Cabral si sotia sa, Andreea Patrascu s-au intors din China, acolo unde, dupa cum povestesc cei doi, au gasit atat trecutul cat si viitorul.
“A fost prima excursie in Asia si, asa cum ne asteptam, am descoperit o lume noua – acolo – la capatul Pamantului, dupa 20 de ore de drum. Am plecat o saptamana la Shanghai la o conferinta internationala pe tema tehnologiilor de ultima ora. In cele doua zile ale conferintei ne-am simtit in viitor, iar in zilele care au urmat conferintei am vizitat orasul si principalele lor obiective turistice… Oriental Pearl, Zhujiajiao – Venetia Shanghaiului, Templul Jade Buddha, Gradina Yu, Bund-ul – promenada de pe malul raului Huangpu”, povesteste prezentatorul emisiunii “Povestiri de noapte” de la AcasaTV.
Cei doi au fost extrem de uimiti de ciudateniile de preparate culinare pe care le intalneai pe strada: “Mancarurile, mai ales unele dintre cele de pe strada, lasa un european cu stomacul interzis: gheare de gaina pane, grasime de porc frecata cu usturoi, gandacei cu sos si miriapozi crispy-strips… ni se facuse o frumusete de dor de-o sarma sincera, o ciorba ca la mama acasa si de-un mic. Ba chiar si de-o shaorma! In plus, s-a confirmat ceva ce stiam, teoretic, de mult: mancarea chinezeasca pe care o mancam noi in Europa nu are nicio legatura cu mancarea chinezeasca traditionala. Alte gusturi, alte mirosuri, preparate pe care teoretic le-am mai mancat… nu au nicio legatura cu cele din China”, compleaza Cabral.
Pentru amandoi, China a fost o experienta de neuitat: “Intr-un fel, am gasit in China si trecutul si viitorul, caci parca sunt prezente amandoua in acelasi loc si-n acelasi timp.A fost o experienta placuta, speram sa mai ajungem prin Asia.