fbpx

Alexandru Răducanu: Sunt un om foarte încăpățânat, dacă îmi pun ceva în cap, ori reușesc, ori mor încercând

de

Alexandru Răducanu: Ideea a venit prin 2012 când am întâlnit un norvegian, Rune Heivang. Un maestru spiritual tânăr, venit să ne vorbească despre iubire. Forța lui Rune nu consta în ceea ce spunea, cât în starea pe care o genera. Iar acea stare nu putea fi prinsă în cuvintele unei cărți sau ale unui articol. Ca acest gen de oameni să ajungă la mulți oameni și oamenii să perceapă în mod real ce au ei de trasmis, ca stare, ca energie, am realizat că este nevoie de o televiziune. Mi-a luat cinci ani să o pornesc și, iată, încă trei ca să intrăm pe cablu. Drumul unei televiziuni independente nu e deloc simplu. Canal 33 este ceva unic nu doar în România, ci în lume. Nu există nicăieri un astfel de mix între business, actualitate, dezvoltare personală, cultură, spiritualitate. Sunt foarte mândru de oamenii care au rezonat și au venit să sprijine proiectul, implicându-se pro-bono în dezvoltarea lui, pentru că au rezonat cu valorile postului și cu libertatea de expresie oferită.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Au fost momente atât de grele, în cei trei ani de Canal 33, încât te-ai gândit să renunți, să închizi, să vinzi – să ieși cumva din proiect?

Alexandru Răducanu: Da, au fost. Dar eu sunt un om foarte încăpățânat, dacă îmi pun ceva în cap cu adevărat, doar două lucruri se pot întâmpla: să reușesc, sau – ad litteram!- să mor încercând.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Și cum a evoluat, în paralel, drumul tău spre spiritualitate, cum ai crescut până la nivelul de azi în care organizezi atâtea cursuri, conferințe, workshopuri?

Alexandru Răducanu: Am început cursurile acum un an, cu o motivație foarte pragmatică, dar cred că a fost felul Universului de a mă forța să ies în față cu asta, altfel nu aș fi făcut-o de bună voie. Dacă ești un om cu modestie și cu smerenie, e greu să îți asumi un rol de maestru spiritual. Nici acum nu mă consider unul, ci mai degrabă o călăuză, un facilitator. Dar televiziunea avea nevoie de bani ca să continue să funcționeze. O televiziune este un business care consumă foarte mulți bani înainte să producă doi lei. De exemplu, Kanal D a pierdut timp de șapte ani sume imense, zeci de milioane de euro anual, până să ajungă pe profit. Nu știu dacă și-au recuperat investiția nici măcar în ziua de azi, poate că da, însă nu am făcut o analiză. Dar Kanal D avea un concern multi-miliardar în spate, cu afaceri în energie și alte domenii mari de business. Canal 33… mă avea doar pe mine. A venit un moment când m-am întrebat ce aș mai putea să fac ca să susțin financiar Canal 33. Și am decis să țin un curs. A fost foarte apreciat și a venit altul și, apoi, altul. La capătul unui an de zile, am realizat că menirea mea e mai degrabă în ceea ce fac în cursuri decât în televiziune. Chiar și aparentele mele defecte din televiziune cum este vocea foarte caldă, feminină, atipică pentru un bărbat la TV și care mi-a atras multe critici, mișto-uri sau chiar hateri este foarte apreciată de cursanții mei pentru meditațiile ghidate. Deci am plecat pe drumul ăsta împins de nevoie. Și tot ce câștig din cursuri donez Canal 33, iar în felul ăsta am ajuns să contribuim la educația și lărgirea conștiinței a peste 200.000 oameni pe lună, pe Youtube, și peste 100.000 pe zi pe cablu. Sper ca aceste numere să crească cu un zero, în timp.

Marea Dragoste/revistatango.ro: M-a mirat că toate aceste activități, cursurile, workshopurile, nu le-ai promovat prin intermediul Canal 33, ci ele au crescut cumva de la sine… Cum s-a întâmplat asta?

Alexandru Răducanu: Da, nu mi s-a părut potrivit să îmi promovez cursurile la televizor, lucrurile au crescut organic, am folosit în mare conturile mele personale de socializare pentru a promova această activitate. Până în prezent, prin cursurile mele au trecut peste 1000 de oameni și apreciez că mulți au fost transformați de aceste cursuri. Sunt și sute de mărturii din partea lor, pe unele le-am publicat tot pe conturile de socializare personale.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Când anume pe durata acestor trei ani de televiziune ți-a venit ideea talk-show-ului maraton și, de fapt, ce anume te-a inspirat, cum a venit acest gând?

