fbpx

Compozitorul american Elliott Carter a murit la varsta de 103 ani

de

Compozitorul american Elliott Carter, care a castigat de doua ori premiul Pulitzer intr-o cariera de peste 75 de ani, a murit luni, la New York, la varsta de 103 ani, au anuntat reprezentantii casei de discuri Boosey & Hawkes, citati de Reuters.

Elliott Carter a castigat premiul Pulitzer in 1960 si in 1973, pentru compozitiile sale adresate cvartetelor cu coarde. A compus 158 de lucrari, iar unele dintre ele au fost create dupa ce muzicianul implinise varsta de 100 de ani. O compozitie pentru orchestra de camera va avea premiera mondiala in luna februarie.

 

Elliott Carter a fost inclus in American Classical Music Hall of Fame in 1998 si a sarbatorit implinirea varstei de 100 de ani printr-un concert sustinut la Carnegie Hall din New York, in 2008, alaturi de Boston Symphony Orchestra.

 

Muzicianul american a fost recompensat in 1985 cu Medalia Nationala pentru Arte, cea mai inalta distinctie civila acordata artistilor de statul american. El a primit si medalii nationale din partea Germaniei si a Frantei.

 

MEDIAFAX

 

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.