fbpx

Renunta la fumat cu Barça

de

Incepand de astazi, fumatorii din intreaga Europa vor putea sa “Renunte la fumat impreuna cu Barça” (“Quit Smoking with Barça”), odata cu lansarea acestui program unic de sanatate publica.

In cadrul campaniei “Ex-fumatorii sunt de neoprit” a Comisiei Europene, desfasurat in cele 27 de tari UE, programul “Quit Smoking with Barça” (quitsmokingwithbarca.eu) are la baza instrumentul “FCB iCoach”, o resursa online si o aplicatie pentru mobil dedicata, disponibila gratuit, care ofera celor care vor sa renunte la fumat sprijin personalizat direct de la jucatorii, antrenorii si echipa tehnica de la Barça.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un parteneriat fara precedent
„Quit Smoking with Barça” („Renunta la fumat impreuna cu Barça”) este produsul unui parteneriat unic intre FC Barcelona (Barça) si Comisia Europeana (CE), constituit pentru a-i ajuta pe cei 28 de milioane de fumatori europeni cu vârsta intre 25 si 34 de ani sa renunte la fumat si sa scape definitiv de acest viciu. „Quit Smoking with Barça” se va baza pe forta campaniei premiate „Ex-fumatorii sunt de neoprit” a CE si pe initiativa de pionierat „Sense Fum” („Fara fumat”) a celor de la Barça, pentru a se adresa milioanelor de fani ai echipei Barça, ai fotbalului si ai sportului in general, incurajându-i si sprijinindu-i sa devina ex-fumatori pentru toata viata. 1Cei de la Barça se mândresc ca sunt mai mult decât un club (més que un club), iar pentru a demonstra acest lucru, isi incurajeaza si isi sprijina fanii sa fie la fel de pasionati de propria sanatate ca si de idolii lor de pe teren.

Pornind de la instrumentul central al campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit”, iCoach, „Quit Smoking with Barça” are propriul instrument dedicat pentru renuntarea la fumat, FCB iCoach. FCB iCoach este un program de consiliere personala pe probleme de sanatate bazat pe metode stiintifice. Când se inscriu, fumatorii completeaza un scurt chestionar, cu ajutorul caruia se determina tipul de consiliere de care au nevoie pentru a renunta la fumat. Pe baza raspunsurilor date, fiecare individ primeste recomandari, informatii si incurajari personalizate direct de la jucatorii, antrenorii si echipa tehnica de la Barça. Cei patru capitani ai clubului – Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes si Xavi – sunt printre cei care ofera sfaturi, alaturi de presedintele Sandro Rosell, antrenorul Tito Villanova, Guilermo Amor si alti experti ai clubului.

„Ex-fumatorii sunt de neoprit”
Initiativa „Ex-fumatorii sunt de neoprit” a CE este o campanie paneuropeana de sensibilizare cu o durata de trei ani, lansata in 2011 ca solutie la povara coplesitoare a deceselor si a bolilor legate de tutun din UE (aproape 700.000 de decese anual) si ca metoda de a motiva si incuraja fumatorii sa renunte la fumat si sa scape definitiv de acest viciu.

„Ex-fumatorii sunt de neoprit” are la baza iCoach (www.exsmokers.eu), un instrument online inovator si interactiv care le ofera fumatorilor sprijin personalizat, prompt si bazat pe dovezi. Pâna in prezent, reusita campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” este demonstrata prin cei aproape 300.000 de fumatori si ex-fumatori care cauta la ora actuala sprijin din partea acestui instrument. Mai mult, iCoach are potentialul de a se face cunoscut si a oferi sprijin in rândul a milioane de fani ai fotbalului printr-un mesaj pozitiv in favoarea renuntarii la fumat, astfel incât „Quit Smoking with Barça” sa devina o campanie cu adevarat valoroasa si unica.

