Te-ai hotarat, ai purces la treaba si planurile aproape s-au indeplinit: vei fi mamica! Printre o mie de alte ganduri: ce analize trebuie sa-ti faci, cate ecografii ai voie sa-ti faci, daca poti lua vitamine, sa-ti schimbi casa ca bebe sa aiba camera lui, sa-i iei sau nu patutul, incepe sa se infiripe o anxietate, mai degraba decat un gand: cum o sa nasti? Medicul iti da toate asigurarile ca va fi bine, tu ai deja doua prietene care au nascut, una prin cezariana si alta normal, dar pentru fiecare a fost greu. Nu stii ce sa faci, cum sa fie mai bine pentru tine si pentru bebe pentru ca parerile sunt impartite. Si atunci, ce e de facut?
Cel mai important lucru este sa fii informata, ca sa poti avea cunostintele necesare unei decizii responsabile. Al doilea lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iti alegi un medic obstetrician cu care sa poti discuta optiunile pe care le ai pentru nastere. Cu exceptia situatiilor in care starea de sanatate a mamei sau copilului impune un anume fel de a termina nasterea, modalitatile de nastere trebuie sa fie discutate, ca avantaje si dezavantaje, de catre medic si cuplul de viitori parinti.
Si pentru ca primul pas in luarea unei decizii este informarea, iata cateva informatii privind nasterea in apa, ca modalitate de a termina nasterea. In primul rand, nu este o inventie moderna: ea se practica de mii de ani, in zonele calde in care viata comunitatii depindea de existenta unui rau sau fluviu, in care femeile intrau sa nasca mai usor. Pe masura medicalizarii actului nasterii, astfel de metode naturale au fost abandonate, pentru a fi regasite si adaptate in prezent conditiilor de asepsie si antisepsie necesare pentru buna desfasurare a nasterii.
Cititi continuarea acestui material la http://www.121.ro/articole/art4233-nasterea-acvatica.html
z3lgcA yorxdqmhofhy
IJWTS wow! Why can’t I think of tinhgs like that?