fbpx

Dorin Roman: Această perioadă a fost și este o oportunitate de a accelera procesul de ascensiune spirituală

de

Maestru theta healing și călăuză spirituală a celor ce-l întâlnesc, Dorin Roman este ființa de lumină ale cărei răspunsuri merită încredere neștirbită, pentru totdeauna. http://www.dorinroman.ro/

Marea Dragoste – revistatango.ro: Care este tehnica cea mai la îndemână pe care o putem folosi cu toții în această perioadă pentru a ne apăra de frică, pentru a ne găsi puterea de a ne bucura, în continuare, de viață?

Dorin Roman: În primele trei săptămâni de la aplicarea restricțiilor, am fost contactat de multe persoane (din țară și diaspora) care acuzau atacuri de panică și diverse forme de frici. Ca ființe umane, avem arhivate în subconștient o cantitate mare de informații, care într-o astfel de perioadă se pot ridica la suprafață și pot crea disconfort mental, emotional și fizic. În ultimii 30 de ani am urmat și predat multe tehnici care s-au dovedit eficiente în situații de stres prelungit. Dintre toate acestea, cu instrumentele sistemului ThetaHealing® am avut cele mai bune rezultate, în terapie și consiliere. Acest sistem este și o formă de psihologie energetică, fiind foarte eficient în dizolvarea traumelor emoționale, depresiilor și fricilor, deoarece facilitează accesul la programele limitative profunde din subconștient. Acestea, odată identificate, pot fi schimbate cu alte programe pozitive, care creează echilibru emoțional și pace lăuntrică. O altă intenție a acestui sistem, care poate fi considerată cea mai importantă, este aceea de a-l ajuta pe practicant să-și descopere adevărata identitate, esența divină. Aceasta, odată descoperită și experimentată, aduce o altă înțelegere a existenței și o altă percepție asupra evenimentelor care apar și dispar în “lumea simțurilor”. Când este întâlnită Natura Pură a Conștiinței, cel în cauză devine “Viu și Văzător”, devenind de ajutor pentru tot ceea ce este în jurul său, vizibil și invizibil.

Marea Dragoste – revistatango.ro: Putem face ceva și pentru cei care nu se roagă, care nu cred în divinitate – îi putem ajuta și pe cei care sunt ancorați doar în dimensiunea materială a existenței?

Dorin Roman: Când Iisus a afirmat: “Împărăția Cerurilor este în voi”, a revelat cel mai profund adevăr exprimat vreodată pe Pământ. Aceasta înseamnă că Dumnezeu este deja prezent în toate ființele, rămâne doar lucrarea prin care mintea și sufletul să atingă Liniștea. Atunci, strălucirea Prezenței lui Dumnezeu din inimă se arată. Ideal, ar fi să fim în Ghidarea Divină, pentru a avea inspirația, cuvintele și faptele cele mai potrivite pentru ca astfel de persoane să fie ajutate să-și regăsească sensul existenței și să trăiască plenar în Realitatea lui Dumnezeu.

Marea Dragoste – revistatango.ro: Ce crezi că s-a schimbat pentru totdeauna în lumea noastră în această perioadă

Dorin Roman: Tot ceea ce apare în manifestare are cauze cunoscute și necunoscute, generate de ecoul acțiunilor trecute, la nivel personal și colectiv. Ceea ce am experimentat în trecut nu putea fi altfel decât așa cum erau cauzalitățile declanșatoare. Această perioadă a avut cu siguranță efecte în conștiință, mulți și-au reevaluat prioritățile și sistemul de valori. Când Isus afirma: “Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă”, punea accentul pe cât este de important să ne focalizăm eforturile pe ceea ce este cu adevărat de împlinit. Toți oamenii vor să se simtă în siguranță, fericiți și împliniți. Însă, toate acestea se încearcă a fi obținute prin relații și atașamente cu mediul, obiecte și ființe. Se cunoaște că în Creație totul este informație și energie, formele sunt structuri vibratorii care sunt supuse continuu schimbării, transformării. Nimic nu stă pe loc, toate formele se schimbă. De aceea, în această perioadă oamenii au văzut cum ceea ce părea stabil (slujbe, sănătate, economii, libertate de mișcare etc.) ca furnizor de confort, poate să sufere transformări iremediabile. Maeștrii din toate timpurile recomandau aspiranților să-L găsească pe CEL CARE NU SE SCHIMBĂ. Adică, pe Dumnezeu prezent în spatele oricărei forme temporare, pe Cel prin care toate s-au făcut, pe Cel care este imuabil, inexprimabil, insondabil cu mintea. Consider că această perioadă a fost și este un impuls evolutiv, o oportunitate de a accelera procesul de ascensiune spirituală. Oamenilor, le-au fost testate serios credința, acceptarea, compasiunea și iubirea, virtuți care potențează apariția omului nou, homo divinus.

Marea Dragoste – revistatango.ro: Ai avut vreodată momente de îngrijorare, de cădere, de deznădejde? Iar dacă da, cum le-ai depășit?

Dorin Roman: Când devii total martorul gândurilor, neutru față de tot ce apare pe scena mentală (programe subconștiente sau din conștiința colectivă), nu mai apar fluctuații emoționale deranjante. Rămâne o pace inexprimabilă, prin care poți să ai claritate în decizii și acțiuni.

În această perioadă am lucrat împreună cu un număr mare de practicanți Theta, meditații colective online, pentru a ne păstra vibrația și conștiința cât mai sus, pentru noi și pentru Planeta Pământ. Ne-am conectat ca o singură conștiință, ca o singură inimă. Această lucrare ne-a ajutat să conștientizăm că în comuniunea bazată pe iubire altruistă, necondiționată, putem trece mai ușor peste dificultăți, dar și că împreună suntem mai eficienți în a implementa Lumina și Iubirea lui Dumnezeu pe Pământ.

Marea Dragoste – revistatango.ro: Avem cu toții dreptul să fim fericiți, liberi, în abundență? Vom fi cu toții astfel, mai devreme sau mai târziu?

Dorin Roman: Așa cum am amintit mai înainte, deja Împărăția Cerurilor este în noi. Cu toții suntem raze de lumină divină care se exprimă în creație, doar că mai trebuie să ne aducem aminte CINE SUNTEM. Din starea de identificare cu corpul și mintea, cu povestea de viață (amintiri, dorințe etc.) este imposibil să cunoaștem adevărata BEATITUDINE. Așa cum fiul rătăcitor s-a întors la tatăl său și a fost primit în glorie, la fel și oamenii, aparent separați unii față de ceilalți și față de Creator, revin conștient în Realitatea lui Dumnezeu. Este, de fapt, sensul suprem al experienței terestre; acela de a redescoperi strălucirea Tatălui Ceresc în inimă, a o recunoaște în toate inimile și a deveni conștient UNA CU CEL CE ESTE. Din această REALITATE viața începe cu adevărat, totul în fizic și în energetic se reorganizează, pentru ca Voia lui Dumnezeu să curgă și să se exprime plenar prin cel TREZIT.

 

Fotografie de Paul Buciuta realizată la Sarmizegetusa Regia în august 2020

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.