Sense Fum
In ianuarie 2012, comitetul de conducere al Barça a votat pentru implementarea unei politici de interzicere a fumatului pe stadionul propriu, Camp Nou, sub sloganul „Camp Nou Sense Fum” („un Camp Nou fara fumat”). Prin aceasta masura de pionierat, Barça a devenit primul club de fotbal din intreaga Spanie care si-a abordat direct fanii in legatura cu problema fumatului. Initiativa „Sense Fum”, demonstreaza concret angajamentul continuu si devotamentul clubului Barça fata de propriii fani, ea fiind acum un element complet integrat in ideologia clubului. Parteneriatul dintre Barça si CE si lansarea campaniei „Quit Smoking with Barça” reprezinta urmatoarea etapa prin care Barça se dovedeste a fi la inaltimea propriului slogan, „més que un club”.

COMISIA EUROPEANA SI FC BARCELONA DAU STARTUL PENTRU MILIOANE DE FUMATORI, PRIN LANSAREA
„QUIT SMOKING WITH BARÇA”(„RENUNTA LA FUMAT IMPREUNA CU BARÇA”)

– Campania de pionierat se concentreaza asupra avantajelor vietii de ex-fumator
– Fumatorii vor primi sfaturi personalizate din partea starurilor de la Barça

Campania, care reprezinta o initiativa comuna a Comisiei Europene si a FC Barcelona, utilizeaza o abordare stiintifica, originala, pentru a-i ajuta pe cei care iubesc viata, clubul Barça si fotbalul sa renunte definitiv la fumat.

Cea mai recenta inovatie a campaniei de succes „Ex-fumatorii sunt de neoprit” a Comisiei Europene, desfasurata in cele 27 de tari UE, „Quit Smoking with Barça” (quitsmokingwithbarca.eu) are la baza instrumentul „FCB iCoach”. FCB iCoach este o resursa online si o aplicatie pentru mobil dedicata, disponibila gratuit, care ofera celor care vor sa renunte la fumat sprijin personalizat direct de la jucatorii, antrenorii si echipa tehnica de la Barça.

Pornind de la succesul campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” (exsmokers.eu) si beneficiind de sprijinul milioanelor de fani ai echipei Barça, acest parteneriat fara precedent dintre o organizatie sportiva si Comisia Europeana poate ajuta tot mai multi dintre cei 140 de milioane de fumatori din Europa sa renunte definitiv la acest obicei.

In centrul campaniei „Quit Smoking with Barça” se afla FCB iCoach – un program de consiliere personala pe teme de sanatate. Când se inscriu, fumatorii completeaza un scurt chestionar, cu ajutorul caruia se determina tipul de consiliere de care au nevoie pentru a renunta la fumat. Pe baza raspunsurilor date, fiecare utilizator primeste recomandari, informatii si incurajari personalizate direct de la jucatorii, antrenorii si echipa tehnica de la Barça. Cei patru capitani ai clubului – Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes si Xavi – sunt printre cei care ofera sfaturi, alaturi de presedintele Sandro Rosell, antrenorul Tito Villanova, Guilermo Amor si alti experti ai clubului.

In cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Camp Nou, inainte de meciul din La Liga al echipei Barça contra Athletic Bilbao, presedintele Rosell al FC Barcelona a facut apel la fanii fotbalului din intreaga Europa sa se implice: „Echipa Barça are cei mai buni fani din lume si dorim sa avem grija de ei. Motoul «més que un club» reflecta angajamentul nostru fata de o filosofie care ar trebui sa fie evidenta in tot ceea ce facem. Actionam intotdeauna cu responsabilitate sociala, iar un alt mod in care putem face acest lucru este sa ne alaturam Comisiei Europene pentru a lansa campania «Quit Smoking with Barça». Eliminarea fumatului din cladirile noastre si de pe stadion a reprezentat o etapa importanta, iar urmatoarea are loc chiar astazi: lansarea FCB iCoach. Cine se inscrie in FCB iCoach va fi sustinut pas cu pas de intregul club, beneficiind de ajutorul cunostintelor temeinice ale oamenilor din cadrul FC Barcelona in lupta pentru renuntarea definitiva la tigari. Dorim ca toti fumatorii sa ia in calcul posibilitatea de a renunta. Daca iti poti lua angajamentul de a incerca, ne luam si noi angajamentul de a-ti fi alaturi la fiecare pas in drumul tau spre o viata fara fumat. Niciodata n-a fost un moment mai bun ca acum ca sa renunti la fumat.”

