fbpx

România – destinație wellness, un proiect curajos lansat la Therme București

de

despreSpa.ro alături de Travelle – wellness escapes, agenție de turism din România specializată exclusiv în turism wellness și de Asociația SPA România au lansat joi, 1 noiembrie, Proiectul “România – destinație wellness” – o inițiativă care își propune să situeze România pe harta turismului wellness internațional.

În contextul în care turismul wellness internațional înregistrează creșteri enorme de la un an la altul (*), România are perspectiva de a atrage mulți clienți străini pentru vacanțe wellness.

Pe lângă inițiativele internaționale care oferă suport în acest sens și în care despreSpa.ro este deja partener, cum ar fi: Eastern European Initiative, Wellness Tourism Initiative – de la Global Wellness Institute, România – destinație wellness este primul proiect local pentru promovarea României din această perspectivă.

Centrele spa & wellness participante încă din prima etapă a proiectului sunt: Afrodita SPA – Băile Herculane, Ana Aslan Health SPA – Hotel Europa, Eforie Nord; Country SPA – Snagov, Daniel Castle SPA – Tălișoara, Covasna; Forest SPA – Valcea; Iaki SPA – Mamaia; Imperia SPA Marina Regia Residence – Mamaia Nord; SunGarden Golf & SPA Resort – Cluj; SPA Teleferic Grand Hotel – Poiana Brașov, Therme București; Tisa SPA – Băile Olănești; Vega SPA – Hotel Vega, Mamaia, Constanța.

Evenimentul de lansare a proiectului România – destinație wellness a fost susținut de Therme București.

„Prima etapă a proiectului România – destinație wellness a presupus conceperea de către centrele spa a unor ritualuri spa specific românești. Ne-am dorit ca toți clienții spa, români sau străini, să fie întâmpinați, pe parcursul întregului circuit prin România, de experiențe spa unice în lume. Experiențe pe care să nu le mai poată trăi în niciun alt centru spa din altă țară, deoarece pornesc de la istoria locului și de la ingrediente locale: plante, sare, argila, nămol, dar au fost incluse în ritualuri și îmbăieri ape termale etc. Turiștii spa străini vor avea ocazia, în cadrul circuitelor spa pe care le pregătim să simtă România din această perspectivă: a bogățiilor cu care țara noastră a fost binecuvântată”, a declarat Ioana Marian, Fondator despreSpa.ro și Președintele Asociației SPA Romania.

„Următoarea etapă importantă a proiectului constă în invitarea unor jurnaliști și social media influenceri specializați în spa & wellness din țările în care Travelle – wellness escapes a încheiat contracte de colaborare cu tour operatori care activează în turismul wellness. Invitarea jurnaliștilor și a influencerilor va fi parte a proiectului #ExperienceRomania din luna mai 2019, dar acest grup va urma un circuit între centrele spa din cadrul proiectului România – destinație wellness, vor testa ritualurile specific românești”, a declarat Daniel Ciucă, fondator Travelle – wellness escapes.

(*) Turismul wellness internațional a crescut exponențial începând cu anul 2012. În 2013, turismul wellness internațional era de 439 miliarde USD, în 2015 crescuse deja la 583 de miliarde USD, în 2017 a fost de 639 miliarde USD și se estimează că în 2020 va ajunge la 808 miliarde USD (pentru o comparație, turismul cultural era de aproximativ de 800 de miliarde de USD în 2013, dar ritmul de creștere este mult mai lent în ultimii ani față de ritmul înregistrat de turismul wellness) – sursa: https://www.globalwellnessinstitute.org/.

La nivel internațional, aproximativ 41% din turismul wellness este reprezentat de turismul spa de relaxare.

Piata Spa de relaxare din România este încă la un nivel scazut. Sunt câteva zeci de centre spa, în special în cadrul hotelurilor și câteva centre tip Day SPA. Începând din anul 2012, despreSpa.ro centralizează și publică cifrele pieței spa din România. În anul 2017, cifra pieței spa din România a fost de aproximativ 24,4 milioane de euro, dintre care 15,6 milioane de euro din accese spa (la zonele de piscine, saune și alte facilități spa) și 8,8 milioane sunt echivalentul celor 262.856 de tratamente spa efectuate de 187.754 de clienți (unici) din centrele spa. Cu mențiunea că în anul 2017 a fost înregistată o creștere cu o medie de 16,1% a cifrei de afaceri, din care 5,4% din terapii spa. Aceste cifre sunt aferente serviciilor de relaxare. Nu au fost incluse în statistică alte tipuri de servicii care pot fi oferite adiacent în centrele spa: tratamente de slăbire, fitness, dar nici terapiile realizate în bazele de tratament balnear etc.

Despre Therme București

 Therme București este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafață totală de 34.000 mp indoor, o plaja urbana de 30.000 mp și o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Centrul găzduiește cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 800.000 plante din care peste 1500 de palmieri. Proiectul excelează prin magnitudine, unicitate și o serie de puncte forte: este cel mai mare centru de recreere și wellness din Europa, cu servicii și ambianță de lux la prețuri accesibile, cu cele mai înalte standarde din punct de vedere arhitectural, tehnic, sănătate și relaxare din lume, construit de la zero. Odată cu deschiderea Therme București, capitala României a devenit cel mai mare oraș termal din Europa, alături de prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma.

Despre Travelle – wellness escapes:

Sunt specializați în turism și evenimente wellness. Sunt un Tour Operator “Hub” al ofertelor de turism wellness din România.

Prin circuitele, wellness retreat-urile si evenimentele marca Travelle, oferă un charge-up all-inclusive: pentru minte, trup, suflet. Printre ingredientele prezente în aceste sejururi sunt relaxarea la spa, arta, plimbările în natură, meditația, mișcarea și hrana alcalină precum și alte elemente și activități care completează starea de bine și asimilarea unor obiceiuri sănătoase.

www.travelle.ro

Despre despreSpa.ro

despreSpa.ro este platforma de referinta din domeniul wellness-ului romanesc. Aceasta contine mii de articole de specialitate si centralizeaza activitatile si ofertele SPA-urilor autohtone, dar pune la dispozitia utilizatorilor si o gama variata de servicii. despreSpa.ro  se adreseaza segmentului de persoane fizice, dar si celui corporate (prin gama varianta de  programe Corporate Well-being). 

Totodata, despreSpa.ro are o sectiune SPA Business – cu materiale si studii de piata pentru profesionistii din domeniul SPA.  Prin sectiunile sale, despreSpa.ro tine la curent cititorii interesati de zona de lifestyle, dar ia totodata si pulsul pietei pentru persoanele interesate de aspectul economic.

www.despreSpa.ro

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.