fbpx

Filmul cu cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur, ,,La La Land”, aduce magia în cinematografe

de

Cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, care se bucură deja de şapte nominalizări la Globurile de Aur şi se poziţionează astfel ca unul dintre marii favoriţi la Oscaruri, ,,La La Land”, a avut premiera în cinematografele din România pe 23 decembrie.

Atunci când un băiat, o fată şi aspirațiile înălțătoare care-i animă pe cei din orașul stelelor acestea se transformă în elementele care reușesc să evadeze din convențiile banale în „La La Land”, pe măsură ce protagoniștii, un pianist de jazz și o actriță optimistă, se avântă într-o călătorie plină de cântece și dans, care se va transforma într-o poveste de dragoste ce le va schimba viețile. Fiind în același timp o odă adusă farmecului și emoției specifice filmelor clasice, o scrisoare de dragoste adresată orașului Los Angeles, casa viselor nedomolite, și o poveste de dragoste vădit modernă, pelicula îi reunește pe Ryan Gosling și Emma Stone, sub bagheta magică a scenaristului/regizorului Damien Chazelle, un adevărat star în ascensiune (responsabil pentru minunatul film „Whiplash”, premiat la galele Oscar).

Emma Stone, care a mai lucrat cu Ryan Gosling pentru populara comedie „A naibii dragoste” și a apărut alături de el în „Elita gangsterilor”, n-a avut probleme în a răspunde cât mai natural haiosului, carismaticului, dar și chinuitului personaj jucat de Gosling. Emma Stone declară succint: „Ryan a îmbogățit rolul foarte mult: a învățat să cânte la pian extraordinar de bine și a fost un partener de dans grozav. Dar ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost umorul său în acest film. Am știut dintotdeauna că Ryan este amuzant, dar în acest film e foarte, foarte amuzant. Din punctul ăsta de vedere, lui Sebastian îi merge tare bine.”, a conchis actriţa.

Filmul distribuit de Freeman Entertainment, „La La Land”, aduce o poveste de dragoste emoţionantă cu ritm şi muzică, în premieră, din 23 decembrie în cinematografele din toată ţara.

 

DESPRE DISTRIBUŢIE

Ryan Gosling

Obținând controversatul rol principal din filmul „The Believer”, RYAN GOSLING [Sebastian] și-a lansat cariera în adevăratul sens al cuvântului. După ce rolul său a fost lăudat de criticii din toată lumea și a atras atenția tuturor celor din industria filmului, Gosling a primit premiul Marelui Juriu la Festivalul de Film de la Sundance, în 2001. El a primit nominalizări la categoria „Cel mai bun actor” și la galele Film Independent Spirit și London Film Critics’ Circle.

Gosling a fost aclamat de critici pentru cele două roluri care au urmat, cel din filmul independent „The Slaughter Rule”, în care a jucat alături de David Morse, și cel din thrillerul psihologic „Minți diabolice”, în care a apărut alături de Sandra Bullock. Predilecția sa pentru roluri complexe și provocatoare l-a împins să accepte rolul principal din „Statele Unite ale lui Leland”, în care a jucat alături de Kevin Spacey și Don Cheadle. Ulterior, el a apărut în populara dramă romantică „Jurnalul”, și în thrillerul „Ruptura”, distribuit de New Line, film în care a jucat și Anthony Hopkins. În 2004, el a primit distincția „Starul masculin de mâine” la galele ShoWest.

În 2007, Gosling a primit o nominalizare la premiile Oscar la categoria „Cel mai bun actor” pentru rolul din „Singurătate în doi”, în care îi dă viață unui profesor de liceu depedent de droguri. El a primit nominalizări la categoria „Cel mai bun actor” și la galele SAG, Broadcast Film Critics Association, Film Independent Spirit, Chicago Film Critics Association, Online Film Critics’ Society, Toronto Film Critics Association și Satellite. El a primit un premiu pentru interpretare din partea National Board of Review, fiind ales „Cel mai bun actor” atât la Festivalul Internațional de Film de la Seattle, cât și la cel din Stockholm.

Anul următor, Gosling a fost din nou distins cu câte o nominalizare la Globurile de Aur și SAG pentru rolul din „Lars and the Real Girl”, fiind nominalizat și la galele HFPA în 2011 pentru interpretarea din drama „Blue Valentine”, în care a jucat alături de Michelle Williams.

În 2011, Gosling a jucat alături de Steve Carell și Julianne Moore în comedia despre criza maritală „A naibii dragoste”. În același an, el a apărut în „Cursa”, un film de acțiune regizat de Nicolas Winding Refn, și în „Ziua trădătorilor”, regizat de George Clooney. Gosling a fost atunci descris de Manohla Dargis, critic de la The New York Times, drept „unul dintre cei mai promițători actori ai generației sale”.

