fbpx

unfinished a sosit la București!

de

Pe 5 mai 2016, la Teatrul Național s-a dat startul festivalului unfinished!

Festivalul va fi găzduit între 5 și 29 mai 2016 de unele dintre cele mai noi și active spații expoziționale ale momentului, din București: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” (se va inaugura cu acest prilej spațiul expozițional cu intrare dinspre Bd. Carol, unde va fi organizată expoziția de fotojurnalism World Press Photo 2016 ), Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB, Piața Universității, și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” care va pune la dispoziție nou înființatul Centru Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ – Creative – CINETic.

Evenimentul de deschidere al festivalului a avut loc joi, 5 mai 2016, la ora 19:00, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, cu participarea oficialităților din instituțiile partenere ale evenimentului. Vor fi prezente curatoarea festivalului din New York, Liza Faktor și Project Manager-ul World Press Photo, Anaïs Conijn.

Cei mai mari creatori vizuali din artă și jurnalism la nivel international vor ocupa centrul Bucureștiului între 5 și 29 mai 2016, aducând cu ei o viziune ce integrează cele mai de inovatoare, captivante și interactive proiecte ale momentului. unfinished va aduce în prim plan producții revoluționare ale ultimilor ani în materie de jurnalism multimedia, instalații, film, realitate virtuală și artă computațională și digitală. Festivalul organizat de Fundația Eidos este o urmare firească a interesului înregistrat de expoziția World Press Photo precum și a celorlate programe derulate de fundație în ultimii 7 ani.

Într-o perioadă în care peisajul de informație de ne înconjoară e dominat de conflict – refugiați, violență și crize ecologice majore – festivalul invită prin tema aleasă în 2016, “Umanitate”, la meditație asupra condiției umane și re-evaluarea modului în care relaționăm și ne raportăm unul la celălalt. unfinished își propune ca printr-o varietate de forme de artă vizuală, cu ajutorul unor curatori și creatori de conținut de talie internațională și prin parteneriatele încheiate cu instituții globale, reprezentanți mass-media și muzee, să atragă și să implice publicul într-un dialog pe tema condiției umane in lumea de azi.

unfinished își propune să fie o platformă de dialog și interacțiune între fotografia tradițională, jurnalismul vizual, film și artă, aduse împreună de tehnologie. Festivalul va cuprinde documentare web multimedia jurnalistice și interactive, artă informatică și vizuală, VR, instalații video și evenimente live.

„Arta e un proces. Nu un mesaj, nu un produs, nu o bula încremenită de spațiu si timp. Ciclul care începe cu artistul interpretând un stimul – fie că e o poveste a lumii în care trăim sau o experiență interioară – e unul care nu se termină niciodată. La actul inițial se adaugă mii, milioane de interacțiuni – cu publicul, cu povestea zilelor noastre, cu mai multă artă care i se alătură, cu schimbările din artistul însuși. Cu fiecare om care trăiește, privind, un act artistic, arta se schimbă. De aceea am ajuns la “unfinished”, declară Cristian Movilă, director și fondator al Festivalului.

Printre principalii parteneri de conținut se numără The New York Times, Time, United Nations VR Series, The Marshall Project, Al Jazeera și Consiliul Național al Filmului din Canada. Vor fi prezente proiecte individuale de la mari artiști de pe platforme diverse precum pionierul jurnalismului transmedia Tim Hetherington și artistul vizual Chris Milk.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
·
Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.