Este din ce în ce mai frumoasă și muncește din ce în ce mai mult. Deși a fost nevoită, în urmă cu aproape treizeci de ani, să-și încheie cariera de balerină prim-solistă, nu a renunțat niciodată la dans și nici dansul n-a lăsat-o să plece, îmbiind-o cu roluri splendide, potrivite devenirii sale, așa cum sunt cele din spectacolele Kabaret și Bal care se joacă, mereu cu casa închisă și cu lacrimi de emoție în ochii spectatorilor, la Opera Națională Română Iași.
Din 2009 conduce Opera Națională Română Iași, dăruind instituției ieșene, practic, o nouă viață și o nouă glorie. A condus, timp de un an și jumătate, din mai 2016 și până în decembrie 2017, Opera Națională București, într-o perioadă de frumusețe și măreție care va rămâne, pentru totdeauna, în istoria aceste instituții. A fost perioada în care pe scena Operei au avut premiera producții excepționale precum Fidelio în regia lui Graham Vick, Bal Mascat în regia lui Grischa Asagaroff, Lucia di Lammermoor și Don Giovanni în regia lui Andrei Șerban și în care au urcat pe scena bucureșteană, unii dintre ei pentru prima dată, nume enorme ale muzicii lumii precum Roberto Alagna, Sumi Jo, Ildikó Komlósi, Vladimir Galouzine, Iano Tamar sau spectacole răvășitor de frumoase precum Gala Vincero, Luciano Pavarotti- Povestea unei vieți.
Regizoarea de talie internațională Beatrice Rancea, ale cărei spectacole s-au jucat și continuă să se joace pe mari scene ale lumii, este aniversata zilei de 19 august și protagonistă a unui destin măreț. Este femeia pe care o putem lua ca reper de frumusețe, de bunătate și creativitate, de tinerețe fără limite, de evoluție fără răgaz. La mulți ani, Beatrice Rancea!
Beatrice Rancea: Mă educ în permanență să nu mă las doborâtă de nimic
Beatrice Rancea: Dansez pentru sufletul meu
Beatrice Rancea: Găsesc noaptea, în vis, rezolvări pentru problemele mele
Beatrice Rancea: Eu și Doru suntem prieteni foarte buni, încă dinainte să fim împreună