În 2012, Gosling a făcut din nou echipă cu regizorul Derek Cianfrance pentru filmul „Destine la răscruce”, în care joacă alături de Bradley Cooper și Eva Mendes. Apoi, actorul a putut fi urmărit în „Elita gangsterilor”, film marca Warners Bros. regizat de Ruben Fleischer în care mai joacă Emma Stone, Sean Penn și Josh Brolin. El a mai lucrat cu regizorul Nicolas Winding Refn și pentru pelicula „Numai Dumnezeu iartă”.

„Lost River” a reprezentat debutul regizoral al lui Gosling, film lansat în luna aprilie 2015. La sfârșitul acelui an, actorul a apărut alături de Christian Bale, Steve Carell și Brad Pitt în filmul „Brokerii apocalipsei”, film distribuit de Paramount, scris și regizat de Adam McKay. Gosling a putut fi recent urmărit în filmul marca Warner Brothers „Super băieți”, în regia lui Shane Black. În această peliculă, actorul a jucat alături de Russell Crowe; filmul a avut premiera anul acesta, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Gosling va putea fi urmărit în curând în „Weightless”, în regia lui Terrence Malick. În prezent, el se află în etapa de producție a peliculei „Blade Runner 2049”, în regia lui Denis Villeneuve.

Emma Stone

Bucurându-se de o frumusețe frapantă și un talent extraordinar, EMMA STONE [Mia] – nominalizată la premiile Oscar – a reușit să-și adjudece un loc pe lista celor mai căutate actrițe de la Hollywood.

Stone a apărut în aclamatul film „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței”, distribuit de Fox Searchlight, peliculă care a primit premiul pentru „Cea mai bună distribuție” la galele SAG, premiul pentru „Cel mai bun film” la galele Film Independent Spirit și un Oscar la categoria „Cel mai bun film”. Cei de la Deadline au descris-o pe Stone ca fiind „incandescentă”, cei de la Rolling Stones spunând că „acesta e cel mai bun rol al Emmei Stone, brut și revelator”. Rolul acesta i-a adus o nominalizare la premiile Oscar la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”, dar și nominalizări la Globurile de Aur, la premiile SAG și Film Independent Spirit.

Ea a încheiat recent filmările pentru „Battle of the Sexes”, în care Stone îi dă viață lui Billie Jean King, în timp ce Steve Carell este Bobby Riggs. În regia lui Jonathan Dayton și Valerie Faris, pelicula va spune povestea confruntării dintre fostul campion la tenis Riggs și King, un meci demonstrativ care a intrat în istorie. „Battle of the Sexes” va fi lansat în anul 2017.

Stone a mai jucat și în filmele „În lipsa rațiunii”, în regia lui Woody Allen; „Aloha”, în regia lui Cameron Crowe; „Magie în lumina lunii”, în regia lui Woody Allen; franciza „Uimitorul Om-Păianjen”; „Croods”, filmul de animație marca Dreamworks Animation nominalizat la premiile Oscar; drama de epocă „Elita gangsterilor”; „Păcătoasa”, care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur și un premiu MTV Movie la categoria „Cel mai bun rol într-o comedie”; drama premiată la diferite gale „Culoarea sentimentelor”; comedia romantică „A naibii dragoste”; „Prietenie cu folos”, peliculă marca Screen Gems; drama independentă „Paperman”; filmul de animație marca Twentieth Century Fox „Marmaduke”; populara comedie „Bun venit în Zombieland” a celor de la Columbia Pictures; comedia romantică „Fantomele fostelor iubite”, marca Warner Brothers; „Iepurașul casei”, populara comedie marca Columbia Pictures/Happy Madison; „The Rocker”, marca Twentieth Century Fox, și comedia Super-răi, produsă de Judd Appatow.

Recent, Stone a apărut pe Broadway, în piesa „Cabaret”, regizată de Rob Marshall, în care i-a dat viață emblematicei Sally Bowles. Cei de la The New York Times au spus despre actriță că a fost „scânteietoare în debutul său irezistibil de pe Broadway. Sally este sălbatică, neînfricată și înduioșătoare – un personaj pe care nu-l vei uita prea curând. Ea reprezintă un motiv bun pentru care ai vrea să revezi Cabaret”.

