fbpx

Marte in viata ta

de

Suntem, din decembrie, pe teren accidentat. La inceputul lui ianuarie, drumul a luat-o pieptis si o tine tot asa pina prin martie. La sosea asfaltata iesim din nou de-abia spre sfirsitul lui februarie. As zice „What a mess!” daca n-as sti ca masinaria astro functioneaza impecabil, purtind in acelasi setup atit probleme, cit si solutiile lor.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
„If only I don’t bend and break
I’ll meet you on the other side“
Keane, Hopes and Fears
 
De data asta, niste pinioane martiene scrisnesc mai greu decit in alte dati si undele de tensiune se propaga in intreg zodiacul. Planeta Marte se afla acum in semnul domol al Taurului in miscare aparent retrograda. (Nota: De pe Pamint, Marte se vede ca mergind inapoi. De fapt, nu merge inapoi si nici nu sta pe loc. E ca in problemele alea de la fizica in care doua trenuri, un personal si un accelerat, merg pe sine paralele, si calatorul din accelerat are impresia ca trenul personal o ia inapoi.) Marte are un opozant redutabil, Jupiter, de-abia ajuns in Scorpion. Pe margine, doi chibiti: Saturn in Leu, ciufut, si Neptun in Varsator, placid.
Restul personajelor sint in roluri secundare sau fac figuratie.
Mercur e el insusi cu fundu-n sus, in miscare retrograda in Sagetator. Bunavointa lui Venus e de luat cum grano salis pentru ca trecerea ei prin Capricorn nu e decit o repetitie pentru propriul parcurs retrograd de la sfirsitul anului. Uranus se pomeneste distribuit in rolul absolut atipic de mediator, in virtutea pozitionarii sale astro-politice in semnul Pestilor, dar cum poate el, diversionistul si anarhistul zodiacului, si inca aflat intr-un punct critic (tocmai termina un ciclu de miscare retrograda), sa medieze orice?
Principalele disturbante ramin cele provenind din semnele fixe ale zodiacului – Taur, Leu, Scorpion si Varsator. Zicea Farfuridi: „Sa se revizuiasca, primesc! Dar sa nu se schimbe nimica.“ Cam asa si cu semnele fixe, sau partidul conservator al zodiacului. Marea ironie e ca schimbarea se naste acum chiar acolo, in semnele fixe. Inerent, e o nastere grea, cu forcepsul. Nimic nu mai are valoare de fleac sau flecustet si nimic nu mai e easy, toate situatiile sint de urgenta maxima si toate problemele sint de importanta extrema. Toata lumea e capiata si lucrurile dau pe dinafara. Sintem impinsi sa facem schimbari, sa alegem intre ceva si altceva.
Cum stim ce sa pastram si la ce sa renuntam daca nu stabilim mai intii ce e important pentru noi si ce nu? Revizuirea prioritatilor devine astfel Prioritatea No 1. Solutiile si raspunsurile sint in mare parte continute in chiar virtutile si cusururile semnelor fixe: rabdarea (comoditate la mare pret si in mare deficit zilele astea) si determinarea, respectiv inertia si incapatinarea taureene; energia si increderea de sine, respectiv egocentrismele leonine; capacitatea de a mentine fara abatere un curs stabilit, respectiv tendintele distructive ale Scorpionului; si, in cazul Varsatorului, viziunea, respectiv radicalitatea. Avem a le cultiva cu diligenta pe primele si a lucra din greu la celelalte.

Marte in Berbec

Acest Marte nu are rabdare si e capos. Noroc ca nu e pe linia intii a frontului (desi tare i-ar placea sa se afirme ca soldatul care printr-un act de curaj nebun salveaza situatia si mai ia si o medalie) si ca are un aliat puternic, Saturn in Leu, care il ajuta sa faca ceva strategie. Nu e vorba de cistigarea unei batalii decisive prin eforturi hei-rupiste, ci a mai multora, mici, cerind atentie imediata si disciplina.

Marte in Taur

Toate drumurile par a fi blocate. Nu te apuca sa dinamitezi si nu lua hotariri majore, deciziile facute sub asa mare presiune sint ireversibile precum taierea unui nod gordian. Incearca sa lasi deoparte ce e superfluu, e important acum macar sa ordonezi pe o scara de marime amenintarile, daca nu gasesti resurse de flexibilitate. Adu-ti aminte de fabula in care nu stejarul, ci trestia a supravietuit furtunii.

