fbpx

Ce șanse mai avem să ajungem la EURO 2020 după egalul cu Norvegia?

de

Lăsând la o parte teme precum Se putea mai mult, Iar am fost egalați pe final, Cine ar fi trebuit să joace și cine nu, De ce a executat Pușcaș lovitura de departajare în locul lui Stanciu și multe alte dileme, discutate cu siguranță pe larg în toată România, una peste alta, poate că ar trebui să recunoaștem că era destul de greu să obținem cele 3 puncte la felul cum s-au desfășurat ostilitățile în meciul cu Norvegia (mai ales în prima repriză), disputat marți seara și încheiat cu scorul de 1-1 (goluri marcate de Mitriță în minutul 62 în urma unei acțiuni personale și Sorloth în minutul 92 – lovitură cu capul din interiorul careului). Remarcabilă atitudinea celor aproximativ 30.000 de puști ce s-au aflat în tribunele Arenei Naționale, de la momentul interpretării imnului și până la fluierul final.

După meciurile disputate marți seara (România vs. Norvegia 1-1, Suedia vs. Spania 1-1, Feroe vs. Malta 1-0), clasamentul în grupa F se prezintă în felul următor:

  1. Spania 20 de puncte (matematic calificată)
  2. Suedia 15 puncte
  3. România 14 puncte
  4. Norvegia 11 puncte
  5. Insulele Feroe 3 puncte
  6. Malta 3 puncte

În ultimele două runde din actuala campanie de calificare, naționala României urmează să joace cu Suedia, (acasă, pe 15 noiembrie, la 21:45) și cu Spania (trei zile mai târziu, pe 18 noiembrie, în deplasare, ora 21:45). Adversara directă în lupta pentru locul secund, Suedia, întâlnește (după ,,finala’’ de la București) Feroe în etapa finală, partidă pe care aproape sigur o va câștiga la scor.

Cum văd casele de pariuri șansele României în meciul cu Suedia, dar și la calificare

Pe site-ul agenției online Fortuna Pariuri, partener oficial al tricolorilor încă din primăvara anului 2017, meciul cu Suedia se anunță a fi unul extrem de echilibrat, cotele pe piața rezultat final (1X2) arătând în acest moment astfel:

Victorie România cota 2.70, Egal cota 3.00, Victorie Suedia cota 2.70

Dacă ,,finala’’ cu Suedia se anunță a se disputa sub semnul unui echilibru total, din păcate lucrurile sunt diferite în ceea ce privește șansele la cel de-al doilea loc din grupă ce asigură calificarea la turneul final EURO 2020. În acest caz, suedezii sunt creditați cu cota 1.25, iar tricolorii cu 4.20. Norvegienii par a fi ieșit din cursă, fiind creditați cu cota 15.00 la calificare.

Cum ne mai calificăm

În ciuda faptului că am scăpat victoria în fața Norvegiei printre degete, România rămâne în cursa pentru EURO 2020, iar selecționerul Cosmin Contra este destul de optimist în privință calificării:

”Cred în această calificare, le-am transmis-o și băieților și dacă avem această determinare, credeți-mă că vor scoate patru puncte din aceste două jocuri și ne vom califica’’, se arată într-un material publicat pe telekomsport.ro.

Pentru a ne asigura calificarea, avem nevoie de o victorie cu Suedia și minim un punct în ultimul meci, cel din Spania. Deși scenariul nu pare imposibil, trebuie totuși să mai ținem cont de faptul că Suedia joacă cu Feroe în ultima rundă și, mai mult ca sigur, va câștiga la scor, acumulând 18 puncte (tot atâtea cât ar face și România, dacă învinge Suedia și scoate un egal în Spania). Astfel, în eventualitatea unei victorii cu 2-1 în fața Suediei (același scor cu care am pierdut la Stockholm), nordicii se vor califica grație golaverajului mai bun.

Ce înseamnă asta? Că avem nevoie nu doar de victorie în meciul cu Suedia, ci de una cu 1-0 sau la cel puțin două goluri diferență, iar apoi minim un egal în Spania. Partea bună este că totuși depinde de noi să obținem cele 3 puncte in fața Suediei, iar Spania este deja calificată la Turneul Final, astfel că există șanse (destul de mici) să abordeze ceva mai relaxată ultimul meci din grupă.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.