Când nu se află pe platourile de filmare, Stone susține Stand Up To Cancer (SU2C), o inițiativă inovatoare creată pentru a accelera cercetările în domeniul cancerului, care vor rezulta în crearea rapidă a unor noi metode de terapie pentru pacienți și vor salva vieți în prezent. Laura Ziskin, răposata producătoare a francizei „Uimitorul Om-Păianjen”, a pus bazele organizației și a făcut-o și pe Stone să se implice. Pe lângă SU2C, Stone mai este și ambasadoare a Gilda’s Club din New York. Numită după răposata comediantă Gilda Radner, una din membrele originale ale distribuției „SNL”, Gilda’s Club le oferă oamenilor care suferă de cancer un loc unde pot primi sprijin emoțional și social. Stone este un membru activ al comunității Gilda’s Club și continuă să se implice prin ajutorul acordat departamentelor pentru copii și adolescenți.

Originară din Arizona, Emma trăiește în prezent la Los Angeles.

John Legend

Originar din Ohio, JOHN LEGEND [Keith] este un cântăreț și versificator aclamat de critici, premiat la diferite gale și distins cu discul de platină. Munca sa i-a adus lui Legend zece premii Grammy, un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu BET pentru „Cel mai bun artist nou” și premiul special Starlight din partea Songwriters Hall of Fame, printre altele. Absolvent al Universității Pennsylvania, unde a studiat Literatură Engleză și Africo-Americană, Legend a participat la o gamă variată de activități muzicale în timpul facultății. În timpul aceleiași perioade, Legend i-a fost prezentat lui Lauryn Hill, care l-a angajat să cânte la pian în piesa ei „Everything is Everything”. La scurt timp după aceea, el a început să cânte la pian la diferite spectacole din zona Philadelphiei, extinzându-și ulterior activitatea până la New York, Boston, Atlanta și Washington. După absolvire, Legend a făcut cunoștință cu energicul artist hip-hop Kanye West, care i-a oferit rapid un contract cu casa lui de discuri G.O.O.D Music și l-a angajat să cânte anumite porțiuni din câteva piese de-ale sale. Legend a început să-și ia avânt printr-o serie de colaborări similare cu artiști consacrați, vocea sa fiind prezentă într-o serie de hituri printre care și „All of the Lights” (West), „Encore” (Jay-Z) și piesa Aliciei Keys din 2003 – „You Don’t Know My Name”. Albumul de debut al lui Legend, „Get Lifted”, a fost lansat în luna decembrie a anului 2004, prin intermediul Columbia Records. Albumul a fost bine primit de critici și a produs primul hit single al artistului, „Ordinary People”, aducându-i multiple premii Grammy în anul 2006, inclusiv la categoriile „Cel mai bun album R&B”, „Cel mai bun artist nou” și „Cel mai bună intepretare R&B”. Ulterior, el a lansat în 2006 albumul „Once Again”, care i-a adus discul de platină și un alt premiu Grammy la categoria „Cea mai bună intepretare R&B” pentru single-ul „Heaven”. Albumul conținea colaborări cu Kanye West, will.i.am și Raphael Saadiq. Următorul album al lui Legend a fost lansat în 2008, „Evolver”, conținând hitul „Green Light”, cântat împreună cu Andre 3000. Colaborarea sa din 2010 cu The Roots pentru „Wake Up” a câștigat premiul Grammy pentru „Cel mai bun album R&B” un an mai târziu. Cel de-al patrulea album al lui Legend, extrem de apreciat de critici, este și cel mai recent; „Love in the Future” conține și piesa „All of me”, cel mai popular hit al lui Legend de până acum, care a ajuns pe cele mai înalte poziții în topuri, inclusiv locul I în topurile Billboard Hot 100, Mainstream Top 40 și Rhytmic. Recent, Legend a câștigat primul Oscar și primul Glob de Aur pentru piesa „Glory”, pe care a compus-o și interpretat-o alături de Common pentru coloana sonoră a filmului „Selma”. Piesa i-a adus și un premiu Grammy și unul acordat de Critics’ Choice.

