fbpx

Ponta a invocat “refuzul” lui Serban Ionescu de a fi ajutat; actorul spune ca nu a refuzat sprijinul

de

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, raspunzand la intrebarea unui jurnalist, despre refuzul lui Serban Ionescu de a primi ajutor de la Guvern pentru a se trata in strainatate, insa, contactat de MEDIAFAX, actorul a spus ca nu a refuzat sprijinul Executivului.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Presa a scris luni despre un eventual refuz al lui Serban Ionescu de a primi ajutorul de la Guvern pentru a se trata in strainatate.

 

Intrebat luni de un jurnalist, despre presupusul refuz al lui Serban Ionescu de a primi ajutorul de la Guvern, Victor Ponta a declarat ca intentia Executivului a fost buna si ca ceea ce a tinut de guvernanti a fost facut, el exprimandu-si speranta ca lucrurile sa mearga spre bine in ce priveste starea de sanatate a actorului.

 

“Intentia noastra a fost foarte buna. Sigur ca avea si o incarcatura emotionala, tinand cont de situatia in care se afla domnia sa. Daca nu mai doreste acel ajutor, sincer sa fiu nu stiu mai mult decat faptul ca am avut cele mai bune intentii. Sper ca lucrurile sa mearga spre bine cu sprijinul nostru sau fara sprijinul nostru. Insa ceea ce tinea de noi am facut”, a spus Ponta.

 

Contactat de MEDIAFAX, actorul Serban Ionescu a spus ca nu a refuzat sprijinul Guvernului.

 

“N-am refuzat nimic. Nici n-am avut vreo discutie cu premierul sau cu vreun reprezentant al Guvernului in care sa existe vreo negatie”, a spus Serban Ionescu, adaugand ca cei care au vehiculat aceasta informatie ii fac un deserviciu si lui si prim-ministrului. Actorul nu a mai dorit sa comenteze, sugerand ca premierul este cel care ar trebui contactat.

 

Actorul Serban Ionescu este diagnosticat de aproape un an cu borelioza, o boala grava provocata de muscatura unei capuse.

 

La jumatatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii cu 88.000 lei pentru tratamentul in strainatate al actorului Serban Ionescu, diagnosticat cu borelioza, banii fiind acordati din Fondul de rezerva.

 

Executivul a inceput si sa poarte discutii cu reprezentantii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sanatate a lui Serban Ionescu se ameliorase si continua tratamentul cu antibiotice, anunta atunci Ministerul Sanatatii.

 

Pe de alta parte, secretarul de stat Alexandru Rafila din Ministerul Sanatatii a declarat la momentul respectiv ca ministerul asteapta o solicitare din partea lui Serban Ionescu pentru a-l trimite la tratament in strainatate, institutia neputand lua o decizie fara acordul actorului.

 

“Decizia de a pleca la tratament in strainatate ii apartine lui Serban Ionescu. Nu putem hotari noi in locul lui”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

 

Intrebat care este diagnosticul pentru care Serban Ionescu va fi trimis in strainatate, secretarul de stat a spus ca acesta este confidential. “Diagnosticul pacientului este confidential, cert este ca el a fost evaluat de o comisie a Ministrului Sanatatii condusa de profesorul Ovidiu Bajenaru, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Pacientul va alege clinica in functie de oferta existenta”, a precizat Alexandru Rafila.

 

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, declara, in urma cu o saptamana, ca actorul Serban Ionescu va merge intr-o clinica din strainatate intrucat in Romania nu exista posibilitatea de a face investigatii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialistii nu s-au mai intalnit. “Exista dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigatii, vorbim de doua sau trei posibile diagnostice”, a spus atunci Vasile Cepoi.

 

Serban Ionescu, internat la Spitalul SRI din Balotesti, i-a acordat un interviu in exclusivitate lui Catalin Maruta, pentru emisiunea “Happy Hour”, materialul fiind difuzat in editia din 10 mai.

 

Actorul a spus atunci ca nu poate sa se spele, sa manance singur si nici sa se ridice si sa umble, considerand ca foloseste doar unu la suta din el, dar si-ar dori sa se recupereze macar 40 la suta. De asemenea, are probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia, avand in permanenta nevoie de un insotitor.

 

Borelia Garini este, potrivit actorului, “boala cu 1.000 de fete”, pentru ca in spatele ei se ascund multe alte afectiuni. Boala ataca membrana neuronala, mielina, afectand astfel muschii si alte organe.

 

Serban Ionescu a mai declarat in interviu ca un domn i-a promis ca il ajuta sa mearga sa se trateze la o clinica specializata in aceasta boala din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat dureaza foarte mult. Actorul a mai spus ca exista in lume 38 de tulpini identificate de Borelia si aproximativ 300 care nu au inca nume.

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.