E o prajitura pentru mofturosi si pentru gurmanzi, pentru pofticiosi si pentru rafinati, deopotriva. Un bucatar cu fantezie a scos, intr-o zi, brinza grasa din retetarul de feluri principale si i-a contopit savoarea un pic sarata cu dulceata magiunului de fructe de padure, pe un pat aromat, din biscuiti si scortisoara. Asa s-a nascut un desert surprinzator, usor de facut si greu de uitat.
Timp de preparare: 15 minute / 8 portii
INGREDIENTE:
2 cani de urda
1 cana cu brinza topita de capra (200g)
1 pahar cu caimac
1 cana cu lapte praf
1 ceasca cu lapte proaspat
1 pahar cu smintina grasa
zahar pudra
6 pachete de biscuiti (200g fiecare)
1 lingurita de scortisoara
1 cana dulceata sau magiun de mure
sau afine sau zmeura
1 lingura de unt
ETAPE:
1. Piseaza biscuitii si inmoaie-i in lapte proaspat. Amesteca-i apoi cu scortisoara. Alege o forma de tarta sau tort, unge-o cu unt si tapeteaz-o cu amestecul de biscuiti.
2. Prepara crema de brinza: amesteca urda, brinza de capra, caimacul, smintina si laptele praf pina se omogenizeaza bine, apoi adauga zaharul pudra (poti condimenta in plus cu diverse arome si esente) si intinde crema cu o spatula peste blatul de biscuiti.
3. Deasupra asaza dulceata.