fbpx

A murit regizorul Alexandru Tocilescu

de

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit ieri, 29 noiembrie 2011, in spitalul de urgenta Floreasca, in urma ingerarii unei supradoze de medicamente destinate afectiunii sale cardiace. Regizorul avea varsta de 65 de ani si era unul dintre cei mai apreciati si mai titrati artisti romani.

In 1999 primise Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol (O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, Teatrul National Bucuresti), in 2002 Premiul UNITER pentru intreaga activitate, iar in 2006: Premiul pentru “cea mai buna regie” cu piesa O zi din viata lui Nicolae Ceausescu la Festivalului Comediei Romanesti – festCO.
In data de 7 iulie 2011, cu 20 de zile inaintea aniversarii sale de 65 de ani, marele regizor roman Alexandru Tocilescu a fost recompensat cu o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Bucuresti pentru
intreaga cariera.
Alexandru Tocilescu a fost primul regizor care a primit o stea in cadrul binecunoscutului proiect cultural initiat si organizat de Teatrul Metropolis si Cocor.
Maine, 1 decembrie, trupul neinsufletit va fi depus in foaierul salii Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, apoi Alexandru Tocilescu va fi inmormantat sambata, la ora 12, in Cimitirul Bellu.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.