Marte in Gemeni

Vuietul bataliilor astro ajunge la tine prin Mercur, in balans pe granita dintre Scorpion si Sagetator. Exista o relatie subtil complexa intre evenimente petrecute in ianuarie si evenimente pe cale sa aiba loc acum. Gindeste-te la treburile lasate atunci neterminate sau facute de mintuiala caci vor ajunge sa te haituiasca sau sa ceara tribut. Lasa jongleriile si topaitul de pe o banda de mers pe alta si organizeaza-te!

Marte in Rac

Captezi cu mare acuratete semnalele venite dinspre Marte in Taur si Jupiter in Scorpion numai ca le interpretezi inevitabil pe o scara prapastioasa, cu enorma ingrijorare fata de chestiuni de securitate de orice fel. Risti astfel un blocaj emotional in care, pe de o parte, nu-ti vei putea estima corect oportunitatile, iar, pe de alta parte, nu vei gasi masura justa a efortului de adaptare.
 
Marte in Leu

Ce se intimpla cind energia debordanta, vointa puternica si initiativa inflacarata sint constrinse la non-actiune? Probabil simti ca explodezi de frustrare. Si sa nu-ti zica tie cineva s-o iei mai incet! Ei bine, acel cineva e Saturn in Leu, care nu cere neaparat un ritm mai moale, ci un grafic organizat si o analiza judicioasa a situatiei inainte de a te apuca de risipirea resurselor martiene.
 
Marte in Fecioara

Daca pina acum nu ti s-a spus Regina Circotasilor, o sa ti se spuna in toamna asta, si ma tem ca nici vreun degree in diplomatie n-o sa obtii. Poate doar un certificat de workaholic… intoleranta si spiritul critic nu sint cel mai productiv echipament pentru navigarea in climatul actual. In schimb, poti folosi cu o buna rata de succes abilitatile de planificare si simtul practic.

Marte in Balanta

Probabil ca gasesti disconfortant si demotivant peisajul in alb-negru, agresiv si extremist al opozitiei Marte-Jupiter. Esti in situatia privilegiata de a fi un factor de (re)conciliere si ai inzestrarea necesara pentru acest rol. In timp ce toata lumea se agita, tu chiar poti sa aduni date, sa mentii contacte, sa respecti un plan si sa actionezi debarasata de bagaje emotionale inutile.

Marte in Scorpion

Te simti ca un cont bancar blocat care respinge atit platile care ar trebui sa iasa, cit si platile care ar trebui sa intre. Nu ai rabdare, mai ales cu figurile de autoritate, iar tentatia de a-ti baga picioarele e omni-prezenta. Ai a exersa urmatoarele calitati: autodisciplina, capacitatea de autotransformare, controlul de sine si intensitatea urmaririi scopurilor. The best is yet to come.

Marte in Sagetator

Nu cred ca intelegi mare lucru din toata tarasenia Taur-Scorpion si nici nu vrei: ce atita incrincenare si de cind e status quo cea mai buna dintre lumile posibile? Tine sub observatie tendinta de a exagera, pentru care guvernatorul tau gaseste in Scorpion teren favorabil. Daca ai treburi neterminate, si cred ca ai, incearca sa le finalizezi. Probabil ca cel mai simplu e sa clasezi dosarele.

Marte in Capricorn

Ai tone de treaba pentru care nu-ti ajung 24 de ore intr-o zi. Presiunile astro nu se desfasoara chiar deasupra capului tau, ceea ce iti permite replanificari de resurse si regindiri ale strategiei. Ai grija insa, atitudinea nepatimasa, marca a fabricii si avantaj competitiv al oricarui personaj Capricornian, nu va fi usor de mentinut in ecuatia tensionata din aceasta primavara.

Marte in Varsator

Te enerveaza presiunea siciitoare a unui munte de chestiuni prozaice ce imping pe linia de asteptare planuri marete pe care nu apuci sa te concentrezi. Abordarile varsatoriene extreme (adica acele lucruri pe care altii le numesc defecte si pe care tu le consideri calitati) sint contra-productive. Ramin compromisurile. Destept si onest facute, toata lumea, inclusiv tu, va avea de cistigat.

Marte in Pesti

E posibil ca perioada actuala sa-ti aduca aminte de vara-toamna lui 2010. Cu o belea in plus: Uranus in Pesti agita spiritele, mareste imprevizibilitatea situatiilor si pretinde actiune radicala. Uranus sa ia o pauza si tu nu te apuca de demolat. Ai doi asi in mineca: poti citi ca pe o carte diagrama emotionala a celor din jur si-ti poti orchestra actiunile cu o subtilitate care netezeste multe asperitati.
 
 
Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.