fbpx

Nominalizatii din categoria Debut la cea de-a XXI-a editie a Galei Premiilor UNITER

de

Cea de-a XXI-a editie a Galei Premiilor UNITER se va desfasura pe 13 mai 2013, ora 21.00, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi, cu participarea a 39 de nominalizati si peste 500 de invitati. Un pectacol-eveniment ce rasplateste performanta din teatrul romanesc.


 
CINE DEBUTEAZA ANUL ACESTA LA GALA PREMIILOR UNITER ?
 

 
Vlad Birzanu, nume proaspat pe scena teatrului valcean, a absolvit anul trecut Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este nominalizat la categoria debut pentru rolul Flaut, carpaci de foale din spectacolul „Visul unei nopti de vara”, regia Botos Bálint, la Teatrul Anton Pann” Ramnicu Valcea.
Iata ce ne spune despre el: „Eu sunt doar un incepator” – e replica mea din Visul. Si chiar sunt. Asa ca nu pot vorbi prea mult de experienta mea. Ma bucur ca am facut facultatea la Cluj, ca fac masteratul la Bucuresti, ca sunt nominalizat alaturi de doi fosti colegi din Cluj care imi sunt si prieteni, ca sunt angajat la Ramnicu Valcea… Deocamdata incerc sa ma bucur de tot ce mi se intampla. Sper sa pot spune asta cat mai mult timp.
 
Pe Rares Florin Stoica il vedem in rolul pustiului idealist care, ajutat de privelistea din ultima banca, construieste povesti cu dibacia unui manipulator – Claudio in „Baiatul din ultima banca” de Juan Mayorga in regia lui Cristian Theodor Popescu, la Teatrul National Bucuresti.
Ce inseamna pentru Rares aceasta nominalizare: „Ma bucura vestea ca sunt nominalizat la Gala Premiilor UNITER; si mai mult ma bucura ca sunt nominalizat alaturi de doi colegi de facultate. Ii multumesc regizorului Cristian Theodor Popescu”.
 
Cu Silvia Torok pasim in intimitatea unei familii destramate. Absolventa universitatii din Cluj-Napoca si din 2011 actrita a Teatrului German din Timisoara reuseste sa proportioneze judicios in acelasi personaj – Iris – naivitatea, seriozitatea omului matur si spiritul imaginativ al copilariei. „Fetita din bolul pestelui auriu” de Morris Panych, regia Radu Afrim, la Teatrul German de Stat Timisoara.
Despre nominalizarea la Gala Premiilor UNITER, Silvia Török declara: „O neasteptata mare bucurie ca acest rol, atat de drag mie, sa aiba rezonanta pentru asa multa lume”.

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.