fbpx

Romania, tot saraca!

de

Romania este tara cu cele mai inalte nivele ale saraciei din UE. In tara noastra peste 30% din populatie traieste cu mai putin de 5 dolari pe zi.

In opinia presedintelui Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, Romania a facut mari progrese in dezvoltarea economiei. Totusi, tara noastra ramane statul cu cele mai inalte nivele ale saraciei din UE. „As dori sa atrag atentia asupra persoanelor care traiesc cu un venit atat de mic, precum 5 dolari pe zi sau, poate, mai putin, inclusiv populatia rroma de aici, si din alte parti ale Europei. Consider ca este imperativ pentru toate guvernele sa instituie sisteme de asigurari sociale pentru cei mai saraci si sa investeasca in invatamant si sanatate pentru cei care sunt nevoiasi”, a spus Jim Yong Kim.

Presedintele Bancii Mondiale a apreciat ca venitul mediu al romanilor a crescut: de la un sfert din media europeana, acum a ajuns aproape jumatate din media europeana, iar veniturile a 40% din populatie, respectiv ale categoriilor cu cele mai mici castiguri, cresc mai repede decat cele ale restului populatiei.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.