fbpx

Ți-e mereu RUȘINE de dezordinea din casa ta? Iată trucurile celor mai „dezorganizate” gospodine

de

 

Chiar dacă pare greu de crezut, există și gospodine dezorganizate. Adevărul este că, în graba și abundența de activități din fiecare zi, ordinea este adesea o sarcină ușor de trecut cu vederea. Realist privind lucrurile, este din ce în ce mai greu să te apuci să îți organizezi casa. La urma urmei, nu te plătește nimeni să faci asta. Dacă tu nu ai timpul necesar să îți faci cu conștiinciozitate ordine, dar nu îți permiți nici să plătești pe cineva pentru a face asta în locul tău, există soluții. Nu trebuie să te simți mereu rușinată când se întâmplă să ai musafiri, nici să te apuce panica atunci când cineva bate la ușă.

 

Cum să încetezi să te mai simți rușinată de dezordinea din casa ta?

 

  1. Folosește doar instrumente și materiale care îți plac

 

Multe dintre persoanele care se află în aceeași situație ca tine, au ajuns la concluzia că nu faptul de a face ordine le deranjează, ci uneltele greoaie pe care le folosesc. Poate sunt prea mari, prea vechi sau necesită prea multe etape care te fac să pierzi timp. Spre exemplu, pentru a avea podele curate mereu, este recomandat să cauți doar cele mai bune aspiratoare pe care să le folosești. Nu te chinui cu mătura dacă te enervează folosirea ei. De asemenea, dacă zgomotul aspiratorului este cel care te deranjează cel mai tare, alege unul cu un număr cât mai redus de decibeli.

 

Poți găsi un aspirator de la Studiocasa.ro care face treaba în locul tău. Deoarece este tip robot, acesta poate crea și memora o hartă a locuinței tale și poate aspira peste tot atunci când îl programezi să facă asta. Aplică același principiu și pentru alte sarcini, cum ar fi spălatul de vase sau călcatul hainelor.

 

  1.  Realizează un plan realist

Dezordinea nu este doar rușinoasă, ci este un pericol și pentru sănătate. De aceea nu ar trebui să te complaci în ea, dar nici să îți setezi obiective prea mari și să te împiedici de dezamăgire atunci când nu le vei atinge. Fii realistă atunci când stabilești în cât timp ar trebui să cureți casa. Pentru a reuși asta, trebuie să îți recunoști cât de dezordonată ești și care sunt obiceiurile pe care nu poți spera că le vei schimba peste noapte.

 

Ești genul care face curat în weekend sau care mai aranjează din când în când câte ceva pe parcursul zilelor? Indiferent ce tip de persoană ești, e necesar să ai scris un plan pentru a ataca dezordinea fără ezitare. Spre exemplu, poți accepta o provocare de a face ordine într-un anumit loc din casa ta în fiecare săptămână pe parcursul unui an.

 

  1. Fă ordine în cele mai publice părți ale casei tale

Invitații, în general, nu intră în toate încăperile din casa ta. Concentrează-te să faci ordine mai întâi în camerele în care îi vei invita. Când aceste zone vor fi mai ordonate, nu îți va mai fi rușine să inviți pe cineva la tine. Pur și simplu, închide accesul spre alte camere. Este puțin probabil ca cineva să dorescă să deschidă o ușă fără permisiune. Camerele pe care trebuie să le ai în vedere sunt: holul, camera de zi, baia pe care o vor utiliza invitații, bucătăria, zona în care veți lua masa.

 

Cu aceste sfaturi și trucuri, vei reuși cu siguranță să scapi de rușinea de dezordine. E timpul să le deschizi fără teamă ușa prietenilor tăi!

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.