Alexandru Răducanu: Cred că în urma cu un an, poate un an și jumătate. Probabil într-o vară, când mulți colegi lipseau, fiind în concediu, și eu îi suplineam. Ajunsesem să fac trei, apoi șase, apoi, într-o zi, am ajuns să fac nouă emisiuni sau filmări, acela a fost punctul maxim. Și atunci m-am întrebat, ok, care e limita? Care e recordul? Am aflat că e 62 de ore. Am decis să îl doborâm, ca o formă de a sărbători trei ani de Canal 33, doborând recordul chiar de ”ziua” Canal 33, căci 17 martie 2017 a fost prima zi de emisie și pe 17 martie 2020 s-a încheiat maratonul.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Dacă nu ai fi avut această pregătire spirituală, care să-ți permită să meditezi, să te încarci cu energie, să îți stăpânești corpul și corpurile, te-ai fi putut angrena într-un asemenea proiect?

Alexandru Răducanu: Nu cred. Mai ales că eu am stat treaz peste 100 de ore, căci nu am putut dormi nici noaptea dinainte, de stres și emoții. În plus, o lună înainte am fost implicat în toată ”bucătăria”, adevăratul maraton a fost înainte de a începe maratonul – pregătirea logistică administrativă, financiară pentru un astfel de proiect, suprapus cu a ține cursurile și toate emisiunile. Dar mai e ceva. Nu știu dacă e bine să spun sau nu, căci uneori sunt cam ”gură spartă”. (râde) Am fost și foarte susținut de către prieteni și oameni care mă apreciază. Dacă nu aș fi fost atât de susținut, poate că aș fi clacat. De ce? Pentru că am fost și foarte atacat. Există și oameni cărora le stă în gât și activitatea mea, și ceea ce facem cu Canal 33, și care și-au frecat mâinile: ”L-am prins pe micuț, e la TV non-stop, obosit, și nu se poate apăra. Jos cu el!”. Undeva, pe o filmare de culise se vede că îmi lucrez ceva energetic. Dar nu aveam decât pauza de cinci minute la fiecare oră, insuficientă pentru orice, în esență pauză de toaletă, de schimbat o cămașă, de înfulecat ceva pe fugă. Nu aveam timpul, spațiul, contextul să mă protejez singur. Dacă nu aș fi fost atât de ajutat de prieteni și oameni care țin la mine și la misiunea mea, există o probabilitate să fi clacat, pentru că ”ceilalți” au dat totul din ei să mă pună la pământ. Totul. Dar, și de data asta, lumina și binele au avut câștig de cauză.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Au fost, deci, destule obstacole… Care era cel mai amenințător?

Alexandru Răducanu: Principala problemă era pandemia care începea să se instaureze, iar riscul să se dea o lege ca invitații să nu mai ajungă la emisiuni creștea de la o oră a alta. Am avut norocul să ne strecurăm, la limită. Acum, cu doar trei săptămâni mai târziu, o astfel de producție ar fi de negândit.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Care a fost momentul cel mai greu din maraton, când a fost, practic, vârful de efort?

Alexandru Răducanu: Nu îmi dau seama. Au fost câteva momente mai low, dar nimic dramatic.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ce fel de invitați te-au ajutat mai mult decât alții prin prezența sau energia lor, cei care vorbeau mult sau cei cuminți și ascultători?

Alexandru Răducanu: Paradoxal, dar nu. Cei mai de ajutor au fost cei cu energie înaltă, dar care au fost foarte interactivi, care m-au ținut în priză.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ai avut o listă impresionantă de invitați redutabili. Care dintre ei au făcut, totuși, recordul de audiență? – cel puțin online, pentru că pe Tv presupun că nu s-au putut măsura exact. La cine dintre invitații maratonului s-au uitat live cei mai mulți urmăritori?

Alexandru Răducanu: Îți mărturisesc că nu știu acest lucru. Dar, în live, se uitau minut de minut mulți oameni. Chiar și noaptea, la orice oră, erau în live spre 600 de oameni. A fost foarte impresionant.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ce ai făcut când ai ajuns acasă după maraton?

Alexandru Răducanu: Am dormit vreo 12 ore.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Iar când te-ai trezit din somn?…

Alexandru Răducanu: O scurtă plimbare în parcul Plumbuita, să mai văd soarele.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Și când a fost, apoi, următoarea emisiune live pe care ai făcut-o?

Alexandru Răducanu: Maratonul s-a terminat marți dimineața, iar miercuri seara am avut două sau trei emisiuni, care s-au desfășurat absolut normal. Viața și-a reintrat în ritm.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Cui mulțumești – dintre cei de pe pământ și nu doar? – acum, când certificarea Guinness confirmă că s-a terminat totul cu bine?

