Fie că este vorba despre o nuntă, o petrecere aniversară sau un eveniment corporate, există un element esențial pentru ca seara să fie un succes și aceasta este muzica. Dacă te-ai ocupat de organizare, cu siguranță te-ai întrebat dacă să angajezi un DJ, care să pună muzică toată seara sau dacă este mai bine să aduci un artist, care să cânte live.
Majoritatea oamenilor este de acord că, atunci când vine vorba de atmosferă, nimic nu bate muzica live. Bineînțeles, ai câteva decizii de luat pentru a fi sigur că iei trupa sau artistul potrivit. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai clar în minte care sunt nevoile tale și ale evenimentului.
Iată 5 lucruri pe care să le iei în considerare:
- Bugetul
Atunci când te ocupi de toate achizițiile, trebuie să știi foarte bine cât trebuie și cât poți oferi pentru muzică, altfel nu vei ajunge nicăieri. Un DJ va fi, de obicei, mai ieftin decât o trupă, iar prețurile vor depinde, de asemenea, de data din calendar (de obicei, este mai scump la sfârșitul săptămânii) și, în mod firesc, de durata evenimentului.
Costul unui band sau al unui artist variaza în funcție de experiență, notorietate, dar și de câți membri are echipa – la urma urmei, cu toții trebuie plătiți. Poți obține oferte de preț de pe Contact-artist.ro pentru o mulțime de artiști, atât celebri, cum ar fi Inna, cât și alții mai puțin cunoscuți.
- Varietate
Indiferent de ce alegi, vei avea nevoie de varietate, așa că asigură-te că ai la dispoziție o gamă bună de cântece. Pentru un eveniment de familie, asigură-te că există un repertoriu de cântece vechi și moderne pentru a ține pe toată lumea interesată și pentru a-i atrage pe toți, de la adolescenți până la străbunici.
- Tipul de muzică
Poate părea evident, dar genul de muzică potrivită pentru o petrecere de 18 ani va fi diferit de cel pentru o aniversare a nunții de aur. Gândește-te în termeni generali la tipul de muzică potrivită atât cu scopul evenimentul, invitații, dar și la locul de desfășurare.
- Logistica
Este foarte bine să angajezi o orchestră cu 12 instrumente, dar asigură-te că există spațiul necesar la locul de desfășurare a evenimentului. Unele săli au restricții cu privire la numărul de muzicieni și echipamentele pe care le poți aduce. De asemenea, ar putea exista constrângeri și în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică sau limitări de zgomot. Asigură-te că îți sunt clare toate aceste puncte de la început pentru a evita complicațiile ulterior.
În concluzie, muzica este unul dintre elementele esențiale pentru ca evenimentul tău să fie unul de succes. Astfel, ia în considerare toate detaliile și fă alegerile potrivite. Dacă ții cont de cele prezentate mai sus, evenimentul tău va fi unul de neuitat.
Sursa foto: Unsplash.com