Un important catalizator al colaborarii dintre Comisia Europeana si Barça a fost angajamentul comun de a proteja sanatatea oamenilor, afirma directorul general al Directiei Generale Sanatate si Consumatori a Comisiei Europene (DG SANCO), Paola Testori Coggi: „Sunt mândra sa fiu astazi aici si sa anunt urmatoarea etapa a misiunii Comisiei Europene de a crea o Europa fara fumat. Sunt incântata ca reusita acestei campanii premiate, «Ex-fumatorii sunt de neoprit», a dus la o colaborare cu o organizatie atât de prestigioasa din sportul mondial. Aproape 300.000 de europeni incearca in prezent sa renunte la fumat cu ajutorul iCoach. Speram ca expertiza, instrumentele si lectiile adunate din experienta noastra vasta in ceea ce priveste initiativele antitutun, combinate cu statutul echipei Barça, pot inspira si mai multi oameni sa duca o viata fara fumat”.

Sprijinul fanilor
Pentru a marca lansarea campaniei, a fost formata o echipa de 11 fani ai echipei Barça din diferite tari ale UE, alesi sa devina primii oameni din tara lor care sa se inscrie la FCB iCoach. Cei 11 fani ai „Quit Smoking with Barça” vor fi invitati de onoare in aceasta seara la meciul Barça-Bilbao si vor intra pe teren purtând un steag al campaniei, in timp ce pe stadion se deruleaza o inregistrare video pentru a incuraja fumatorii aflati pe Camp Nou sa se alature campaniei.

Cu mândrie ca este primul fan Barça care s-a inscris pe FCB iCoach, Pawel, din Polonia declara: „Participarea la aceasta campanie a fost foarte interesanta si palpitanta. Sunt un mare fan al echipei Barça, deci este o uriasa onoare sa fiu prezent astazi aici, ca ambasador al acestei campanii si al tarii mele. Stiu ca renuntarea la fumat nu este un lucru usor – am incercat si eu de multe ori, fara succes. Sper ca de data aceasta voi reusi definitiv. Sprijinul idolilor mei ar putea fi un ajutor decisiv in a-mi realiza visul de a duce o via?a fara fumat.”

Pentru a afla mai multe despre „Quit Smoking with Barça” si despre FCB iCoach, accesati www.quitsmokingwithbarca.eu

Informatii suplimentare:
Campania „Quit Smoking with Barça”
http://www.quitsmokingwithbarca.eu
Campania „Ex-fumatorii sunt de neoprit”
http://www.exsmokers.eu
Pagina oficiala a clubului FC Barcelona
http://www.fcbarcelona.com

„Quit Smoking with Barça” este un angajament comun, asumat de FC Barcelona si Comisia Europeana de a lua pozitie impotriva fumatului si a celor aproape 700.000 de decese care pot fi prevenite si care sunt cauzate anual de fumat in Europa. Bazându-se pe forta campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” a Comisiei Europene si a initiativei „Sense Fum” a clubului FC Barcelona, campania ii va incuraja si ii va sprijini pe cei 28 de milioane de fumatori in vârsta de 25-34 de ani din intreaga* Europa sa renunte la acest viciu si sa devina ex-fumatori de neoprit pentru toata viata (www.quitsmokingwithbarca.eu).

iCoach (www.exsmokers.eu) este un instrument digital de sanatate gratuit si consacrat, care ajuta deja aproape 300.000 de oameni din intreaga Europa in incercarea lor de a renunta definitiv la fumat. iCoach este disponibil de azi ca aplicatie atât pentru iPhone, cât si pentru Android (www.exsmokers.eu/mobile).

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.