Prajitura fondanta cu migdale, lamaie si zmeura este un regal gastronomic, o combinatie de arome desavarsite care poate satisface cel mai pretentios gurmand.
Numar de portii: 6
Ingrediente:
Aluat:
1 albus
40 de grame faina de migdale (semintele se macina cu ajutorul unui robot sau al unei rasnite)
10 grame de faina
5,5 grame de praf de copt
1 varf de cutit de sare
50 de grame de zahar
40 de grame de lapte
25 de grame de lichior Amaretto
35 de grame de unt topit rece
1/2 lingura de cafea cu aroma de migdale amare
Crema de lamaie:
1 galbenus
1 ou intreg mare
80 de grame de suc de lamaie (circa 2 lamai)
50 de grame de zahar
Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
10 grame de unt
zmeura proaspata pentru decor
Mod de preparare:
1. Se ung cu unt niste forme de mini-tarte. Cuptorul se incalzeste la 150°C.
2. Se bate albusul cu laptele si Amaretto pana se obtine o spuma lejera. Intr-un castron se amesteca faina, migdalele macinate, zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga in mijloc albusul cu Amaretto si se bate cu un tel pana la omogenizare. Se adauga untul si cafeaua si se mai bate pana se obtine un amestec foarte aerat. Se toarna compozitia in forme si se coace 18-20 de minute. Prajiturile se scot imediat din forme si se lasa la racit.
3. Se bate coaja de lamaie cu zaharul. Intr-un castron se bate galbenusul si oul intreg cu zaharul parfumat. Amestecand continuu, se adauga sucul de lamaie. Se pune castronul pe baie de abur si se coace 10 – 15 minute, amestecand continuu crema pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Dupa ce s-a racit se decoreaza tartele cu crema si se acopera cu zmeura.