fbpx

Primul spectacol de operă și balet cu decor din materiale reciclate: „La piață” și „Revuluția” la ONB.

de

Se poate face artă de valoare și folosindu-te de obiecte pe care oamenii obișnuiți cu greu și le pot imagina într-un context artistic. Aceasta este demonstrația pe care și-a propus să o facă regizorul Alexandru Nagy, care pune în scenă primul spectacol de operă și balet cu un decor realizat din materiale reciclabile. Dipticul „La piață” și „Revuluția”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, va avea premiera sâmbătă, 1 iulie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naționale București. Un al doilea spectacol va avea loc duminică, 2 iulie, de la aceeași oră. Bilete disponibile pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei.

Regizorul Alexandru Nagy: „Vrem să dăm tonul unui unei mișcări la care sperăm să se alăture toate Operele din țară”

Prin acest spectacol, în coregrafia Sandrei Mavhima și cu scenografia Andreei Koch, sunt puse față în față două universuri, cele reprezentate de „La Piață”, primul balet românesc, compus de Mihail Jora, și opera „Revuluția”, de Adrian Iorgulescu, care nu este altceva decât piesa lui Caragiale, „Conu` Leonida față cu reacțiunea”, transpusă în operă.

Este un spectacol modern, realizat din materiale reciclate, care se înscrie în ultimele trenduri în materie de arta spectacolului. Încercăm să facem Opera verde, un curent foarte popular la nivel mondial și vrem să arătăm un model de bune practici și să dăm tonul unui unei mișcări la care sperăm să se alăture toate Operele din țară”, a declarat regizorul Alexandru Nagy, care adaugă că Opera Națională București devine astfel prima instituție de cultură din România care se arată „preocupată de amprenta de carbon, de reutilizare, de refolosire, de videomapping”.

Un act artistic poate să schimbe lumea, iar încercarea de a schimba lumea rămâne dezideratul din spatele muncii noastre. Am avut acest principiu în gând atunci când am decis să sprijinim cu entuziasm ideea lui Alexandru Nagy. Transmitem împreună un mesaj puternic: orice obiect, chiar și unul vechi sau stricat merită o nouă șansă. Și poate contribui, iată, la un moment artistic de mare valoare”, a declarat Roxana Puia, Marketing Manager al Asociației Environ.

Spectacolul este o producție a Operei Naționale București, împreună cu Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, Asociația ENVIRON, InfoCons, BRD Groupe Societe Generale și ASUS și va intra, de la toamnă, în stagiunea permanentă a Operei Naționale București.

La fiecare reprezentație, publicul va putea vedea, în Foaierul Galben al ONB, instalații foto-video cu materialul realizat pe parcursul repetițiilor și al construcției spectacolelor.

Despre spectacol

„La Piață”, de Mihail Jora, cu baletul Operei Naționale București (coregrafia Sandra Mavhima)

„Revuluția”, de Adrian Iorgulescu. În distribuție: Conu’ Leonida (Valentin Racoveanu / Andrei Petre), Efimița (Andreea Iftimescu / Sorana Negrea), Safta (Stanca Manoleanu / Daniela Cârstea).

Orchestra Operei Naționale București. Dirijor: maestrul Cristian Mandeal

Participă studenții UNATC – Actorie, anul II, grupa D / Coordonator: lector univ. dr. Ștefan Pavel

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Opera și balet

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.