Pe parcursul carierei sale, Legend s-a dedicat și anumitor campanii pentru a schimba ceva în viața oamenilor. În 2007, el a lansat campania Show Me (ShowMeCampaign.org), o inițiativă care se concentrează asupra educației și rolul acesteia în eliminarea sărăciei. Premiul BET „Filantropul anului” acordat în 2010, premiul CARE Humanitariam pentru „Global Change” acordat în 2009, premiul Bishop John T. Walker Distinguished Humanitarian Service acordat de Africare în 2009 și premiul Fundației Harvard pentru „Artistul anului” îi recunosc lui Legend eforturile și implicarea în acest domeniu. Legend face parte din consiliile The Education Equality Project, Teach for America, Stand for Children și Harlem Village Academies, fiind și copreședinte al National Leadership Board în cadrul Harlem Village Academies. În plus, Legend sprijină LRNG, o mișcare care vrea să inspire inovația în procesul de învățare, pentru a-l transforma într-un proces care să reflecte mai bine lumea în care trăim în prezent. În 2015, Legend a inițiat campania #freeAmerica, dedicată modificării comportamentului național în privința politicilor nechibzuite ale țării și realizării unor schimbări în sistemul penal din Statele Unite. Legend este și unul din directorii Get Lifted Film, o companie de producție cu sediul la Los Angeles care produce filme artistice și proiecte de televiziune. Get Lifted Film a vândut o serie de proiecte unor rețele de televiziune precum Showtime, NBC, HBO, USA, MTV, OWN și FOX. Pe lângă aceste vânzări, Get Lifted Film a avut o colaborare cu Comcast/Universal , iar în prezent are un contract cu Legendary Television. Reprezentanții Get Lifted Film sunt producătorii executivi ai documentarului HBO „Southern Rites”, ai seriei documentare „Sing It On” difuzată de Pop Network și ai seriei „Underground”, care a avut premiera pe WGN în luna martie a acestui an. În plus, Get Lifted Film este implicată în diferite proiecte aflate în etapa de dezvoltare/producție, inclusiv „The Black Count”, pe baza cărții care a câștigat premiul Pulitzer în 2013, proiectul urmând să fie scris și regizat de Cary Fukunaga („Detectivii din California”) pentru Sony Pictures, și un viitor proiect pe care îl va produce alături de Will Packer și Universal Pictures.

 

J.K. Simmons

J.K. SIMMONS [Șeful lui Sebastian] a apărut într-o gamă foarte variată de proiecte, de la filme artistice și producții TV până la piese de teatru pe Broadway și nu numai. În 2015, el a câștigat premiul Oscar la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”, pentru modul în care i-a dat viață lui Fletcher, nemilosul profesor de jazz din „Whiplash”, producție marca Sony Pictures Classics. Rolul său i-a adus și un premiu SAG, un Glob de Aur, un premiu Film Independent Spirit și un premiu BAFTA, el primind distincții și din partea numeroaselor asociații de critici de film din toată lumea. „Whiplash” a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance din 2014 și a câștigat premiul Dramatic Audience și premiul Marelui Juriu la categoria „Cel mai bun film”. Pelicula a adunat și cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoria „Cel mai bun film”, obținând câte o statuetă și la categoriile „Cea mai bună editare de sunet” și „Cel mai bun mixaj de sunet”.

Recent, Simmons a finalizat filmările pentru peliculele „Patriots Day”, care spune povestea bombardamentului de la maratonul din Boston, filmul fiind regizat de Peter Berg, și „Justice League”, unde îi dă viață emblematicului comisar Gordon. La începutul acestui an, actorul a finalizat filmările pentru producțiile „The Snowman”, în care joacă și Michael Fassbender; „I’m Not Here”, în regia soției sale, Michelle Schumacher, și „The Bachelors”, în care joacă și Julie Delpy. În 2015, Simmons a finalizat filmările pentru producțiile „The Runaround”, peliculă independentă în care joacă și Emile Hirsch, și „Late Bloomer”, în care mai apar Johnny Simmons și Maria Bello.

Începând cu luna octombrie 2016, Simmons a putut fi urmărit în pelicula „The Accountant: Cifre periculoase”, film regizat de Gavin O’Connor în care mai joacă Ben Affleck și Anna Kendrick. În luna ianuarie a anului viitor, actorul va apărea în filmul „Bastards”, marca Warner Bros., alături de Owen Wilson și Ed Helms. Simmons a apărut recent în producția „Cu cele mai bune intenții”, alături de Susan Sarandon și Rose Byrne. Pelicula a fost lansată în luna aprilie de Sony Pictures Classics. La începutul acestui an, actorul și-a împrumutat vocea personajului Kai din mult așteptatul film de animație marca Dreamworks „Kung Fu Panda 3”, lansat în România în luna martie. De asemenea, el și-a împrumutat vocea primarului Leodore Lionheart din filmul de animație Disney „Zootropolis”, lansat în România în luna martie. Vara trecută, Simmons a apărut în „Terminator: Genesys”, alături de Arnold Schwarzenegger, Jai Courtney și Emilia Clarke.

În 2014, Simmons a jucat și în „Bărbați, femei și copii”, regizat de Jason Reitman, din distribuție făcând parte Adam Sandler și Jennifer Garner. Actorul a apărut și în serialul de comedie NBC „Growing Up Fisher”, alături de Jenna Elfman, și în „Punct și de la capăt”, alături de Hugh Grant și Marisa Tomei.

