Aflat in plina crestere, copilul trebuie sa manance cat mai echilibrat si variat. Carnea este un aliment de baza din alimentatia celor mici, deoarece contine o serie intreaga de aminoacizi necesari unei bune dezvoltari, fiind si o sursa excelenta de proteine si fier. Odata cu venirea sezonului rece, meniul zilnic al copilului trebuie si el schimbat. In acest sens, se impune suplimentarea alimentatiei cu zinc care poate preveni racelile si alte infectii, fiind foarte recomandat pentru intarirea sistemului imunitar si al sanatatii pielii.
Unele cercetari au aratat ca persoanele care consuma carne rosie mai putin de doua ori pe saptamana sufera de un deficit de zinc. In afara de carnea rosie, care este cea mai bogata in zinc, alte surse bogate in zinc sunt pestele si lactatele.
Carnea rosie vs. carnea alba
Carnea alba este mai bogata in fier decat carnea rosie si are un continut mai crescut de vitamina A, B2 (aceasta se gaseste exclusiv in produsele de origine animala!) si calciu. Organismul absoarbe si transforma aminoacizii din carnea de pasare, de manzat sau peste alb mai bine decat din alte produse alimentare de origine vegetala (cum ar fi legumele sau fructele). Carnea alaturi de oua, cereale, fructe, legume (colorate) si lactate ajuta la formarea unei memorii foarte bune. Carnea rosie este bogata in fosfor, potasiu, magneziu si seleniu, in schimb este bogata in grasimi saturate si colesterol, ceea ce poate duce la ingrosarea arterelor si la aparitia unor boli de inima. Asociatia Dietetica Britanica sustine ca cea mai nutritiva carne este cea de vita, urmata de cea de porc, iar ultima este carnea de miel, aceasta fiind cea mai grasa si greu digerabila.
Citit continuarea acestui articol la http://www.121.ro/articole/art6173-bebelusii-papa-carne.html