fbpx

Teodora Cristurean- Scrisoare de dragoste

de

Iubirea e intr-adevar un sentiment ce te inalta, ce apare odata cu rasaritul si nu-si mai cunoaste apusul. Ar fi bine sa propunem un proiect de lege in care sa stipulam sa radem mai mult in fiecare zi si in care sa propunem ca fiecare persoana sa se gandeasca cel putin un minut pe zi ce cantec frumos este viata si ce minune dumnezeiasca este omul…

E liniste acum. In agitatia orasului, e totusi liniste. Si daca inchid ochii, aud iar marea. Care in nestingherita ei cautare, ademeneste malul. Si daca inchid iar ochii, ma reintorc in visare. Ma reintorc acolo unde timpul trece altfel si unde clipele nu tin doar o secunda.
Suntem norocosi. Ca ne avem, ca ne iubim si ca stim sa pretuim minutele impreuna. Suntem norocosi ca vorbim dincolo de cuvinte si ca inca mai stim sa desenam inimi in nisip.
Suntem fericiti. Noi, oamenii, dincolo de problemele cotidiene, suntem fericiti. De fiecare data cand imaginatia ne colinda prin viata unei carti, de fiecare data cand ne intalnim cu prieteni dragi, de fiecare data cand ne intoarcem acasa.
M-am gandit neincetat la definitia fericirii. Descoperita in doi, pare a nu mai avea alta cale mai buna, perfecta. Descoperita in doi, e ca si cum te-ai lua de mana cu cel fagaduit tie si ai astepta un val puternic sa te izbeasca, pentru a te reintalni apoi cu linistea marii.
E liniste deplina in atata zgomot. E linistea inceputului unei alte vieti. Una mai plina de speranta, cu vise asezate in realitate si haine pe care le imbraci in umbra unei nopti luminate.
Am promis sa ma intorc peste ani si mai fericita in bataia brizei. Si as vrea sa pot spune ca n-am iubit nicicand mai mult. Dar mi-e teama de insemnatatea acestor cuvinte, pentru ca, adeseori, alaturi de tine, nu imi dau seama decat ca am descoperit marea dragoste. Aceea care nu e nevoie sa mute muntii din loc, ci alaturi de care, doar vazandu-i, ajungi deja in varful lor. Aceea care iti aduce stabilitate si intelepciune sa inveti sa pasesti tot mai prietenos in calatorie.
Iubesc pamantul si lumea. Iubesc marea si cerul. Te iubesc. Ma iubesc. Si am atins din nou fericirea. Prinsa strans de mana ta.

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.