El este cunoscut mai ales pentru rolul din trilogia „Omul-Păianjen” în regia lui Sam Raimi, în care îi dă viață lui J. Jonah Jameson, și pentru interpretarea din populara comedie „Juno”, în care îi dă viață lui Mac McGuff, tatăl foarte neobișnuit al personajului principal.

Actorul a jucat de asemenea în filmele „Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea”,„O zi ca oricare alta”, „Hoțul de cuvinte”, „Ultimul hipiot”, „Trupul lui Jennifer”, „Gustul fructului oprit”, „Inimi nestatornice”, „Caut cavaler de onoare”, „Beginner’s Guide to Endings”, „Contrabandă”, „Hidalgo și Oceanul de Foc”, „Cum scăpăm de Coana Mare?”, „Mexicanul”, „Dincolo de departe”, „Ultimul joc”, „Prezicere fatală”, „Mulțumim că fumați!”, „Transfer de captivi”, „Citește și arde” și „Sus, în aer”, nominalizat la premiile Oscar.

Pe micile ecrane, Simmons i-a dat viață lui Will Pope, adjunctul inspectorului șef al Departamentului de Poliție din Los Angeles, în popularul serial TNT „Aproape de adevăr”. De asemenea, el i-a dat viață lui Vern Schillinger în aclamatul serial dramă HBO „OZ – Închisoarea Federală”, având apariții frecvente și în serialul NBC „Lege și ordine”, în rolul lui Emil Skoda. El a apărut ca invitat și în serialul NBC „Parks and Recreation”, având apariții regulate și în popularul serial de comedie TBS „Prieteni de serviciu”. De asemenea, Simmons a jucat pe Broadway în piesele „Guys and Dolls”, „Laughter on the 23rd Floor”, „A Change in the Heir”, „Peter Pan” și „A Few Good Men”.

Rosemarie DeWitt

După o serie de filme artistice, proiecte de televiziune și piese de teatru aclamate în care a apărut, ROSEMARIE DEWITT [Laura] va putea să-și arate din nou grația, stilul și șarmul într-un număr de proiecte foarte așteptate, pentru care colaborează cu unii dintre cei mai talentați reprezentanți ai industriei.

Recent, DeWitt a fost aleasă să facă parte din distribuția thrillerului „Sweet Virginia”, în regia lui Jamie Dagg; alături de DeWitt vor mai juca Jon Bernthal, Christopher Abbott, Imogen Poots și Odessa Young.

Ea a apărut de curând în episodul pilot al serialului Amazon „The Last Tycoon”, bazat pe romanul rămas nefinalizat al lui F. Scott Fitzgerald. În episod mai joacă Matt Bomer, Lily Collins și Kelsey Grammer, proiectul primind finanțare pentru un prim sezon în care DeWitt va juca un rol important.

Recent, actrița a jucat alături de Sam Rockwell în remake-ul filmului horror clasic „Poltergeist”, în regia lui Gil Kenan, lansat în românia în luna mai a anului trecut. De asemenea, ea a apărut alături de Orlando Bloom, Jake Johnson și Anna Kendrick în „Digging for Fire”, film regizat de Joe Swanberg care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance în 2015.

În 2014, DeWitt a făcut parte din distribuția peliculei „Bărbați, femei și copii”, în regia lui Jason Reitman; producția marca Paramount Pictures i-a avut în distribuție și pe Adam Sandler, Emma Thompson și Jennifer Garner. Povestea aruncă o privire asupra frustrărilor cu care se confruntă tinerii și adulții din zilele noastre, într-o lume încărcată de tehnologie și rețele sociale. Ea a apărut recent și în „Eliminați mesagerul”, marca Focus Features, alături de Jeremy Renner. Michael Cuesta a regizat pelicula bazată pe evenimentele reale prin care a trecut jurnalistul Gary Webb, devenit ținta unei corupte campanii de defăimare care îl aduce în pragul sinuciderii, după ce acesta dezvăluise rolul CIA-ului în armarea grupării rebele Contra din Nicaragua și în importarea unor cantități masive de cocaină în California.

Pe lângă proiectele de pe marele ecran, DeWitt a mai apărut în mini-seria TV HBO „Olive Kitteridge”, bazată pe romanul scris de Elizabeth Strout premiat cu un Pulitzer. Din distribuția producției „Olive Ketteridge” mai fac parte și Frances McDormand, Bill Murray și Richard Jenkins.

