fbpx

Ce sfaturi de nutritie ne ofera Carmen Bruma, inainte de Paste

de

Fie ca am tinut post sau nu, de sarbatori, tuturor ne place sa ne rasfatam cu bunatatile insirate pe masa festiva. O bucata de drob, una de friptura, alta de cozonac, apoi o prajitura… Gustam din toate, insa uneori, uitam de moderatie si transformam rasfatul in exces. Cum sa evitam kilogramele in plus care vin ca “bonus”, la un loc cu festinul pascal? Prezentatoarea TV Carmen Bruma, pasionata de sport si nutritie, ne ofera cateva solutii la care chiar ea apeleaza in zilele de sarbatoare.

“O data pe an e Pastele, asa ca nu o sa va indemn sa va abtineti de la mancare. Ar fi mult prea riscant”, a scris Carmen pe Facebook, insemnand, apoi, o lista de sfaturi de la care nu se abate, pentru a-si pastra silueta.
1. Friptura de miel trebuie gatita la cuptor sau la gratar din bucati de pe care a fost indepartata grasimea. Asociati-o cu verdeata (nu cu orez , cartofi, paste sau paine), astfel incat asimilarea fierului si digestia sa fie usurate.
2. Drobul este sanatos si nepericulos pentru silueta daca nu contine smantana sau carne grasa.
3. Alcoolul in combinatie cu grasimea si fumatul reprezinta probabil, una dintre cele mai nocive alegeri, in special pentru femei , care sintetizeaza mai greu alcoolul decat barbatii.
4. Ciorba de miel este un aliment acceptabil, daca nu adaugati smantana si indepartati grasimea care se strange deasupra.
5. Oul fiert tare este indigest, el trebuie fiert pana cand devine cleios, moale. Are in jur de 80 de calorii si poate fi consumat cu mustar traditional (apa, boabe de mustar, condimente naturale, otet, miere naturala), nu cu maioneza.
6. Ananasul crud contine o enzima care faciliteaza digestia si stimuleaza metabolismul. Poti manca 2-3 felii la 30-40 minute dupa masa.
7. E bine ca in compozitia de sarmale sa puneti cat mai putin orez (spre deloc, daca se poate ) si sa le mancati fara paine.
8. Daca mancati cozonac, pasca si alte dulciuri, renuntati la fructe.

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *