fbpx

Hidratant si revigorant: uleiul de avocado, un miracol pentru par si piele

de

Supranumit “untul vegetal”, avocado nu ar trebui sa ne lipseasca din meniul alimentar si nici de pe raftul cu produse cosmetice. Contine grasimi “prietenoase”, saturate, este bogat in vitamina A, B, C si E si in nutrienti importanti, cum ar fi potasiul, fierul sau magneziul. Consumat cu regularitate, fructul verde, originar din Mexic, poate fi considerat o reala terapie naturala, iar utilizat extern, sub forma de ulei, este un balsam minunat, care poate reda si intretine frumusetea parului si a pielii.

Uleiul de avocado are o culoare verde-masliniu, o textura consistenta si o mireasma dulce, extrem de discreta. Sursa bogata in vitamina A si D, elixirul extras din avocado se absoarbe usor in piele, aproape ca o crema, iar lasat sa actioneze peste noapte, hidrateaza si revigoreaza tenul si previne si atenueaza ridurile. Este cunoscut faptul ca uleiul de avocado stimuleaza productia de colagen din piele, care scade odata cu varsta, asa ca nu e de mirare ca il regasim deseori in produsele anti-ageing. In plus, datorita proprietatilor sale emoliente si regenerante, uleiul de avocado este folosit si pentru ameliorarea unor afectiuni cutanate, cum ar fi psoriazisul, dermatitele sau eczemele. El calmeaza senzatia de mancarime si uscaciune si previne deshidratarea cauzata de factorii de mediu, de schimbarile climatice sau de expunerea la soare. Poate fi folosit nediluat, si in farmaciile naturiste, se gaseste si in sticluta cu pulverizator, ceea ce face mai usoara aplicarea lui.
 
Recomandat pentru diverse afectiuni ale scalpului si podoabei capilare
Uleiul de avocado face miracole in cazul scalpului uscat si deshidratat si este un aliat de nadejde al parului fragil si rar, stimuland cresterea lui si crescandu-i rezistenta. Continutul sau de lecitina il ajuta sa patrunda usor in firul de par si sa-l imbrace intr-o pelicula fina, care poate actiona, la plaja, si ca filtru UV. Desi poate fi utilizat pentru toate tipurile de par, uleiul de avocado este recomandat in mod special persoanelor cu diverse probleme ale scalpului si podoabei capilare: matreata, caderea parului, parul fin, fragil si uscat. Combinat cu alte uleiuri, cum ar fi cel de migdale dulci, uleiul de avocado isi va potenta efectul. Totodata, cateva picaturi adaugate in masca de par, in balsam sau chiar in sampon sunt binevenite in cazul unui par cu probleme. Apoi, are efecte extraordinare folosit in masti naturale – amestecat cu ulei de masline, miere si albus de ou si lasat sa actioneze minimum doua ore.
Daca va decideti sa cumparati ulei de avocado, alegeti-l intotdeauna pe cel presat la rece si crud.

 

Tag-uri:
· · · · · · · ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.