fbpx

Andreea Birlea, fiica nelegitima a poetului Adrian Paunescu, la un pas de a dovedi in instanta apartenenta la adevarata sa familie

de

UPDATE: Miercuri, 26 septembrie, la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, a avut loc primul termen de judecata in procesul in care Andreea Birlea solicita stabilirea paternitatii fata de Adrian Paunescu, tatal ei biologic. Dosarul a fost repus pe rol dupa ce Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti s-a pronuntat cu privire la tagada paternitatii fata de tatal din acte, Nicolae Birlea, in sensul ca acesta nu este tatal ei biologic.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cei doi copii legitimi ai poetului Adrian Paunescu si sotia supravietuitoare, Carmen Paunescu, nu s-au prezentat miercuri la judecata si nici avocatul lor nu a venit sa le sustina cauza. In conditiile in care toti acestia au fost corect citati, iar Andreea Birlea le-a transmis in repetate randuri rugamintea de a se prezenta la proces pentru a simplifica actiunea, judecatoarea a dispus ca urmatorul pas al procedurii sa fie prelevarea de probe ADN de la fiica legitima, Ana-Maria Paunescu, si de la fiica inca nelegitima, Andreea Birlea. In cazul in care Ana-Maria Paunescu refuza sa i se preleveze aceste probe ADN, urmatorul termen al procesului a fost stabilit deja, la data de 21 noiembrie, cand Andreea Birlea se va prezenta la tribunal impreuna cu doi martori, iar procesul se va judeca pe baza marturiilor depuse.

Andreea Birlea (44 de ani), fiica nelegitima – inca – a poetului Adrian Paunescu, este, asadar, la un pas de a dovedi in instanta apartenenta la adevarata sa familie, mai ales ca noul Cod Civil da dreptul de a dovedi paternitatea si prin alte probe decat pana acum. Mai exact, Andreea Birlea va putea demonstra ca este fiica lui Adrian Paunescu si fara sa fie obligatoriu testul genetic ADN. In conditiile in care mostenitorii legitimi de pana acum refuza testul ADN este evident ca nu doresc sa conteste filiatia directa a Andreei Birlea.

In dosarul ce s-a aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti, unde Andreea Birlea s-a judecat cu surorile sale de mama si cu sotia supravietuitoare a tatalui sau din acte, partile nu numai ca nu au contestat cele afirmate de aceasta, dar au si confirmat sustinerile ei, afirmand ca toti membrii familiei Birlea au stiut dintotdeauna, fara dubiu, ca Andreea esta fiica lui Adrian Paunescu.
Unul dintre martorii audiati, unchiul Andreei Birlea, a explicat ca era de notorietate ca in perioada respectiva, chiar si dupa nasterea Andreei, Rodica Birlea, cumnata sa, a fost despartita de sotul sau si a avut o relatie cu poetul.
O marturisire tulburatoare a unchiului Andreei este aceea ca „Nicolae Birlea a facut aceasta recunoastere pentru a-si salva casnicia. Tinea foarte mult la sotia sa si la cele doua fiice”. Comparatia profilelor ADN a fost facuta intre Andreea Birlea si cele doua surori gemene, Oana si Diana, care au sprijinit-o pe Andreea, relatand ca toata familia a stiut, iar analizele efectuate in anul 1982, au confirmat-o, ca Andreea este copilul lui Adrian Paunescu. Rezultatul testului ADN facut anul acesta a aratat ca Andreea are un alt tata, diferit de al celor doua surori, ceea ce a condus instanta la constatarea, cu certitudine, ca Nicolae Birlea nu este tatal Andreei.
Andreea Birlea a fost prezenta la toate parastasele tinute crestineste dupa moartea tatalui sau, invitata sa stea langa Carmen Paunescu si fratii ei, Ioana, Ana-Maria si Andrei Paunescu. Anul trecut, fiica cea mare a poetului, Ioana Profirescu, a decedat la 44 de ani, fara a avea urmasi. Andrei Paunescu (43 de ani) are doi copii legitimi, nascuti fara ca tatal lor sa fi fost casatorit cu mama copiilor. Drept la mostenirea poetului Adrian Paunescu au, deocamdata, fiul legitim Andrei Paunescu, fiica legitima Ana-Maria, precum si sotia supravietuitoare a acestuia, Carmen Paunescu (44 de ani) , urmand ca instanta sa stabileasca si dreptul de mostenitor al Andreei Birlea (44 de ani), fiica nerecunoscuta de poet in timpul vietii.
Ramane de vazut daca Ana-Maria Paunescu va accepta sa dea probe ADN, si daca fratii vitregi ai Andreei vor consimti la recunoasterea adevarului, adevar ce a fost marturisit de poetul Adrian Paunescu in cartea sa intitulata “Generatia ’60”, dar si, in luna aprilie 2009, intr-un interviu acordat revistei Tango, in care poetul a spus:

“In momentul in care eu am inceput o viata sociala foarte palpitanta, cu pierderea noptilor, cu plecari prin tara, probabil ca s-a petrecut ceea ce era aproape firesc sa se petreaca. A aparut o neincredere… la inceput nemotivat, o instrainare, si, probabil, eu, dupa aceea, m-am straduit s-o motivez. Intre cele doua nasteri ale Constantei, au aparut si alte relatii, au aparut si niste copii prin alte zone ale pamantului si asa mai departe.

Marea Dragoste / Tango: Ati scris in cartea dedicata lui Nichita Stanescu, Genratoa ’60, povestea aceea… Cum ca o femeie care v-a fost iubita amandurora a avut un copil, si n-ati stiut niciodata clar al cui este… Ati elucidat-o vreodata?

Adrian Paunescu: N-am elucidat-o pentru ca fiinta despre care e vorba a incercat un santaj pe care nu-l suport, poate sa vina si de la puterile atomice. Si anume, a incercat sa intre si ea la pachet, in eventuala recuperare a acelui copil. Asa s-au intrerupt discutiile. Pe de-o parte si eu as fi fost doritor sa stiu pana la capat adevarul, pe de alta parte, ceea ce s-a petrecut, probabil, trebuia sa se-ntample.

….

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.