fbpx

CARTILE TANGO – In inima cuvintelor

de

Cum a inceput drumul pana la inima cuvintelor

Ne-am diferentiat, dintotdeauna, de celelalte reviste, prin profunzimea si frumusetea articolelor noastre. Tango nu s-a lasat niciodata furata de ispita vorbei in vant. Si, chiar daca am stiut de la bun inceput ca ne va fi greu sa fim altfel, fiindca intotdeauna pozitia celui iesit din pluton e cea mai ingrata, mai urata, mai invidiata sau mai dispretuita, ne-am incapatanat sa ne mentinem intr-o lume in care rasfoitul printre mesaje lipsite de adancime e strict interzis. In care nu dam sfaturi caraghioase – atat de raspandite in presa lucioasa -  despre cum sa-ti imbrobodesti iubitul in 10 pasi, cum sa te casatoresti in 12 sau cum sa ii provoci amantului tau orgasm multiplu urmind 7 indicatii precise despre unde sa asezi degetul aratator de la mana dreapta, calcaiul stang, varful limbii sau al nasului, si nici nu ne lasam impilati de dictatura trendurilor infatisarii, cufundindu-ne, zgaltaiti de propria noastra importanta, intr-un delir cleios de porunci despre smacuri si asorteuri absolut obligatorii.

Dimpotriva. Am mers tot mai vertiginos spre adancimile cuvantului, publicind articole demne de orice volum asezat in rafturile bibliotecii, interviuri solemne, profunde, cautatoare, gata sa fie revendicate de orice antologie demna a conversatiilor cu miez.

De-a lungul, de-a latul si de-a curmezisul celor trei ani in care ne-am dat intalnire mereu cu cititorii nostri, am adunat in echipa Tango nume de jurnalisti, de scriitori, de psihologi, de medici, de vedete cu un punct de vedere indraznet, pe care orice publicatie si i-ar fi dorit alaturi, si, in plus, am descoperit nume noi, de jurnalisti, de filologi talentati si destepti, al caror cuvant merita pe deplin sa fie onorat cu lumina tiparului. Si atunci, ideea de a avea propria noastra editura de carte s-a conturat firesc. Ni s-a aratat usoara si la indemana. Textele noastre gata scrise s-au asezat singure in volume, iar cartile pe care nu le nascuseram inca au dospit si s-au cerut, la randu-le, incheiate, publicate. Asa s-au nascut Cartile Tango.

Avem deja pe piata titluri de carte care incita la lectura, volume pregatite sa schimbe obiceiurile de reflectie, aplecarea spre emotie sau chiar vietile celor care le vor parcurge cu mintea si cu sufletul. Vin la rand si alte volume, si alte colectii, si alte proiecte editoriale. Mergem direct, cu indrazneala, dar si cu sfiala, cu incredere si cu emotie, spre inima cuvintelor.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.