fbpx

Dragos Bucur, intr-un film de actiune american, la Hollywood

de

Actorul Dragos Bucur a terminat recent filmarile pentru “Ride Along”, o comedie de actiune americana turnata la Universal Studios, din distributia careia fac parte, printre altii, Ice Cube, John Leguizamo, Bruce McGill si Kevin Hart.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Filmul regizat de Tim Story va avea premiera, cel mai probabil, in 2014.

 

Tim Story este si un producator de succes, cunoscut pentru filmele “Cei patru fantastici/ Fantastic 4” (2005 si 2007) si “Think Like a Man” (2012).

 

Ice Cube este, in acest film, un dur, un politist cu state vechi, in vreme ce Kevin Hart este iubitul imatur al surorii sale. Ca sa-i scoata din cap prietenia cu ea, respectiv sa-i bage mintile in cap, Ice Cube il ia cu el pe adolescent in tura de noapte, un “ride along”. Ceea ce se voia a fi o simpla lectie de viata se transforma intr-un cosmar.

 

Dragos Bucur joaca rolul unui mafiot sarb. Acesta participa la o intalnire de afaceri cu politistul jucat de Ice Cube, care se dovedeste a fi o ambuscada. Dragos are de tras cu pistolul dupa niste politisti sub acoperire, inclusiv dupa Ice Cube, apoi trebuie sa incalece o motocicleta si sa execute un fel de cursa cu obstacole.

 

Acesta este primul rol al lui Dragos Bucur pe teritoriul Statelor Unite, la un studio atat de important cum este Universal, dar nu este primul sau rol in afara tarii. In 2010, el a jucat in “Drumul de intoarcere/ The Way Back”, in regia lui Peter Weir (“The Truman Show”, “Master and Commander: La capatul Pamantului/ Master and Commander: The Far Side of the World”, “Cercul poetilor disparuti/ Dead Poets Society”), alaturi de Colin Farrell, Ed Harris si Jim Sturgess.

 

“Auditia pentru rolul asta s-a facut prin ceea ce ei numesc «self-tape». Adica actorul este propus de agentul sau (in cazul meu, agentia Conway van Gelder din Londra). Ulterior, el se filmeaza singur si trimite proba prin intermediul unor site-uri specializate de casting. In cazul meu, mi-a dat replica Andrei Mateiu (actorul principal din filmul «O luna in Thailanda») si am filmat-o asistati de Dorian Boguta… Pot sa spun ca ne-am amuzat copios si am improvizat toti trei pe indicatiile din text”, povesteste Dragos Bucur despre proba pe care a dat-o pentru acest rol.

 

“Cand am ajuns in Atlanta, am aflat ca accentul exotic a contribuit foarte mult la alegerea mea. Pronuntia de est-european ma facea deodata mai potrivit decat ceilalti actori americani care dadusera proba pana atunci. In plus, personajul meu are o secventa destul de grea pe motocicleta, asa ca era obligatoriu ca actorul sa aiba carnet si sa stie sa alerge putin pe motor. Norocul meu ca Dana (Dana Nalbaru, sotia lui Dragos, n.r.) a adus ca zestre o Honda Shadow si de sapte ani imi petrec verile pe motocicleta”, mai spune actorul.

 

Rolul sau presupune ca Dragos sa traga cateva focuri inspre Ice Cube, personajul principal. “Filmul incepe cu o secventa cu mine (mafiotul sarb) si cu Ice Cube (politistul sub acoperire), una clasica intre doi mafioti, intr-un bar parasit, plin de sticle si fum. A fost interesant, pentru ca am putut sa ne jucam, sa propunem, sa improvizam… Cred ca, in final, a iesit o scena tensionata, dar si amuzanta… Mai tarziu incep sa impusc niste politisti, dar, evident, toate gloantele trec pe langa Ice Cube. Star system-ul functioneaza impecabil in industria cinematografica de la Holywood: starurile trebuie sa ramana intangibile”, a mai spus amuzat Dragos.

 

De asemenea, Dragos Bucur a povestit ca, pentru siguranta lor, actorii au fost instruiti de personal specializat pentru scenele din film in care folosesc arme de foc. “Pe platou, nimeni nu are voie sa indrepte arma spre cineva, nici macar replicile din cauciuc. Armurierul aduce actorului arma incarcata inainte de a se da «Motor!», ii spune cate gloante are pe teava si, imediat dupa «Stop!», actorul trebuie sa ramana pe loc, cu arma indreptata spre pamant, pana vine cineva sa i-o ia.Toata lumea are dopuri de urechi cand se trage si sunt semne peste tot ca vor fi focuri de arma”, a mai povestit Bucur.

 

De asemenea, acesta a marturisit ca pentru film a facut cascadorii, dar pana la un punct. “Filmul are o secventa de actiune in care personajul meu goneste printr-un mall pe o motocicleta, sare apoi cu ea printr-un geam si, in cele din urma, se rostogoleste pe niste trepte. Ei bine, am alergat printre oameni cu motocicleta si am sarit pe ea in mers, dar trecerea prin geam si rostogolirea le-am lasat in seama cascadorilor. Prefer sa renunt la orgoliul personal de a ma da macho pe platoul de filmare, dar sa raman intreg si sa mai fac si alte filme”, rade Bucur.

 

Actorul a povestit ca, in Statele Unite ale Americii, s-a intalnit, din intamplare, cu Arnold Schwartzenegger. “Am stat in Atlanta opt zile, intr-un hotel de cinci stele, care inteleg ca este folosit de catre productiile cinematografice din zona. Se numeste Lowe si e foarte ok. L-am vazut si pe Arnold Schwartzenegger de cateva ori prin lobby, inteleg ca filma pentru o alta productie, tot in oras”.

 

Dragos Bucur a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie si a inceput sa joace la teatrul Podul, sub indrumarea profesorului Catalin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat in numeroase piese si a predat actoria in facultati de teatru si film. Primele roluri de film au fost in “Marfa si banii”, regizat de Cristi Puiu (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) si “Furia” lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineastilor din Romania. Dragos Bucur a jucat si in urmatoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: “Hartia va fi albastra” (2006), “Boogie” (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) si in “Marti, dupa Craciun” (selectat in sectiunea Un Certain Regard la Cannes in 2010).

 

Dragos Bucur a jucat rolul principal si in lungmetrajul “Politist, adjectiv”, in regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului si premiul FIPRESCI in sectiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009). Tot in regia lui Corneliu Porumboiu, Dragos Bucur a mai jucat in scurtmetrajele “Visul lui Liviu” (2003) si “Post telefonic suspendat temporar” (2002), urmate de “Apa” (2006), in regia lui Constantin Popescu, si de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, “Dupa ea” (2007).

 

In televiziune, dupa cateva emisiuni pe care le-a realizat sau le-a produs, actorul a jucat in serialul politist “Baieti buni” (Pro TV, 2004), urmat de filmele TV “Contra Timp” (2008) si “Contra Timp 2” (2009), in regia lui Jesus del Cerro.

 

In 2010, Bucur a fost selectat in programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, care promoveaza in fiecare an cei mai buni zece tineri actori europeni.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.