Mostenitorul tronului Luxemburgului se va casatori pe 20 octombrie

de

Guillaume, marele duce mostenitor al tronului Luxemburgului, se va casatori cu contesa belgiana Stéphanie de Lannoy, pe 20 octombrie, a anuntat, joi, curtea ducala.

Ceremonia, care va reprezenta o ocazie importanta de reunire a nobilimii europene, va avea loc la sase luni de la logodna fiului cel mare al suveranului Henric de Luxemburg, Guillaume, in varsta de 31 de ani, cu Stéphanie de Lannoy, in varsta de 28 de ani, care a avut loc intr-un cadru intim, pe 27 aprilie.

Guillaume a devenit mare duce mostenitor in anul 2000, dupa ce tatal sau, Henric de Luxemburg, a urcat pe tron. Dupa ce a studiat in Elvetia, Guillaume a frecventat cursurile Academiei militare Sandhurst din Marea Britanie, iar apoi stiintele politice in Marea Britanie si in Franta.

El va deveni cel de-al saptelea membru al dinastiei Nassau-Weilbourg care va urca pe tronul marelui ducat al Luxemburgului.

 

Fiica a contelui Philippe de Lannoy si a lui Alix della Faille de Leverghem, Stéphanie de Lannoy provine dintr-una dintre cele mai vechi familii nobiliare din Belgia. Ea a studiat limbile germanice, a lucrat la ambasada belgiana din Berlin si a locuit timp de un an in Rusia pe cand avea 18 ani.

MEDIAFAX

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *