Toto si surorile lui, selectat la Tribeca, New York

de

Premiera nord-americana a filmului Toto si surorile lui va avea loc in aprilie la Tribeca Film Festival, prezentat de AT&T. Filmul regizat de Alexander Nanau a fost selectat in sectiunea Viewpoints a festivalului.

Tribeca Film Festival este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite ale Americii si cel mai mare festival din New York. Sectiunea Viewpoints aduce in atentia publicului povesti autentice, voci proaspete si povesti vibrante. 
 
Festivalul de Film Tribeca a fost fondat de Robert De Niro, Jane Rosenthal si Craig Hatkoff in 2002 pentru a incuraja redresarea culturala a Manhattan-ului dupa atentatele din 11 septembrie. Festivalul de Film Tribeca a prezentat mai multe de 1600 de filme din peste 80 de tari si reprezinta o platforma foarte importanta pentru distributia din Statele Unite.
 
Toto si surorile lui si-a inceput cariera in septembrie 2014 la Festivalul de Film de la San Sebastian si de atunci a fost prezent cu succes la numeroase festivaluri din Europa si din lume, unde a castigat printre altele Golden Eye for Best International Documentary Film la Zurich Film Festival, Best Documentary la Warsaw Film Festival, Silver Eye Award for best feature-length documentary la Jihlava IDFF, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Verdi, Honorary Mention from the Main Jury la DOK Leipzig, premiul publicului la Festival dei Popoli, Florenta si Grand Prix du Jury Long Metrage Europeen, Premiers Plans Angers.
 
Totonel (10 ani) si surorile lui, Andreea (14 ani) si Ana (17 ani), asteapta ca mama lor sa se intoarca de la inchisoare. Pe masura ce cresc, fiecare dintre ei invata cum sa supravietuiasca pe cont propriu, sperand ca mama lor se va intoarce si familia se va reuni (si vor trai departe de saracie, violenta si droguri).
 
O poveste universala despre legaturi de familie ?i noi inceputuri, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto si surorile lui este un documentar observational de lung metraj filmat vreme de 14 luni in cartierul Ferentari din Bucuresti.
 
Toto si surorile lui, documentarul produs de HBO Europe si Strada Film, in coproductie cu Alexander Nanau Production si regizat de Alexander Nanau va fi difuzat astazi, de la ora 22:15, la HBO si este disponibil si pe HBO GO.

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *