fbpx

Iuliana Tudor va fi gazda Ceremoniei de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European

de

Duminica, 17 februarie, de la ora 19.30, Iuliana Tudor si Cristian Mindru vor fi gazdele Ceremoniei de deschidere a celei de-a XI-a editii de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European – Brasov 2013.

Evenimentul va fi difuzat, in direct, pe TVR1, TVR International si TVR HD. Timp de o ora si jumatate, Iuliana Tudor si Cristian Mindru se vor afla pe arena Liceului Sportiv Ion Tiriac din Brasov, de unde se va da startul evenimentului la care participa 49 de tari. In ceremonia de deschidere vor lua cuvantul Presedintele Romaniei – Traian Basescu, Primarul municipiului Brasov – George Scripcaru si Presedintele EOC – Patrick Hichey.
Festivalul Olimpic al Tineretului European este o competitie desfasurata sub egida Comitetului International Olimpic, destinata sportivilor juniori (14-18 ani) din cele 49 de tari europene. FOTE se organizeaza in fiecare an impar, iar fiecare an de organizare contine o editie de iarna si una de vara. Prima editie de vara a avut loc in 1991 si prima editie de iarna in 1993. Pentru prima data, Romania a obtinut dreptul de a organiza FOTE, la Brasov, editia de iarna 2013 fiind cea de-a 11-a.

Iuliana Tudor a jucat handbal in liceu

Iuliana Tudor: Este pentru prima data cand sunt gazda unui eveniment sportiv de asemenea anvergura. Ma onoreaza propunerea Televiziunii Romane ca, altaturi de Cristian Mindru, sa aduc in casele telespectatorilor emotia Ceremoniei de deschidere a FOTE. Ii multumesc lui Cristian pentru ca m-a introdus in atmosfera unei Olimpiade si mi-a explicat protocolul impus de un astfel de eveniment. Nu am multe legaturi cu sportul, dar, in liceu, am jucat handbal. Eram cea mai slaba, in toate sensurile! Cu toate astea, mi-a placut handbalul pentru ca este un sport de echipa. Cred ca atunci am invatat, poate inconstient, ca a putea sa lucrezi intr-o echipa este, de cele mai multe ori, un atu important. Si televiziunea este, pana la urma, un sport de echipa! Sper ca eu si Cristian Mindru sa punem in cea mai frumoasa lumina momentele din 17 februarie. Ne vor fi alaturi sportivi de marca, oamenii de prim-rang ai Romaniei, dar si toti cei care iubesc sportul.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.