleasi posturi ale televiziunii publice.

 

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.