În 2012, DeWitt a apărut în „Atingere vindecătoare”, făcând astfel din nou echipă cu regizoarea Lynn Shelton; în această peliculă, actriță în dă viață unei maseuze profesioniste care dezvoltă brusc o fobie față de contactul fizic. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundace în 2012. Anterior, actrița a putut fi urmărită în drama „Tărâmul făgăduinței”, regizată de Gus Van Sant, din distribuție făcând parte Matt Damon și John Krasinski. În 2011, DeWitt a apărut alături de Emily Blunt și Mark Duplass în „Sora surorii tale”, în regia lui Lynn Shelton. Rolul i-a adus actriței o nominalizare la premiile Indie Spirit în 2013, la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”, și un premiu Gotham la categoria „Cea mai bună distribuție”.

DeWitt i-a dat viață lui Rachel în „Rachel se mărită”, rol pentru care a primit premii la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar” din partea asociațiilor de critici de film din Toronto, Vancouver și Washington. Pelicula i-a adus nominalizări la aceeași categorie și la premiile Film Independent Spirit, la galele Gotham ea fiind nominalizată la categoria „Breakthrough Actor”. Drama, regizată de Jonathan Demme și scrisă de Jenny Lumet, îi mai are în distribuție pe Anne Hathaway, Debra Winger și Bill Irwin.

Totodată, DeWitt a mai jucat în peliculele „Nobody Walks”, alături de John Krasinski și Olivia Thirlby; „Oamenii Companiei”, alături de Ben Affleck, Kevin Costner și Tommy Lee Jones, și „Renăscut din cenușă”, alături de Russell Crowe și Paul Giamatti.

DeWitt a putut fi urmărită pe micile ecrane în cel de-al treilea sezon al serialului de comedie Showtime „The United States of Tara”, alături de Toni Collette. DeWitt îi dă viață surorii Tarei care, împreună cu soțul acesteia (jucat de John Corbett), trebuie să facă față diferitelor identități ale Tarei, care diferă în materie de vârstă, temperament, chiar și gen. Pe lângă acest rol, DeWitt a avut apariții frecvente și în aclamata serie AMC „Mad Men”, dându-i viață boemei amante a lui Don Draper (Jon Ham) din primul sezon.

În afară de aceste roluri din televiziune și filme, DeWitt și-a creat o legătură puternică și cu lumea teatrului, jucând în piesa „Trei surori”, de Cehov, în rolul Mashei (Williamstown), dar și în relansarea piesei „Danny and the Deep Blue Sea”, de John Patrick Shanley (2nd Stage). De asemenea, ea a jucat în „Family Week” (Teatrul MCC), scrisă de Beth Henley și regizată de Jonathan Demme, și în „Small Tragedy” (Playwright’s Horizons), în rolul lui Fanny, piesă scrisă de Craig Lucas. Rolul din această piesă i-a adus actriței un premiu Obie.

DeWitt a absolvit studiile la Universitatea Hofstra, cu o diplomă în Studii Creative, urmând cursuri și la Actors Center din New York.

 

Finn Wittrock

FINN WITTROCK [Greg] este un actor care a absolvit studiile la Juilliard, având deja un palmares impresionant de roluri în diferite filme, seriale de televiziune și piese de teatru. Wittrock a urmat cursurile Liceului de Arte din Los Angeles, înscriindu-se ulterior la Juilliard. În prezent, el este un membru al grupului de teatru The Mechanicals din L.A., în cadrul căruia a avut și responsabilități de regizor.

În luna noiembrie, actorul i-a dat viață lui Cassio în piesa „Othello”, de William Shakespeare, jucând alături de Rachel Brosnahan, Daniel Craig și David Oyelowo. Producția jucată la New York Theatre Workshop a fost regizată de Sam Gold. În luna februarie a anului 2017, Wittrock va juca pe Broadway, în piesa „Menajeria de sticlă”, alături de Sally Field și Joe Mantello. Piesa va fi regizată de același Sam Gold.

Wittrock a finalizat de curând filmările pentru diferite producții, printre care și „Landline”, o comedie despre o femeie la vreo 20 de ani, care trăiește cu familia în Manhattan în anii ’90 și descoperă că tatăl ei are o aventură (din distribuție mai fac parte Jenny Slate și John Turturro); „A+”, despre o tânără în a cărei viață reapare fosta sa iubire, din distribuție făcând parte și Rachel Keller; „Visul unei nopți de vară”, unde joacă alături de Rachel Leigh Cook, și biografia Netflix „A Futile & Stupid Gesture”, despre succesul National Lampoon din anii ’70 și ’80 și despre noul imperiu media pe care l-a creat. „A Futile & Stupid Gesture” va fi lansat pe Netflix în 2017.

