fbpx

Sunetul AVINCIS alături de violonistul Alexandru Tomescu

de

AVINCIS, unul dintre cei mai reputați producători de vin premium din România, alături de Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut violonist român contemporan, și Omar Massa, virtuoz al bandoneonului originar din Argentina, au lansat în premieră discul de muzică clasică „Sunetul AVINCIS”, ale cărui acorduri poartă în ele muzica domeniului VILA DOBRUȘA.

„Prin toate dimensiunile sale, domeniul VILA DOBRUȘA – CRAMA AVINCIS este un proiect cultural, astfel încât întâlnirea cu muzica în mijlocul viei este firească. Prezent în lumea artelor și inspirându-i pe artiști de milenii, vinul este el însuși un obiect estetic. Există o muzică discretă, aproape de tăcere, a viței de vie și a vinului. Sunetul AVINCIS este un dialog al muzicii cu ea însăși. Alexandru Tomescu și Omar Massa descoperă și interpretează, în egală măsură, vocile compozitorilor și vocile vinurilor AVINCIS. Bucurați-vă de muzică și de vinurile AVINCIS”, a declarat Valeriu Stoica, proprietar al cramei AVINCIS.

Primul disc de muzică clasică, înregistrat la crama AVINCIS, este născut din pasiunea pentru muzică și pentru oenologie, în care vioara Stradivarius a lui Alexandru Tomescu întâlnește în premieră bandoneonul lui Omar Massa.

„Ideea acestei asocieri mi-a venit în mod absolut firesc: la sfârșitul fiecărei zile de înregistrări avea loc și o mică sesiune de degustări de vinuri. Foarte repede mi-am dat seama că muzica o simți și o auzi altfel atunci când este însoțită de vinul potrivit”, a menționat Alexandru Tomescu.

„Sunetul AVINCIS” aduce astfel ceva cu totul nou pe piața discurilor de muzică clasică, pentru că fiecărei piese muzicale i se asociază un anumit vin de la crama AVINCIS. Vinurile înseamnă o simfonie de arome, iar potrivite cu muzica extraordinară, sunt o încântare pentru toate simțurile. Discul conține 12 piese, în care sunt explorate atât piese din celebrul repertoriu sud-american de tango, cât și lucrări clasice, foarte cunoscute, dar care au primit o dinamică și o culoare cu totul noi, datorită bandoneonului lui Omar Massa.

„Muzica și vinul nu doar se completează de minune, ci se potențează reciproc. Am simțit întotdeauna că pe lângă poezia unui loc, există și o muzică a sa, iar crama AVINCIS, proiectată de Alexandru Beldiman, are o acustică remarcabilă, ce a susținut și îmbogățit sunetul viorii Stradivarius și al bandoneonului lui Omar Massa”, continuă Alexandru Tomescu.

Evenimentul de lansare a avut loc la Palatul Ghica Victoria, un spațiu încărcat de istorie și cultură, în prezența a zeci de invitați, prieteni AVINCIS, jurnaliști și bloggeri. Amfitrioana evenimentului a fost Andreea Micu, proprietara cramei AVINCIS.

„Este o adevărată onoare pentru noi să colaborăm împreună cu Alexandru Tomescu și Omar Massa, doi muzicieni pe care îi admirăm foarte mult, pentru a da naștere, în premieră pentru România, unui proiect de suflet, «Sunetul AVINCIS». Muzica şi vinul creează deopotrivă experienţe senzoriale și sufletești, în strânsă legătură una cu cealaltă, iar melodiile de pe acest disc sunt cea mai bună dovadă în acest sens. Proiectul reprezintă un alt pas important pe care AVINCIS îl face în susținerea domeniului culturii și al artelor”, a declarat Andreea Micu, proprietar al cramei AVINCIS.

Discul „Sunetul AVINCIS” este promoțional, nu este destinat vânzării.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.