Alexandru Răducanu: Mulțumesc Cerului pentru toată susținerea și tuturor reprezentanților lui văzuți și nevăzuți care m-au sprijinit în mod subtil sau, în mod concret, fiecare cu ce a putut. Mulțumesc sponsorilor Aqua Carpatica, Axelen, Freedom Group, Purarom, Aks, – cele câteva companii care au ales să sprijine fiecare cu ce a putut într-un context de criză – proiectul nostru. Multumesc echipei tehnice și tuturor voluntarilor, multumesc echipei editoriale și tuturor invitaților. Tuturor le mulțumesc mult.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Ne pregătește Canal 33 altceva, acum, când deja a intrat în liga marilor performeri? Se va schimba ceva în curând sau doar ne bucurăm cu toții de plusul de audiență, de glorie, de bucuria acestei recunoșteri?

Alexandru Răducanu: Pentru că trăim în țara cu capra vecinului, o să te rog să îmi permiți să nu răspund la această întrebare și să lăsăm publicul să le vadă pe măsură ce se întâmplă. Avem planuri. Să sperăm că această perioadă cu pandemia se va sfârși cu bine și nu ne va arunca într-o recesiune economică, în care performanța să fie să rămâi în viață. Dacă însă se va întâmpla asta, avem un avantaj competitiv față de toate celelalte televiziuni: noi a trebuit „să supraviețuim” în fiecare zi a celor trei ani, zi de zi. Așa că, spre deosebire de ei, pentru mine este ”business as usual”, doar că într-un context economic mai ostil.

Marea Dragoste/revistatango.ro: Dar tu ce planuri noi pregătești, din noua poziție de învingător confirmat?

Alexandru Răducanu: Nu știu, sincer, chiar nu știu. Ceva s-a schimbat în mine după acel maraton, dar nu datorită acestei izbânzi. Nu e ceva rațional. E ceva la nivel de stare, de încredere, de maturitate. O să vedem unde mă va conduce asta…

 

Primele două fotografii © Paul Buciuta, a treia și a patra imagine ©Canal 33

Alexandru Răducanu este jurnalist, editor, scriitor și psiholog, are un MBA Romano-Canadian în marketing și a urmat cursurile susținute de Academia Națională de Informații pentru lideri din România pe care au ocazia să le facă doar miniștri, parlamentari, primari sau directori de instituții guvernamentale. De-a lungul anilor a publicat multe cărți ca autor și a sprijinit alți autori să-și facă cunoscute cărțile. A manageriat toate verigile lanțului de afaceri, de la producție, distribuție, promovare și sponsorizări. A lansat publicații de bussines și evenimente, între care amintim The Marketer și Bussines Woman, o publicație pentru femei, care a avut-o pe Andreea Marin ca director editorial.  În martie 2017 a fondat postul Canal 33.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pagini:  1 2

 

Categorii:
Interviuri

Comentarii

  • Pingback: Canal 33 devine canal de știri și informații, iar numele său se schimbă în Canal 33 HD – Marea Dragoste

  • Modestia este ,,arma,,prostiei,nicidecum a inteligentei,care reprezintă ,,dorința,determinarea si placerea de a accesa informații și cunoașterea a unor stari- forme de evoluție,, ,realitate existențială aflată în relație cu ambiția,sinceritatea,loialitatea,intentia benefica de a construi realități sociale,realitati ale gândirii spirituale care le rândul lor provin dinspre puterea unui suflet aflat mereu în căutarea propriei sale evoluții…Dacă un om ( cu un suflet- viu ) manifestă această ,,putere,, ,ei bine!,devine ,,o atenție,,pentru alti oameni,carora li se declanșează egoul interior,realitate existentiala- sociala,care ori permite starea de evoluție,ori o înăbușe în fașă…Unui om inteligent nu-i ridici în ,,slava,,manifestările ci-i mulțumești ca le manifesta,ptr.a-i arata ca ești mulțumit(ă)ptr.ca există în societatea unde exiști ,,si tu,,…Personal,eu însumi,doresc oamenilor aflați ,,pe Calea Evoluției spirituale-sufletesti,, forță divina,necesara împlinirii dorințelor benefice ale existentei-evolutive în timp- spatiu…Dar doresc si tuturor celorlalți oameni – care au un grad mic de evoluție – aceeași realitate existentiala: împlinirea lor prin informație și cunoaștere,prin credință și iubire,prin recunoștință și virtuți…Omul care se iubește ,,pe sine,, ,care este conștient de puterea credinței sale,de valorile existențiale ale evoluției sale ,va reuși sa-nteleaga: de unde vine,cine este,u nde se afla,spre ce viitor se îndreaptă…Auto-educatia,nu este nici har,nici dar, ci reprezintă ,,voința de a evolua,,; realitate manifestată de sufletele- vii,putine numeric în lumea noastră…Eu le mulțumesc acestor energii divine ,,ptr.ca există,, ,si le doresc: o evoluție mereu înspre Divinitate…Dumnezeu- UNUL,sa ne tina sunt supravegherea SA !!!

    Arsenie Mihail septembrie 26, 2021 3:15 am Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.