Toamna trecută, Wittrock a jucat în drama „Brokerii apocalipsei”, regizată de Adam McKay și nominalizată la premiile Oscar, din distribuție făcând parte și John Magaro, Christian Bale, Steve Carrell și Brad Pitt. Distribuția a primit nominalizări la galele SAG și Broadcast Film Critics Association.

În 2014, actorul a apărut în drama „De neînvins”, inspirată din fapte reale petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Producția marca Universal Pictures a primit o premiu din partea AFI, fiind regizată de Angelina Jolie pe baza cărții care prezintă viața lui Louis Zamperini. Wittrock îi dă viață personajului Francis „Mac” McNamara, eșuat pe o plută de salvare timp de 47 de zile.

Actorul a mai apărut și în peliculele „The Submarine Kid”, pe care a scris-o împreună cu prietenul său de-o viață, Eric Bilitch (regizorul filmului); „My All American”, scrisă și regizată de Angelo Pizzo („Antrenorii” și „Rudy”), din distribuție făcând parte și Aaron Eckhart; „Noe”, în regia lui Darren Aronofsky; „Poveste de iarnă”, scrisă și regizată de Akiva Goldsman, și „Doisprezece”, regizată de Joel Schumacher.

În ceea ce privește proiectele de televiziune, Wittrock a apărut în sezoanele patru și cinci din aclamata serie FX „Povești de groază americane”, creată de Ryan Murphy. În sezonul cinci, „Hotel”, el le dă viață lui Tristan Duffy și Rudolph Valentino, jucând alături de Lady Gaga, iar în sezonul patru, „Freak Show”, îi dă viață lui Dandy Mott. Acest rol i-a adus actorului o nominalizare la premiile Emmy. În 2014, Wittrock a apărut în filmul TV difuzat de HBO „O inimă normală”, peliculă aclamată de critici și nominalizată la premiile Emmy. În regia lui Ryan Murphy, producția se bazează pe piesa premiată la Pulitzer scrisă de Larry Kramer. „O inimă normală” spune povestea unui activist homosexual care a încercat să facă societatea să conștientizeze problema bolii SIDA și a virusului HIV, la începutul crizei care a lovit New York-ul în anii ’80. Filmul a primit în total 16 nominalizări la premiile Emmy, inclusiv la categoria „Cel mai bun film de televiziune”.

De asemenea, actorul a mai putut fi urmărit în serialul ABC „All My Children”, în rolul lui Damon; „Minți criminale”, unde a avut apariții ca invitat; „Lege și ordine: Brigada specială”; „Legea lui Harry”; „CSI: Miami”; „Cu sânge rece”; „Spitalul de Urgență”, și serialul dramă Showtimes „Masters of Sex”, în care a apărut frecvent în rolul lui Dale.

După ce a absolvit studiile la Juilliard, Wittrock și-a început cariera pe scenă dându-i viață lui Romeo în „Romeo și Julieta”, cu compania de teatru Shakespeare din Washington, și lui Marchbanks în piesa „Candida”, de Shaw, la Festivalul de Teatru din Berkshire, în apropierea orașului său natal – Lennox, Massachusetts.

Wittrock și-a făcut debutul pe Broadway dându-i viață lui Happy Loman în relansarea din 2012 a piesei „Moartea unui comis voiajor”, de Arthur Miller. În piesa regizată de Mike Nichols, Wittrock a jucat alături de Philip Seymour Hoffman și Andrew Garfield, producția câștigând în același an premii Tony și Drama Desk la categoriile „Cea mai bună relansare” și „Cel mai bun regizor”. Rolul i-a adus lui Wittrock un premiu Theatre World și distincția Clarence Derwent.

Ulterior, el a apărut în piesele „Sweet Bird of Youth”, de Tennessee Williams, alături de Diane Lane (Teatrul Goodman din Chicago), „The Guardsman”, în regia lui Gregory Mosher (The Kennedy Center), „The Illusion”, de Tony Kushner (Teatrul Signature), și „Age of Iron” (Classic Stage Co.).

Wittrock a mai jucat și în piesele „The Blue Deep”, la Festivalul de Teatru Williamstown, „The Laramie Project”, cu grupul de teatru The Mechanicals, „The Matchmaker” și „Visul unei nopți de vară”, cu compania de teatru A Noise Within.

În prezent, Wittrock locuiește la Los Angeles.

