fbpx

Te-ai săturat de apartamentul tău mic și visezi să te muți la casă? Mai întâi trebuie să știi care sunt dezavantajele unei astfel de locuințe!

de

Multe persoane care locuiesc la bloc își doresc să se mute la casă, mai ales de când restricțiile impuse de pandemia de coronavirus i-au determinat pe oameni să stea mai mult la domiciliu, inclusiv să lucreze de acasă. Astfel, un apartament care în trecut era suficient pentru un cuplu sau o familie mică, acum a devenit neîncăpător și nevoia de spațiu este tot mai mare.

Alegerea de a locui la casă nu este una ușor de luat, de aceea trebuie să ții cont de mai multe aspecte, cum ar fi situația financiară a familiei, stilul de viață, precum și nivelul de confort pe ți-l dorești.

Iată care sunt principalele dezavantaje și avantaje ale mutării la casă la curte:

 

Dezavantaje

 

  • Casele cu teren sunt scumpe

 

Cu cât suprafețele sunt mai mari, iar zona este mai apropiată de centrul orașului, cu atât vei avea mai mult de plătit pentru a achiziționa casa mult dorită. În plus, pe piața imobiliarelor apar îngrijorări privind creșterea prețurilor în viitorul apropiat. De asemenea, trebuie să pui la socoteală și cheltuielile privind impozitele, taxele, întreținerea și costurile cu reparațiile pentru defecțiunile care vor apărea odată cu trecerea timpului.

 

 

  • Ai nevoie de măsuri de siguranță sporite

 

Spre deosebire de un apartament, unde este mai greu să intre hoții, o casă poate reprezenta o tentație pentru răufăcători, dacă văd că este simplu de pătruns, sărind gardul și spărgând o fereastră. De aceea, este esențial să ai un sistem de alarmă și camere de luat vederi, pentru a descuraja intrările prin efracție, iar în cazul în care totuși au reușit să îți spargă locuința, vei avea dovezi pentru a-i găsi pe responsabili și a-ți recupera bunurile furate.

 

Avantaje

 

  • Ai mai mult spațiu

 

Dacă ai visat mereu să ai o bucătărie imensă ori o cameră întreagă numai pentru dressing, la casă îți poți permite aceste lucruri. Dacă lucrezi de acasă, probabil că îți dorești mai mult ca oricând o încăpere separată pe care să o folosești pe post de birou. În plus, dacă o construiești tu de la zero, o vei putea personaliza exact în funcție de preferințele și nevoile tale și ale familiei.

 

 

  • Poți petrece mai mult timp în aer liber

 

O curte, cât de mică, este o oază de prospețime într-un oraș aglomerat și poluat. Nu mai e nevoie să pleci cu mașina pentru a ajunge într-un parc sau într-o zonă cu vegetație, dacă îți aranjezi terasa cu multe plante și spații de relaxare. Pentru a te bucura de colțul verde indiferent de vremea de afară și de condițiile meteorologice, intră aici și alege un pavilion de grădină de la Hornbach.ro, care să te protejeze atât de soarele canicular, cât și de precipitații. Astfel, vei putea lucra sau ține petreceri în curte, fără niciun deranj, bucurându-te în același timp de intimitate, deoarece copertinele te vor proteja de ochii curioși ai vecinilor.

 

În concluzie, înainte de a face alegerea de a te muta la casă, trebuie să ții cont și de dezavantaje, nu numai de avantaje, pentru a nu realiza că nu ți se potrivește acest stil de viață când va fi prea târziu.

 

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.