 

Callie Hernandez

CALLE HERNANDEZ [Lisa] a fost aleasă cu grijă de Ridley Scott pentru un rol din „Alien: Covenant”, pentru care a terminat de curând cea mai mare parte a filmărilor. Anul acesta, ea a apărut în mult așteptatul „Blair Witch”, care a avut lansarea în SUA în luna septembrie. Hernandez a finalizat de asemenea filmările pentru „Weightless”, viitoarea peliculă a lui Terrence Malick în care joacă și Christian Bale, Natalie Portman și Cate Blanchett. Actrița mai joacă în serialul Epix „Graves”, alături de Nick Nolte, și în seria „De la apusul la răsăritul soarelui”, creat de Robert Rodriguez.

 

Sonoya Mizuno

Născută la Tokyo, dar crescută în Somerset, Anglia, SONOYA MIZUNO [Caitlin] și-a făcut debutul într-un film artistic anul trecut, în „Ex Machina”, film nominalizat la premiile Oscar și distins la diferite gale. Din distribuția peliculei regizate de Alex Garland fac parte și Domhnall Gleeson, Oscar Isaac și Alicia Vikander. Pentru modul în care i-a dat viață lui Kyoko, Oliver Lyllelton, de la The Playlist/Indiewire, a inclus-o pe Mizuno în „Topul celor 20 de actrițe de urmărit în anul 2015”. În cronica făcută peliculelor din anul 2015, el numit scena ei de dans cu Oscar Isaac drept unul din „cele mai bune momente muzicale dintr-un film lansat în 2015”, în timp ce Vanity Fair a descris momentul ca fiind „una din cele mai frumoase realizări cinematografice ale anului”. În plus, Elle US a inclus-o pe lista „Cinci actrițe care vor acapara Hollywood-ul”, în numărul din noiembrie.

Anul viitor, Mizuno va putea fi urmărită în filmele „Gifted” și „Annihilation”, viitoarea peliculă a lui Alex Garland care îi are în distribuție și pe Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh și Oscar Isaac.

Înainte de a debuta în industria de film, Mizuno (absolventă a Școlii Regale de Balet), a lucrat pentru o serie de companii de balet, inclusiv Semperoper Ballet din Dresden, Ballet Ireland, New English Ballet Theatre și Scottish Ballet. Ea a lucrat și ca model pentru Chanel, Alexander McQueen, Saint Laurent și Louis Vuitton.

 

Jessica Rothe

Născută și crescută în Denver, Colorado, JESSICA ROTHE [Alexis] a urmat studii de teatru și dans. Ulterior, ea a mers la Universitatea Boston, unde și-a obținut diploma de licență în Arte Frumoase, specializarea Actorie. La scurt timp după absolvire, Rothe s-a mutat la New York unde s-a alăturat companiei de teatru Roundabout. Anterior, ea apăruse în alte producții de teatru, cum ar fi „Livada de vișini” (Teatrul Huntington) și „Hair”, în regia lui Kevin Moriarty (Teatrul Hangar). Rothe a făcut rapid tranziția către televiziune, apărând în „Finaluri fericite”, serialul CBS nominalizat la Emmy „O familie de polițiști” și popularul serial CW „Gossip Girl: Intrigi la New York”.

Începând cu luna septembrie, actrița a putut fi urmărită în serialul de comedie MTV „Mary + Jane”, alături de Scout Durwood. Creat de Deborah Kaplan și Harry Elfont (cei care au creat și „Viață de liceu”), serialul urmărește viața a două prietene foarte bune care conduc o mică afacere de livrare a marijuanei în Los Angeles.

Rothe a apărut și în „Summertime”, peliculă regizată de Gabriele Muccino („Șapte suflete”, „În căutarea fericirii”), care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în 2016. Rothe a avut un rol secundar și în „Wolves”, film regizat de Bart Freundlich, din a cărui distribuție a făcut parte și Michael Shannon. Pelicula a avut premiera la Festivalul de Film de la Tribeca anul acesta, în primăvară. Rothe se află momentan în etapa de producție a filmului „Forever My Girl”, în care va avea rolul principal feminin, jucând împreună cu Alex Roe. Mickey Liddell și LD Entertainment sunt producătorii filmului.

Recent, Rothe s-a alăturat atât distribuției peliculei „The Disaster Artist”, care va fi regizat de James Franco, cât și distribuției filmului „Please Stand By”, în care vor mai apărea Dakota Fanning și Toni Collette.

În 2015, Rothe i-a dat viață lui Lily în comedia independentă „Lily & Kat”, în care a jucat și Hannah Murray. În același an, ea a apărut în „The Preppie Connection”, marca IFC. Rothe a jucat și în populara serie difuzată pe internet „Omul care aduce iarba”, recent cumpărată de HBO.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.